Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

У Харківській області проводиться системна робота щодо забезпечення рівних прав та можливостей жінок і чоловіків

У Харківській області проводиться системна робота щодо забезпечення рівних прав та можливостей жінок і чоловіків

Як повідомив сьогодні під час засідання круглого столу з обговорення гендерної рівності у сфері підприємництва віце-губернатор Юрій Сапронов,в Харківській області послідовно проводиться системна робота з реалізації державної політики у сфері забезпечення рівних прав та можливостей жінок і чоловіків. 

За підсумками круглого столу з обговорення гендерної рівності у сфері підприємництва заступник голови ХОДА запропонував створити робочу групу для реалізації існуючих в Харківській області гендерних програм та аналізу гендерної політики у сфері підприємництва. Результати діяльності робочої групи у вигляді проектів конкретних гендерних програм будуть винесені на сесію Харківської обласної ради. 

«Необхідно створити рівні стартові умови для розвитку та ведення бізнесу чоловіками і жінками, розробити спеціальні навчальні програми з розвитку своєї справи.Також у Харківській області будуть проведені соціологічні дослідження з аналізу гендерної політики у сфері підприємництва та перешкод, з якими стикаються жінки-бізнесмени», - зазначив Юрій Сапронов. 

Координаторами робочої групи обрані перший заступник голови Харківської обласної ради Олена Олешко і виконавчий директор спілки підприємців Харківської області Олена Аністарова.