Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Рівень розрахунків Харківської області за спожитий газ становить 42%

Рівень розрахунків Харківської області за спожитий газ становить 42%

Як повідомив сьогодні на прес-конференції заступник голови Харківської облдержадміністрації Валентин Дулуб, станом на 9 лютого борг Харківської області за спожитий газ в опалювальному сезоні 2010-2011 рр. становить 519,1 млн.грн. Рівень розрахунків області - 42% (середній рівень по Україні - 44%).

«Рівень розрахунків був значно нижчим ще станом на 27 січня. Це було пов'язано з тим, що багато бюджетних організацій не могли укласти договори на надання послуг з теплопостачання, бо треба було проводити тендери. Як тільки ця норма законодавства була скасована, рівень розрахунків одразу підвищився. Бюджетні організації вже заплатили близько 16 млн. грн. Крім того, у казначействі зараз очікують перерахування платежі на суму близько 18 млн.грн. У найближчий тиждень ці гроші будуть перераховані на рахунки комунальних підприємств», - зазначив Валентин Дулуб.

Він також повідомив, що за даними НАК «Нафтогаз Україна», заборгованість Харківської області за газ, спожитий з 2006 р., складає 1,371 млрд. грн. «Але в цій цифрі різниця в тарифах станом на 1 січня 2011 року становить 521 млн.грн.», - підкреслив Валентин Дулуб.