Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Юрій Сапронов зустрівся з делегацією Світового Банку

Юрій Сапронов зустрівся з делегацією Світового Банку

Сьогодні заступник голови ХОДА Юрій Сапронов зустрівся з делегацією Світового Банку на чолі з Координатором програми Світового Банку по Україні, Білорусі та Молдові паном Грегорі Еджейчаком. Під час зустрічі обговорювалася Стратегія партнерства Світового Банку з Україною на 2012-2015 роки.

«Інвестиційна потреба Харківської області в цілому становить понад 6 млрд. дол. США на період 2011-2014 років. Основними сферами інвестування, на наш погляд, є проекти в сфері енергозбереження та підвищення енергоефективності, інфраструктурні проекти в рамках «Євро-2012», модернізація агропромислового комплексу і відновлення кредитування сільгоспвиробника, створення сучасних високотехнологічних підприємств у сфері середнього машинобудування», - повідомив віце-губернатор Харківської області.

Юрій Сапронов відзначив, що в кожного українського регіону є своя специфіка і свій шлях розвитку. В облдержадміністрації бачать два перспективні напрямки розвитку Харківської області: відродження АПК та інновації.

«Майбутнє сільського господарства - в максимально глибокій переробці продукції, в отриманні максимальної доданої вартості. Ми розглядаємо не індустріальний розвиток аграрно-промислового комплексу, а фермерський, як це прийнято у всьому світі. На це спрямовані всі програми розвитку тваринництва і рослинництва, які ухвалені в області. Інноваційний шлях розвитку передбачає створення на Харківщині технопарку, технополісу та IT-парку, концепції яких вже готові», - підкреслив заступник голови облдержадміністрації.

Юрій Сапронов додав, що на сьогодні фінансовий ресурс державного і місцевих бюджетів не дозволяє повною мірою реалізувати потенціал розвитку регіону, надавати підтримку бізнес-проектів, а також діючих підприємств у промисловості та сільському господарстві. У зв'язку з цим для області надзвичайно цікавими є можливі форми співпраці з такими міжнародними фінансовими інститутами, як Світовий Банк.

«Всесвітній Банк працює з України в режимі чотирирічних стратегічних планів, зараз черговий період програми добігає кінця, і ми хочемо побачити її результати», - розповів пан Грегорі Еджейчак.

Він зазначив, що, хоча в основному Світовий Банк працює з Урядом, організацію також цікавить розвиток конкретних регіонів України. «У Харкові присутні всі елементи, необхідні для розвитку, такі як промисловість, освіта, торгівля. Ми будемо проводити зустрічі з бізнесменами регіону, щоб почути їх бачення розвитку, і в тому числі на підставі цього будемо вирішувати, як це бачення в подальшому буде представлено у співпраці з Україною», - заявив Координатор програми Світового Банку по Україні, Білорусі та Молдові .

Пан Грегорі Еджейчак висловив зацікавленість у співпраці з Харківською областю, зокрема, з муніципалітетами регіону під реалізацію інфраструктурних проектів.