Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Новини

Михайло Добкін відвідує Красноградський район

Розпочалася робоча поїздка голови облдержадміністрації Михайла Добкіна до Красноградського району. На кордоні Краснограда голову ХОДА зустріли голова райдержадміністрації Микола Муригін та голова Красноградської районного ради Костянтин Фролов.

Процедуру зміни та затвердження тарифів на послуги ЖКГ необхідно спростити і прискорити. Валентин Дулуб

Як заявив в ході засідання Харківського регіонального комітету економічних реформ заступник голови ХОДА - голова робочої групи регіонального економічного розвитку Валентин Дулуб, необхідно спростити і прискорити процедуру зміни та затвердження тарифів на житлово-комунальні послуги.

Як повідомив в ході засідання Харківського регіонального комітету економічних реформ голова Харківської облдержадміністрації Михайло Добкін, в області планується організувати єдине реєстраційне вікно.

Необхідно ввести плату за в'їзд вантажного транспорту до Харкова. Валентин Дулуб

Сьогодні заступник голови ХОДА - голова робочої групи регіонального економічного розвитку Харківського комітету з економічних реформ Валентин Дулуб, виступаючи на засіданні комітету, запропонував ввести плату за в'їзд на територію Харкова транзитних вантажних машин,а також за проїзд через центральну частину міста всього вантажного днем.

У Харківській області ЗНО буде проводитися в п'яти округах

Цього року зовнішнє незалежне тестування буде проводитися з 2 по 23 червня. На тестування зареєструвалися 26 521 осіб (минулого року - 28 152 людини), з них 17880 - випускники цього року, решта - випускники минулих років.Вперше в цьому році в проведенні тестування будуть задіяні працівники ВНЗ. Про це на нараді з організації та проведення ЗНО розповів директор Харківського регіонального центру оцінювання якості освіти Олександр Сидоренко.

Акцент - на безпеці абітурієнтів

Заступник голови ХОДА Вадим Ландсман провів нараду з питань організації проведення зовнішнього незалежного тестування в 2010 році. На ньому до учасників наради - керівників навчальних установ, голів райдержадміністрацій, представників МВС, МНС, ДАІ та інших - було доведено доручення голови ХОДА Михайла Добкіна з організації та проведення ЗНО в цьому році.

20 травня відбудеться засідання штабу з організації відпочинку дітей влітку

На штабі, який створено в Харківській області вперше, буде розглянута остаточна підготовка дитячих оздоровчих таборів в регіоні напередодні літнього сезону. Заступники райдержадміністрацій доповідатимуть про готовність таборів.Про це на прес-конференції розповів радник голови ХОДА Дмитро Перепелиця.

Кількість дитячих оздоровчих закладів збережено. Дмитро Перепелиця

У Харківській області влітку планується робота 834 закладів оздоровлення та відпочинку для дітей. З них 766 - це пришкільні табори з денним перебуванням, 34 - заміські та 3 - табори санаторного типу, розповів радник голови ХОДА Дмитро Перепелиця.

У Харківській області відкриті два номери гарячої лінії з питань оздоровлення дітей

Батьки, які хочуть оздоровити дитину за бюджетні гроші, можуть звернутися до районного відділу у справах сім'ї та молоді за місцем проживання. Перелік необхідних документів можна дізнатися там же. Також відкрита гаряча телефонна лінія з питань оздоровлення дітей за телефоном: 705-56-17 (з 10:00 до 17:00), і 705-04-69 (у нічний час). Про це на прес-конференції розповіла начальник управління у справах сім'ї та молоді Лариса Козлова.

У дитячих таборах відпочине більше дітей, ніж у минулому році

У цьому році в Харківській області планується оздоровити за рахунок бюджетів всіх рівнів і позабюджетних коштів 157 тисяч дітей, що на 6 тисяч більше, ніж у минулому. Про це на прес-конференції розповів радник голови ХОДА Дмитро Перепелиця.

В обласній дитячій інфекційній лікарні встановлена ПЛР-лабораторія

В Харківській обласній дитячій клінічній інфекційній лікарні встановлено діагностичне лабораторне обладнання полімерно-ланцюгової реакції (ПЛР). "Як і планувалося, всі ремонті роботи та монтаж обладнання були виконані протягом 30 діб. Приблизно стільки ж часу буде необхідно для акредитації лабораторії, після чого вона розпочне свою роботу", - зазначив заступник голови Харківської облдержадміністрації Ігор Шурма.

Основні напрямки реформування агропромислового комплексу

Як відзначила на засіданні регіонального Комітету з економічних реформ секретар робочої групи з питань розвитку сільського господарства та земельних відносин Валентина Лисенко, за результатами перших трьох засідань робочої підгрупи визначено, що на сьогодні в питаннях розвитку сільського господарства і земельних відносин найбільш актуальними напрямами роботи є:

Харківщина святкує День Європи

Протягом травня у Харківській області будуть святкуватися День Європи. 16-17 травня відбудуться заходи в Сахновщинському районі в рамках проекту "Євроавтобус 3. Активуючи громади. ЄС – Україні", 21 травня на базі Харківського регіонального інституту державного управління Національної академії державного управління при Президентові України проходитиме Міжнародний форум "Україна – ЄС: новий рівень кооперації", 22 травня на площі Свободи міста Харкова з нагоди святкування Дня Європи в Харківській області відбудеться урочисте відкриття "Європейського містечка".

У Красноградському районі відсвяткували 65-ту річницю Перемоги у Великій Вітчизняній війні

У Красноградському районі відсвяткували 65-ту річницю Перемоги у Великій Вітчизняній війні. 9 травня на Меморіальному комплексі "Братські могили" м. Краснограда з нагоди 65-ї річниці Перемоги відбувся мітинг за участю голови Красноградської РДА Миколи Муригіна та голови Красноградської районної ради Костантина Фролова. Під час проведення святкової програми "Моя весна – моя Перемога" на центральній площі м. Краснограда голова РДА вручив нагороди ветеранам.

Паралельно з економічними реформами необхідно особливу увагу приділити реформуванню соціальної сфери. Михайло Добкін

"Непродумана соціальна політика держави протягом 19 років, сліпе копіювання стандартів соціальної політики Радянського Союзу, небажання представників влади взяти на себе відповідальність призводить до того, що зараз працездатне населення вже не в змозі обслуговувати пенсіонерів, неповнолітніх, а також соціально незахищені верстви населення. Тому паралельно з економічними реформами необхідно особливу увагу приділити реформуванню соціальної сфери", - заявив сьогодні в ході засідання Харківського регіонального комітету з економічних реформ голова ХОДА Михайло Добкін.

Великій Перемозі присвячується

18 травня о 12:00 у червоній залі кінотеатру ім.Довженка в рамках проведення другого Міжнародного кінофестивалю "Харьковская сирень" розпочне роботу секція фестивалю "Великій Перемозі присвячується", в ході якої відбудеться презентація останньої частини проекту, ініційованого Михайлом Добкіним, "Поети - Харкову".

За головний приз кінофестивалю змагатимуться 6 країн світу

Про це під час ефіру програми "Обличчям до міста" повідомила член оргкомітету другого Міжнародного кінофестивалю "Харьковская сирень", начальник управління у справах преси та інформації ХОДА Вікторія Маренич: "Участь у конкурсі візьмуть Азербайджан, Австралія, Білорусь, з Росії – московська та санкт-петербурзька кіношколи, чотири міста України – Севастополь, Київ, Чернівці та Харків, і два французькі міста – анімаційне та ігрове кіно з Парижу та картини з Клермонт-Феррану".

"Бузкові парфуми" на "Харьковской сирени"

Як повідомив сьогодні на прес-конференції голова обласної організації Спілки художників України, Почесний громадянин Харківської області Віктор Ковтун, вхідну групу виставки "Сирень по-харьковски" складуть 7 його робіт, присвячені бузку, формату 1,3 м на 1,5 м, і серед них - полотно 2007 року "Бузкові парфуми".

Заступник голови ХОДА Вадим Ландсман провів у Красноградській РДА робочу нараду з керівництвом цього та інших районів, для яких Красноград буде центром проведення тестування (Зачепилівський, Сахновщинський, Кегичівський, Нововодолазький), з питання підготовки та проведення зовнішнього незалежного оцінювання випускників шкіл.

Харків завжди був містом квітучого бузку

У рамках Міжнародного кінофестивалю "Харьковская сирень", що розпочне свою роботу в суботу, 15 травня, у фойє великого залу ХНАТОБа відбуватиметься виставка робіт харківських художників "Сирень по-харьковски".

Усі райони області та місто Харків планується забезпечити сироваткою проти зміїної отрути

Як повідомив сьогодні заступник голови Харківської облдержадміністрації Ігор Шурма, цього року планується придбати приблизно 35 доз сироватки проти зміїної отрути, які будуть розподілені між районами області, містами обласного значення Харківської області, а також певна кількість буде зосереджена в м.Харків.

Про фестиваль "Харьковская сирень" - у прямому ефірі

Сьогодні член оргкомітету другого Міжнародного кінофестивалю "Харьковская сирень", начальник управління у справах преси та інформації ХОДА Вікторія Маренич візьме участь в ефірі програми "Обличчям до міста". Всі подробиці про заходи, які відбудуться в рамках фестивалю, про його гостей та учасників і заплановані творчі зустрічі харків'яни і гості міста зможуть дізнатися в ефірі "7 каналу" о 19:30.

У Харкові розпочала роботу міжнародна конференція, присвячена питанням перинатальної психології

Сьогодні в конференц-залі готелю "Харків" розпочала роботу I Конференція Східно-Української міжнародної школи "Перинатальна психологія в акушерській клініці XXI століття: фундаментальні і прикладні аспекти". Участь в церемонії відкриття конференції взяв заступник голови Харківської облдержадміністрації Ігор Шурма.

У четвер, 13 травня 2010 року, о 10:30 у великому залі Будинку Рад (вул. Сумська, 64, 4 пов.) відбудеться друге засідання Харківського регіонального Комітету з економічних реформ. На засіданні будуть підбиті підсумки першого місяця роботи Комітету.

В системі державного управління втрачена спадкоємність в кадровій роботі. Василь Хома

Сьогодні в малому залі ХОДА під головуванням заступника голови ХОДА Василя Хоми відбулося чергове засідання робочої групи із законодавчого та інституційного забезпечення реформ Харківського регіонального комітету з економічних реформ.

Ігор Шурма провів особистий прийом громадян

Сьогодні заступник голови ХОДА Ігор Шурма провів особистий прийом громадян, в ході якого відбулася зустріч з 5 жителями міста і області. Питання стосувалися вирішення проблем забезпечення медикаментами та медичним обладнанням.

Відбулася церемонія нагородження переможців конкурсу "Київський район очима молоді"

Сьогодні заступник голови Харківської облдержадміністрації Євген Савін взяв участь у церемонії нагородження переможців конкурсу "Київський район очима молоді", який цього року був присвячений 65-й річниці Перемоги у Великій Вітчизняній війні. На конкурс було представлено 206 робіт учнів шкіл і дитячих садків району.

Нас цікавить подальша доля кожної дитини. Ігор Шурма

Як заявив заступник голови Харківської облдержадміністрації Ігор Шурма, завдання влади – відстежувати долю кожної дитини, позбавленої батьківської опіки, після завершення її перебування у приватному дитячому містечку "Отрадное".

Відбулася презентація проекту "Будівництво дитячого містечка "Отрадное"

Сьогодні заступник голови Харківської облдержадміністрації Ігор Шурма взяв участь у презентації проекту "Будівництво дитячого містечка "Отрадное". Від імені ХОДА Ігор Шурма подякував всім людям доброї волі, які вкладають кошти для того, щоб діти, позбавлені батьківської опіки, жили у добрих умовах і мали право на щасливе дитинство.

Михайло Добкін перебуває у Києві

Сьогодні, 11 травня 2010 року, голова Харківської обласної державної адміністрації Михайло Добкін перебуває у відрядженні в Києві, де в Адміністрації Президента України бере учать у зустрічі Президента із новопризначеними головами районних державних адміністрацій та кандидатами на посади голів районних державних адміністрацій, які пройшли відповідні процедури співбесід та погоджень.

Архів документів