Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Харківський хоспіс відповідає всім європейським стандартам. Михайло Добкін

Харківський хоспіс відповідає всім європейським стандартам. Михайло Добкін

Як зазначив сьогодні після відкриття відділення паліативної опіки «ХОСПІС» голова Харківської облдержадміністрації Михайло Добкін, відкритий медичний заклад повністю відповідає європейським стандартам. «Це справжня Європа. Це перший крок до європейських стандартів і цивілізованому ставленню до тих людей, яким потрібна особлива допомога та догляд. Не думаю, що десь в Україні є хоспіс краще, ніж у Харкові», - підкреслив голова ХОДА.

Михайло Добкін зазначив, що цей медичний заклад, який розрахований поки на 50 ліжок, дозволить економити системі охорони здоров'я м.Харкова 1,5 млн.грн. на рік, які раніше використовувалися на виклики лікарів, приїзд швидкої допомоги та обслуговування таких людей вдома.

За словами голови ХОДА, незважаючи на те, що це міський медичний заклад, при необхідності тут зможуть перебувати пацієнти з області. «У медичного простору сьогодні немає кордонів в Харківській області, і якщо буде необхідність, керівництво міста піде назустріч і будь-який пацієнт з області отримає можливість перебувати тут», - підкреслив Михайло Добкін.

Він також зазначив, в хоспісі буде обладнано спеціальне приміщення, де будь-яка людина, що сповідує ту чи іншу релігію, зможе завжди знайти священнослужителя тієї церкви, до якої він звик звертатися.