Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

У Харківську область надійшло 9 мільйонів гривень у рамках програми з будівництва доступного житла

У Харківську область надійшло 9 мільйонів гривень у рамках програми з будівництва доступного житла

Протягом 2010 року на реалізацію програми з будівництва доступного житла для Харківської області передбачено 20 мільйонів гривень, 9 з яких вже виділені. Ці кошти будуть спрямовані на завершення будівництва споруд, ступінь готовності яких перевищує 70%, за умови, що є охочі придбати в них квартири за 70% вартості.

Про це в ході прес-конференції 27 жовтня повідомив заступник голови ХОДА Валентин Дулуб.

«На сьогоднішній день в Україні діє Закон України про запобігання впливу світової фінансової кризи на розвиток будівельної галузі та житлового будівництва. Згідно з цим законом прийнята відповідна програма про будівництво доступного житла. Це означає, що на тих об'єктах житлового будівництва, ступінь готовності яких вище 70%, держава готова допомогти забудовникам і виділити громадянам - покупцям житла 30% вартості тих квартир, які вони хотіли б придбати», - сказав він.

Міжвідомча комісія з відбору об'єктів незавершеного житлового будівництва з високим ступенем готовності визначила 8 об'єктів у Харківській області, які беруть участь в програмі будівництва доступного житла. Зокрема, в програмі беруть участь будинки по проспекту Перемоги, 53, а також по проспекту Тракторобудівників 103-А. У цілому по місту Харкову налічується 18 будинків із високим ступенем готовності, а також 8 будинків по Харківській області. Основними забудовниками цих об'єктів є трести «Житлобуд-1», «Житлобуд-2», а також Курязький домобудівний комбінат.

На даний момент, за словами Валентина Дулуба, для участі в програмі відібрано близько 500 чоловік, які стоять на квартирному обліку, що є обов'язковою умовою для участі в програмі. З них 27 осіб вже виявили бажання стати учасниками, з яких 16 осіб готують документи, а 11 вже здали до Державного фонду сприяння молодіжному житловому будівництву всі необхідні папери.