Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Новини

"Ми маємо перші позитивні тенденції в національній економіці. Поступово зростає ділова активність і промислове виробництво, спадає напруженість у фінансовому секторі, відновлюється ринок праці, збільшується кількість робочих місць", - заявив Президент України Віктор Янукович, виступаючи з посланням до українського народу.

Харківські бандуристки отримали диплом Всеукраїнського фестивалю кобзарського мистецтва "Дзвени, бандуро"

Ансамбль бандуристок "Конвалія" Українського культурного центру "Юність", яким керує Наталія Роман отримав диплом ХІХ Всеукраїнського фестивалю кобзарського мистецтва імені М. Лисенка "Дзвени, бандуро" у м. Ялта. Бандуристок було запрошено у якості почесних гостей на ювілейний, двадцятий фестиваль, який відбудеться у травні наступного року.

Солістка харківської студії естрадного співу "Рута" отримала Гран-прі двох конкурсів

У травні солістка студії естрадного співу "Рута" Українського культурного центру "Юність", півфіналістка телепроекту "Україна має таланти" Валерія Сімулік отримала Гран-прі ХХІІ міжнародного конкурсу дитячої творчості "Захід - ХХІ століття", який відбувся у м. Івано-Франківську та Гран-прі Всеукраїнського конкурсу естрадної пісні "Джерело талантів", що проходив у м. Донецьк.

Відкрилася перша виставка учнів шкіл естетичного виховання Харківській області "Надія Слобожанщини"

Сьогодні в Обласній художній галереї відкрилася перша художня виставка учнів художніх шкіл, музичних шкіл та шкіл мистецтв Харкова та Харківської області "Надія Слобожанщини". На виставці представлено понад 100 робіт, виконаних у різних художніх техніках учнями віком від 7 до 16 років.

Про польську дипломатію на Сході – на міжнародній конференції

У п’ятницю, 4 червня, о 09:00 в Харківському національному університеті ім. В. Н. Каразіна (площа Свободи, 4) відбудеться урочисте відкриття Міжнародної наукової конференції "Польська дипломатія на Сході XX — початку XXI ст.".

Зібрання з нагоди виголошення Президентом України послання до Українського народу

Сьогодні делегація Харківської області на чолі з головою ХОДА Михайлом Добкіним візьме участь у Зібранні з нагоди виголошення Президентом України Віктором Януковичем послання до Українського народу, яке відбудеться о 16:00 в Національному палаці мистецтв "Україна" (Київ).

Розглядається питання про введення в школах Харківської області уроків православ'я

"Введення уроків православ'я в школах Харківської області розглядається, як факультатив, а також у релігієзнавчому форматі", - зазначив сьогодні на прес конференції заступник голови ХОДА Вадим Ландсман.

Валентин Дулуб провів особистий прийом громадян

Сьогодні заступник голови ХОДА Валентин Дулуб провів особистий прийом громадян, під час якого були розглянуті проблеми жителів Харкова, Зміївського, Первомайського і Балаклійського районів області. Питання стосувалися проблем ЖКГ.

Ми не дамо втягнути медицину в політичні протистояння. Ігор Шурма

"Жінка, яка була госпіталізована в Харківську міську лікарню швидкої та невідкладної медичної допомоги ім. проф. Мещанінова з місця будівництва нової дороги в Лісопарку з підозрою на травму хребта, пройшовши рентгенологічне обстеження, глибинне обстеження на магнітно-резонансному томографі та УЗД, самостійно покинула лікарню. Якщо у людини є травма хребта, чи здатна вона самостійно піти додому з лікарні?" - заявив сьогодні заступник голови ХОДА Ігор Шурма, коментуючи звинувачення у неналежному ставленні персоналу лікарні швидкої допомоги до пацієнтки.

"На сьогоднішній день боргу з виплат заробітної плати вчителям немає.Незважаючи на те, що нам довелося зіткнутися із загальною бюджетною ситуацією і боргом, який нам залишили наші попередники, нам вдалося вирішити цю проблему ", - заявив сьогодні заступник голови Харківської обласної адміністрації Вадим Ландсман.

"В період боротьби з грипом було ухвалено багато авантюрних рішень, від яких тепер почали потерпати люди. На задекларовані бюджетні кошти планувалося закупати обладнання, медикаменти і, в тому числі, пошити захисні маски. Медустанови, які були замовниками цих послуг, заключили угоди і взяли на себе фінансові зобов’язання, що зареєстрували в казначействі, а воно не виконало свої обов’язки. Зокрема, в Дзержинському районі Харкова людям не заплатили за роботу в поліклініках в період грипу, міський лікарні №18 не виділено 5 млн.грн. на придбання медичного обладнання. Крім того, в Харківській області досі не розрахувалися з підприємствами, які пошили захисні маски", - повідомив сьогодні заступник голови ХОДА Ігор Шурма.

Сьогодні всі пункти Зовнішнього незалежного тестування відкрилися вчасно

"Усі пункти тестування відкрилися вчасно. Всі інструктора обслуговують тестування також прибули вчасно.Служба спецзв'язку доставила всі необхідні для ЗНО матеріали сьогодні рано вранці і передала на зберігання Державній службі охорони до офіційного початку Зовнішнього незалежного оцінювання. Сьогодні 86,3% всіх зареєстрованих абітурієнтів з'явилися до початку тестування.Тести були розкриті без порушень ", - зазначив заступник голови ХОДА Вадим Ландсман.

Між районами Курської та Харківської області будуть підписані Угоди про співробітництво

У рамках "Курського Корінського ярмарка-2010" будуть підписані Угоди про співробітництво між Чугуївським районом Харківської області та Льговським і Горшеченським районами Курської області. Про це на брифінгу розповів заступник голови Харківської обласної державної адміністрації з питань економіки Юрій Сапронов.

Делегація Харківської області візьме участь в Курському Корінському ярмарку

З 3 по 6 червня 2010 року в містечку Свобода Золотухінського району Курської області відбудеться Десятий ювілейний Міжрегіональний оптово-роздрібний ярмарок "Курський Корінський ярмарок-2010". У ньому беруть участь товаровиробники з більшості регіонів Росії, ближнього і далекого зарубіжжя.

Ігор Шурма візьме участь в прямій телефонній лінії газети "Слобідський край"

2 червня з 13-00 до 14-00 заступник голови Харківської облдержадміністрації Ігор Шурма візьме участь в прямій телефонній лінії газети "Слобідський край" за телефоном (057) 392-09-68.

Прес-конференція заступника голови Харківської облдержадміністрації Вадима Ландсмана

2 червня о 14-00 у прес-центрі інформагентства "STATUS QUO" (вул. Артема, 46, 4 поверх) відбудеться прес-конференція заступника голови Харківської облдержадміністрації Вадима Ландсмана на тему: "Особливості вступної кампанії 2010 р".

Своєю творчою діяльністю ви змінюєте світ на краще. Вадим Ландсман

Сьогодні у малому залі Будинку Рад відбулося вручення стипендій голови обласної державної адміністрації учням шкіл естетичного виховання "Надія Слобожанщини". Почесну місію виконав заступник голови ХОДА Вадим Ландсман.

В обласній художній галереї відкриється перша художня виставка "Надія Слобожанщини"

3 червня о 14:00 в обласній художній галереї "Мистецтво Слобожанщини" відкриється перша художня виставка учнів художніх шкіл, художніх відділень музичних шкіл і шкіл мистецтв Харкова та Харківської області "Надія Слобожанщини". На виставці буде представлено понад 100 робіт, виконаних учнями віком від 7 до 16 років у різних художніх техніках.

В академії державного управління – кадрові зміни

Директор Харківського регіонального інституту державного управління Національної академії державного управління при Президентові України Віктор Говоруха подав заяву про звільнення з займаної посади за власним бажанням.

Формат єдиного медичного простору дозволить виробити єдиний підхід в інсулінозабезпеченні. Ігор Шурма

Сьогодні під головуванням заступника голови Харківської облдержадміністрації Ігоря Шурми відбулася нарада, присвячена питанням забезпечення інсулінами мешканців Харкова та області, хворих на цукровий діабет, та виробленню єдиних підходів у їх лікуванні та діагностиці. У нараді взяли участь начальник Головного управління охорони здоров’я ХОДА Олександр Галацан, начальник управління охорони здоров’я Харківської міської ради Юрій Сороколат, директор Інституту проблем ендокринної патології АМН України Юрій Караченцев, позаштатні фахівці.

Михайло Добкін візьме участь у засіданні Комітету з економічних реформ

Сьогодні голова ХОДА Михайло Добкін візьме участь у другому засіданні Комітету з економічних реформ, яке відбудеться в Адміністрації Президента України під головуванням Віктора Януковича.

Спільна позиція МОЗ України та ХОДА – необхідність ухвалення закону про загальнообов’язкове медичне страхування. Ігор Шурма

"Спільна позиція Міністерства охорони здоров’я України та Харківської облдержадміністрації полягає в тому, що без ухвалення закону про загальнообов’язкове медичне страхування неможливо розпочати реформування сфери охорони здоров’я. Без ухвалення цього закону стандарт надання медичної допомоги іноземцям завжди буде мати ознаки недосконалості. Це фундаментальний закон, який покликаний змінити систему фінансування галузі охорони здоров’я та визначити юридичну відповідальність сторін", - зазначив сьогодні заступник голови Харківської облдержадміністрації Ігор Шурма.

Наша головна задача в рослинництві – мати власне якісне насіння. Віталій Алексейчук

Про це заступник голови ХОДА Віталій Алексейчук заявив в ефірі програми обласного державного радіо "Ранковий ексклюзив": "Головну задачу яку ми ставимо на цей рік в цих важких кліматичних умовах - мати своє якісне насіння.

Харківщина завжди підтримує свої таланти

Під час фінального гала-концерту всеукраїнського конкурсу "Суперзірка" заступник голови ХОДА Євген Савін від імені голови Харківської обласної державної адміністрації Михайла Добкіна вручив ключі від двокімнатної квартири учасниці конкурсу, яка представляла наш регіон і вийшла у фінал, Вірі Варламовій.

Я відчуваю себе людиною, яка може пишатися своїм майбутнім. Михайло Добкін

Сьогодні в малому залі Харківського національного театру опери та балету ім. М. Лисенка відбувся концерт "Нові імена", в якому взяли участь претенденти на отримання стипендії Фонду підтримки молодих обдарувань. Голова Фонду, голова Харківської облдержадміністрації Михайло Добкін вручив нагороди кращим вчителям, які виховали талановитих дітей, що неодноразово ставали стипендіатами Фонду.

Комунальні медустанови мають отримати статус комунальних підприємств. Ігор Шурма

"На сьогоднішньому навчально-тренувальному семінарі ми з першим заступником міністра охорони здоров’я Василем Лазоришинцем домовились вийти з ініціативою надати комунальним закладам охорони здоров’я Харкова статус комунальних підприємств. Це дало б їм можливість працювати з іноземцями, які мають медичну страховку, і отримувати кошти за надані їм послуги", - заявив сьогодні заступник голови Харківської облдержадміністрації Ігор Шурма.

На головній площі міста відкрився Парк динозаврів

Сьогодні на площі Свободи відкрився Парк динозаврів, в якому представлено 51 експонат динозаврів у натуральну величину.

Модель медичного обслуговування на стадіоні "Металіст" відповідає стандартам Євро-2012. Ігор Шурма

"Модель медичного обслуговування на стадіоні "Металіст" відповідає стандартам Євро-2012", - заявив після навчально-тренувального заняття з опрацьовування дій у випадку виникнення надзвичайної ситуації під час проведення футбольного матчу заступник голови Харківської облдержадміністрації Ігор Шурма.

Для кожного міста, яке прийматиме матчі Євро-2012, планується придбати медичний гелікоптер

Як повідомив сьогодні в Харкові перший заступник міністра охорони здоров'я України Василь Лазоришинець, відповідно до вимог УЄФА в кожному приймаючому матчі Євро-2012 місті повинен бути один медичний гелікоптер, і зараз в Кабінеті міністрів України розглядається питання про придбання таких гелікоптерів для Києва, Харкова, Донецька і Львова.

Моє головне завдання - зробити з Харківської митниці єдиний колектив. Сергій Іванов

Призначений начальник Харківської митної служби Сергій Іванов відзначив, що головною метою роботи підлеглого йому відомства є наповнення державного бюджету, боротьба з контрабандою та оптимізація роботи митної служби у світлі проведення Євро-2012.

Архів документів