Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Потрібно припинити свавілля у забезпеченні області інвалідними візками та засобами індивідуальної реабілітації. Ігор Шурма

Потрібно припинити свавілля у забезпеченні області інвалідними візками та засобами індивідуальної реабілітації. Ігор Шурма

Як зазначив заступник голови Харківської облдержадміністрації Ігор Шурма, проведений аналіз надходження до області інвалідних візків та технічних засобів індивідуальної реабілітації показав, що в останні роки до області замість замовлених засобів часто надходили їх аналоги та в кількості більшій, ніж замовлено.

Зокрема, моделі технічних засобів реабілітації, які були поставлені в 2009 році підприємствами ХМУВП «Воля» та ТОВ «ВК Діспомед» не відповідають замовленим на 2009 рік. За словами Ігоря Шурми, в зв'язку з цим виникає безліч проблем щодо розподілу таких засобів між рай(міськ)управліннями праці та соціального захисту населення області, видачі цих засобів у користування інвалідам і, як результат - виникненню залишків на складах рай(міськ)управлінь.

«Те свавілля, яке творилося в останні декілька років, повинно бути припинено. Під маркою українського виробника на ринок була викинута велика кількість китайських товарів, які надійшли в Україну, але вони не відповідають потребам інвалідів. Ми будемо ставити питання перед Міністерством праці та соціального політики України та ПО «Укрпротез» про те, щоб інвалідні візки та технічні засоби індивідуальної реабілітації, які потрапляють до області, відповідали потребам інвалідів», - підкреслив Ігор Шурма.