Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Новини

"В області зруйновано систему управління промисловістю як галуззю народного господарства. Немає ані об'єктивної оцінки ситуації, ані стратегічного бачення того, як рухатися далі. До подолання кризи ми сьогодні готові так само, як і перед її початком, - такий невтішний висновок зробив за результатами засідання господарського активу голова облдержадміністрації Михайло Добкін.

У Харкова дуже серйозні традиції, пов'язані з космосом. Михайло Добкін

Під час зустрічі з головою ХОДА Михайлом Добкіним члени громадської організації "Ветерани трьох космодромів "Петро Струщенко, Юрій Гагарін і Микола Шаталов обговорили можливість створення в Харкові Алеї слави космонавтів. Губернатор підтвердив, що всю розрізнену інформацію про роль Харкова в освоєнні космосу необхідно зібрати воєдино.

Михайло Добкін підтримав ідею присвоєння школі №93 імені Валентина Бондаренка

Учні середньої школи № 93, які поклали сьогодні квіти на могилу члена першого загону космонавтів Валентина Бондаренко, звернулися до голови ХОДА Михайла Добкіна з ініціативою, щоб їхній школі присвоїли ім'я Героя Радянського Союзу Валентина Бондаренко. Він закінчив її в 1954 році.

У великому залі Харківської обласної державної адміністрації проходить перше засідання господарського активу Харківської області. "Ми відновлюємо систему проведення господарських активів. На них будуть обговорюватися найбільш важливі і проблемні питання життя нашого регіону, будуть заслуховуватися думки всіх зацікавлених сторін. Після детального вивчення проблеми, будуть прийматися відповідні рішення, виконання яких буде контролюватися головою облдержадміністрації та його заступниками. На кожному наступному активі буде заслуховуватися виконання раніше прийнятих рішень. Активи будуть проводитися кожного місяця", - зазначив голова Харківської облдержадміністрації Михайло Добкін.

Михайло Добкін вшанував пам'ять Валентина Бондаренка

Сьогодні, у Всесвітній день авіації і космонавтики, голова ХОДА Михайло Добкін поклав квіти на могилу нашого земляка, члена першого загону космонавтів Валентина Бондаренка.

З метою стабілізації ситуації на "Ізюмському тепловозо-ремонтному заводі" до цієї роботи було підключено Південну залізницю, що дозволило уже з вересня 2009 року відновити його роботу і почати поступове поліпшення ситуації. Крім того, треба відзначити позитивний досвід взаємовигідної співпраці Південної залізниці і промислових підприємств Харківської області, що триває вже з 2000 року.

Для вирішення питань промислових підприємств області, зокрема, погашення боргів по заробітній платні за результатами засідання господарського активу Михайло Добкін дав доручення Головному управлінню промисловості ХОДА у тижневий термін розробити і представити плани-графіки та конкретні, реальні заходи з погашення заборгованості по кожному підприємству.

Так, за січень-лютий 2010 р. промисловими підприємствами області вироблено продукції на 15,4% більше, ніж за відповідний період 2009 року (в Україні за підсумками 2 місяців 2010 року індекс промислової продукції становив 108,8% до відповідного періоду минулого року).

"Незважаючи на постійну роботу з Урядом, галузевими Міністерствами, проведення відповідних нарад на урядовому рівні і доручення Прем'єр-міністра України, цілий ряд важливих для області питань вирішити не вдалося. Зокрема, це - питання стабілізації роботи ДП "Завод ім. Шевченко", ДП "ХЕМЗ", ДП "Протон", ВАТ "ІТРЗ", ДП "Завод електроапаратури", - зазначив на засіданні господарського активу області перший заступник начальника Головного управління промисловості, транспорту і зв’язку Харківської облдержадміністрації Ігор Колот.

За обсягами залучених до основного капіталу промислових підприємств інвестицій за січень–вересень 2009р. Харківська область знаходилася на 5 місці серед регіонів України після м.Києва, Донецької, Дніпропетровської та Київської областей. Про це на засідання господарчого активу області доповів перший заступника начальника ГУ промисловості, транспорту і зв’язку Харківської облдержадміністрації Ігор Колот.

"Оцінюючи роботу промислового комплексу Харківської області в 2009 році треба зазначити, що світова фінансова криза суттєво вплинула на результати роботи всіх галузей промисловості", - зазначив під час засідання господарчого активу області перший заступник начальника Головного управління промисловості, транспорту і зв’язку Харківської облдержадміністрації Ігор Колот.

Протягом року вдалось ліквідувати борг на одному із найбільших боржників серед промислових підприємств – ХДАВП (на початок року заборгованість складала - 30,4 млн.грн.), ліквідувати заборгованість на КП ХКБД (на початок року заборгованість складала - 2,1 млн.грн.), ВАТ Завод "ТОРА" (на початок року заборгованість складала – 1,4 млн.грн.). Станом на 01.12.09 було ліквідовано заборгованість перед працівниками на ДП "Завод ім. Малишева" (13,9 млн.грн.).

У великій залі Будинку рад розпочав роботу господарський актив області, який проводить голова ХОДА Михайло Добкін. На порядку денному питання про роботу промислового комплексу Харківської області в 2009 році та основні завдання на 2010 рік та розгляд стану матеріально-технічної бази закладів культури, фінансування театрів та забезпечення збереження культурної спадщини.

Краснокутська районна державна адміністрація проводить І тур Всеукраїнського конкурсу "Кращий державний службовець".

Пам’яті Космонавта

Сьогодні, 12 квітня 2010 року, у Всесвітній день авіації та космонавтики голова Харківської обласної державної адміністрації Михайло Добкін вшанує пам’ять нашого земляка, члена першого загону космонавтів Валентина Бондаренко.

У Харкові вшанували пам'ять загиблих в Катині і під Смоленськом

70-та річниця Катинської трагедії стала трагедією Польщі сьогоднішньої. Разом з молитвами про розстріляних у 1940 році польських офіцерів на Українсько-польському меморіалі в Харкові пройшла траурна меса за загиблими в авіакатастрофі під Смоленськом.

Харківщина висловлює співчуття польському народові

Голова обласної державної адміністрації Михайло Добкін та голова обласної ради Сергій Чернов висловили співчуття Надзвичайному та Повноважному Послу Республіки Польща в Україні Пану Яцеку Ключковскі: "З глибокою скорботою була сприйнята трагедія, що забрала життя Президента Республіки Польща пана Леха Качинські та його співвітчизників. Ми розділяємо біль важкої і непоправної втрати, що спіткала Республіку Польща. Від імені мешканців Харківщини висловлюємо глибоке співчуття Вам, рідним і близьким загиблих, а також всьому польському народові", - зазначається в урядовій телеграмі.

На Харківщині загинуло 46% площ озимини

Обстеження в районах області стану озимих культур, яке було проведене робочими группами в складі фахівців Головного управління АПР ХОДА та науковців інституту рослинництва ім. Юр’єва НААНУ, показало, що станом на 8 квітня загинуло 46 % площ. Про це повідомив в.о. заступника голови ХОДА з питань АПК Віталій Алексейчук. Всього восени минулого року по всіх категоріях господарств області було посіяно 540,0 тис. га озимих. Робочі групи продовжують працювати в кожному районі та постійно стежать за станом озимини.

Сільгосппідприємства області повністю забезпечені насінням

За інформацією в.о. заступника голови ХОДА з питань АПК Віталія Алексейчука, сільськогосподарські підприємства Харківської області повністю забезпечені насінням ярих зернових та зернобобових культур з урахуванням пересіву озимих культур. В агроформуваннях накопичено 126,7 тис. тонн мінеральних добрив. На пільгових умовах господарствами області придбано 1 756,6 тонн дизпалива та 3 033 тонни бензину.

Весняно-польові роботи тривають згідно графіка

Станом на 9 квітня всіма категоріями господарств Харківської області здійснюється підживлення озимини та розпочато посів ранніх зернових культур. Всього посіяно 25,3 тис. га ранніх зернових, що складає 9% до прогнозу (296,1 тис. га). Підживлено 180 тис. га площ озимини, або 50% до прогнозу (356,9 тис. га).

"Школи імунізації" будуть організовані в усіх районах Харківської області. Ігор Шурма

Сьогодні у Харківській дитячій поліклініці №1 відбулась презентація нового проекту "Школа імунізації". Про необхідність вакцинації прийшли послухати батьки разом з дітьми, вагітні жінки. На презентації був присутній радник з питань економічного нагляду європейського бюро ВОЗ, якому було цікаво вивчити досвід Харкова в інформуванні населення щодо профілактики інфекційних захворювань.

Кожна гривня з державного бюджету повинна приносити ще 0,5 – 1 гривню позабюджетних коштів. Ігор Шурма

Всі медичні установи Харківщини отримуватимуть нове обладнання лише за умови проведення капітальних ремонтів своїх приміщень. Про це сьогодні заявив в.о. заступника голови ОДА з соціальних питань Ігор Шурма.

Харківщина відзначить 70-ті роковини Катинської трагедії

10 квітня 2010 року в.о. заступника голови обласної державної адміністрації Юрий Сапронов та в.о. заступника голови обласної державної адміністрації Євген Савін візьмуть участь в урочистих заходах, присвячених відзначенню 70-х роковин Катинської трагедії.

ПЛР-лабораторія має працювати цілодобово

Таке доручення - створити ще одну бригаду фахівців для роботи на новій лабораторній установці - дав сьогодні в.о. заступника голови ХОДА з соціальних питань Ігор Шурма керівництву обласної інфекційної лікарні при відвідуванні її дитячого відділення.

Гучні слова про роботу в Харкові ПЛР-лабораторії на перевірку виявилися порожнім звуком

Сьогодні в.о.заступника голови ХОДА з соціальних питань Ігор Шурма відвідав дитяче відділення обласної інфекційної лікарні, де вже протягом 4 місяців ведуться ремонтно-будівельні роботи по створенню лабораторії, що використовує метод полімеразно-ланцюгової реакції. Саме обладнання лабораторії закуплено, але без спеціального приміщення воно не може бути встановлено.

В НТУ "ХПІ" відбудеться урочиста церемонія, присвячена третьому випуску слухачів курсів професійного навчання військовослужбовців

13 квітня 2010 року в ректорському корпусі Національного технічного університету "Харківський політехнічний інститут" відбудеться Урочиста церемонія, присвячена третьому випуску 50 слухачів курсів професійного навчання (перепідготовки та підвищення кваліфікації) військовослужбовців.

Театр народного танцю "Заповіт" відзначить 20-річчя своєї творчої діяльності

12 квітня в 18.00 на великій сцені Харківського академічного театру опери і балету ім. Лисенка відбудеться урочистий концерт, присвячений 20-річчю творчої діяльності театру народного танцю "Заповіт".

Михайло Добкін та Сергій Чернов привітали Олександра Бандурку з призначенням в.о. ректора ХНУВС

Голова Харківської облдержадміністрації Михайло Добкін та голова Харківської облради Сергій Чернов привітали Олександра Бандурку з призначенням в.о. ректора Харківського національного університету внутрішніх справ.

12 квітня 2010 року о 16 годині у виставковій залі Харківського художнього музею відкривається виставка творів Юрія Ваткіна. В експозиції представлено роботи, виконані менш ніж за рік творчої праці.

Болгарія готова поділитися своїм досвідом євроінтеграції

Про це сказав Повноважний міністр Посольства Республіки Болгарія Пламен Бунзін на зустрічі з керівництвом ХОДА.

Архів документів