Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Новини

Як повідомив на засіданні активу Харківської області заступник голови ХОДА Юрій Сапронов, на початку червня передбачається почати випуск Соціально-економічного атласу Харківської області для наочної презентації сильних сторін, можливостей і перспектив регіону. Даний Атлас буде розміщений в Інтернеті і оновлюватися в режимі он-лайн. До Дня області у вересні планується випустити друковану версію Атласу - збірку "Харківська область. Традиції. Бізнес. Партнерство".

Показник іноземних інвестицій на душу населення в І кварталі 2010 року в Харківській області склав 751,1 дол, що на 40% більше, ніж у I кварталі 2008 року (531,3 дол). І хоча на 1 січня 2009 року область посідала за обсягом прямих іноземних інвестицій (1608 млн. дол) 3-е місце серед інших регіонів України [після Києва (13 465 млрд. дол) і Дніпропетровській області (2 670 млн. дол)], а в даний час даний показник перемістився на 4-е місце (після Київської області), наша область значно програє за рівнем інвестицій на душу населення сусіднім країнам. Так, наприклад, в Росії рівень інвестицій на душу населення в три рази більше, ніж в Україні – 1 846 дол, А в Чехії - в 13 разів більший і становить 11 366 дол.

Роман Шаповал призначений начальником Головного управління освіти і науки обладміністрації. Про це сьогодні на засіданні активу Харківської області повідомив голова ХОДА Михайло Добкін.

В окремі групи проблем інвестування в Україну заступник голови ХОДА Юрій Сапронов виділив складності, які виникають у банківських установ, і труднощі іноземних інвесторів.

Проблеми фінансування інвестиційних проектів з держбюджету заступник голови ХОДА Юрій Сапронов виділив у другу групу загальних проблем інвестування в Україні. Сюди він відніс: - відсутність розроблених державних цільових програм, націлених на отримання конкретного результату; - корупцію у вищих органах державної влади.

Виступаючи на засіданні активу області з питання механізмів стимулювання залучення інвестицій в Харківську область, заступник голови ХОДА Юрій Сапронов виділив 4 групи спільних проблем інвестування в Україні. Перша група, що представляє проблеми для вітчизняних інвесторів, на думку Юрія Анатолійовича, містить: - важкий тягар оподаткування; - велику кількість перевірок численними контролюючими органами; - корупцію при отриманні дозволів та погоджень, сертифікації, ліцензуванні та реєстрації.

У Харкові триває Естонський економічний форум

Сьогодні в малій залі Харківської облдержадміністрації в рамках святкування Днів Європи розпочав роботу Естонський економічний форум за участю заступника голови місії Посольства Естонської Республіки в Україні Куйдо Мерітса, представників харківських і естонських підприємств. Мета форуму - сприяння ефективній співпраці між підприємствами Харківської області та Естонії в галузі машинобудування, металообробки, транспорту, будівництва, фінансів, IT-технологій, легкої промисловості, торгівлі, туризму і сільського господарства.

Вся робота сільськогосподарської галузі Бєлгородської області зорієнтована на кінцевий результат - виробництво продукції тваринництва

На сьогоднішній день тваринницькі сільгосппідприємства Бєлгородської області повністю забезпечують високоякісною продукцією власного виробництва - м'ясом, молоком, яйцями птиці - свою область і 20-25% продукції везуть до Москви, Санкт-Петербурга і різних куточків Росії.

Держава повинна бути зацікавлена в розвитку сільськогосподарської галузі

Два наріжних камені розвитку сільського господарства в Бєлгородській області Російської Федерації - фінансова підтримка з боку держави і державний контрольний пакет акцій над земельними ресурсами. Про це після відвідування сільгосппідприємств Бєлгородської області розповів заступник голови ХОДА Віталій Алексейчук:

Міжнародний науково-практичний форум, присвячений соціально-eкономічному розвитку України та її регіонів, відбудеться в ХНЕУ

27-28 травня 2010 року у Харківському національному економічному університеті (м. Харків, пр. Леніна, 9а, ст. метро "Наукова") відбудеться щорічна Міжнародна науково-практична конференція "Соціально-економічний розвиток України та її регіонів: проблеми науки та практики". Початок роботи форуму у четвер, 27 травня, о 10.30 в актовій залі ХНЕУ (головний корпус, 2-й поверх).

На всіх ринках міста треба створити торгові точки з продукцією харківських сільгоспвиробників

Розміщення на всіх ринках міста торгових павільйонів, в яких без посередників буде реалізовуватися продукція сільгосптоваровиробників, дозволить підтримати село і наповнити продуктовий ринок Харкова якісною продукцією - м'ясом, молоком, яйцями.

У Харківській області необхідно створити асоціацію молоковиробників

На думку заступника голови ХОДА Віталія Алексейчука, саме ця асоціація зуміє найкраще захистити інтереси сільгосппідприємств, що займаються виробництвом молока: "Асоціація буде виставляти продукцію на біржу у вигляді лотів, щоб молокозаводи купували молоко через біржу за ціною, яка влаштовуватиме саме виробників".

З Днем Святої Трійці!

Сьогодні весь православний світ святкує День Святої Трійці. У всіх храмах і церквах Харкова та області відбулися урочисті богослужіння. У Благовіщенському кафедральному соборі на честь великого православного свята службу здійснив Високопреосвященніший митрополит Харківський і Богодухівський Никодим у співслужінні вікарія Харківської єпархії архієпископа Ізюмського Онуфрія і священнослужителів. Трансляцію цієї служби телеглядачі могли спостерігати в прямому ефірі на "7 каналі".

Ми побачили якісно інший підхід до сільськогосподарської галузі з боку держави. Віталій Алексейчук

Делегація Харківської області на чолі із заступником голови ХОДА Віталієм Алексейчуком відвідала з робочою поїздкою сільськогосподарські підприємства Бєлгородської області, де ознайомилася з впровадженням на цих підприємствах новітніх технологій виробництва.

Правила благоустрою повинні стати малою конституцією кожного населеного пункту. Валентин Дулуб

В ході селекторної наради з питання наведення порядку на території населених пунктів Харківської області заступник голови ОДА Валентина Дулуб рекомендував усім керівникам райдержадміністрацій і міським та селищим головам взяти за зразок Правила благоустрою міста Харкова, розробити та ухвалити рішенням сесії місцевої ради аналогічні в кожному населеному пункті області.

Стан доріг області викликає тривогу

Як зазначив під час селекторної наради заступник начальника Головного управління житлово-комунального господарства та РІ ХОДА Сергій Дорошенко, в області викликає тривогу стан доріг, як комунальних, так і доріг загального користування, який після складної зими значно погіршився.

В області впорядковані всі місця військових поховань

До Дня Перемоги у Харківській області були виконані всі заплановані роботи з благоустрою та санітарної очистки, в тому числі кладовищ, на території яких знаходиться 298 братських могил, 11 меморіалів, 148 пам'ятників.

Всеукраїнська акція "За чисте довкілля" стала безстроковою

Згідно з дорученням Першого віце-прем'єр-міністра України В.Тихонова всеукраїнська акція "За чисте довкілля" стає безстроковою, і питання наведення порядку і підтримання чистоти у всіх населених пунктах країни не втрачає своєї актуальності у будь-який час року. Про це в ході селекторної наради сказав заступник голови ХОДА Валентин Дулуб.

Триває ХIII Харківський обласний фестиваль юних виконавців "Весняні Дзвіночки"

Цими вихідними у Міському парку культури та відпочинку ім. М. Горького (за адресою: вул. Сумська, 81) з 11.00 до 18.00 години відбувається ХIII Харківський обласний фестиваль юних виконавців "Весняні дзвіночки".

Сьогодні в Харкові Володимир Литвин

Сьогодні до Харкова з візитом прибув голова Верховної Ради Володимир Литвин. В аеропорту його зустрічали перший заступник голови ХОДА Володимир Бабаєв, голова обласної ради Сергій Чернов.

Україна вклонилася пам'яті Великого Кобзаря

Сьогодні на всій території нашої країни відбулося Всеукраїнське літературно-музичне свято "В сім'ї вольній, новій ...", присвячене пам'яті Великого Кобзаря. У Харкові до підніжжя пам'ятника Тарасу Шевченку на вул. Сумській квіти поклали заступник голови ХОДА Вадим Ландсман, заступник голови обласної ради Вікторія Казакова, заступник міського голови - директор Департаменту соціальних питань Світлана Горбунова-Рубан, керівники управлінь ХОДА та міськвиконкому,представники громадських і політичних організацій, жителі нашого міста.

Робота НТК "Інститут "Монокристал" для харківського регіону є безцінною. Михайло Добкін

"Ваш колектив за 55 років плідної наукової діяльності неодноразово примножував славу нашого регіону, і сьогодні став провідним центром наукових розробок. Багато ваших досягнення є надбанням світової науки. Для харківського регіону з його потужним науково-виробничим потенціалом робота вашого колективу фактично є безцінною. Дякую вам всім за той внесок, який ви робите в розвиток Харківщини. Вітаю всіх співробітників інституту з ювілеєм і бажаю успіхів у вашій роботі", - заявив голова ХОДА Михайло Добкін під час урочистих зборів, присвячених 55-річчю НТК "Інститут "Монокристал".

Володимир Семиноженко привітав колектив НТК "Інститут "Монокристал" з ювілеєм

"За більш ніж півстолітню історію НТК "Інститут "Монокристал" з маленької організації перетворився в одну з найбільших і найважливіших організацій на території України та інших країн колишнього СРСР, а також Європи. У нас за плечима успішна участь у найпрестижніших світових наукових проектах. Але жити тільки минулим, навіть таким славетним, не можна, необхідно думати про майбутнє. Наше головне завдання - зробити так, щоб нова економіка країни була наукомісткою, щоб Україна була наукової країною і щоб до 2020 року Україна увійшла до 20-ки провідних країн світу. Я впевнений, що ми зможемо досягти цієї мети. Вітаю трудовий колектив зі святом і бажаю досягнення нових вершин", - заявив віце-прем'єр-міністр України Володимир Семиноженко під час урочистих зборів, присвячених 55-річчю НТК "Інститут "Монокристал".

Громадська гуманітарна рада вивчить стан регіональної гуманітарної сфери

21 травня відбулося засідання Громадської гуманітарної ради Харківської обласної державної адміністрації, в якому взяв участь Віце-прем'єр-міністр України Володимир Семиноженко. Звертаючись до присутніх, голова ХОДА Михайло Добкін наголосив на визначальному значенні гуманітарної сфери в розвитку можливостей людини, у створенні максимальних умов для задоволення її потреб у знаннях та компетентності.

В Харківській області утворено Громадську гуманітарну раду

Голова обласної державної адміністрації Михайло Добкін підписав розпорядження про утворення Харківської обласної Громадської гуманітарної ради як консультативно-дорадчого органу при обласній державній адміністрації.

В області функціонуватиме 840 оздоровчих таборів

Як повідомив на засіданні обласної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій заступник начальника управління у справах сім’ї та молоді ХОДА Сергій Зайцев, влітку 2010 року в області планується відкриття та функціонування 840 закладів оздоровлення та відпочинку, у т.ч. 34 позаміських (100% від факту 2009 року) та 3 санаторного типу (100% від факту 2009 року).

Ретельна перевірка місць оздоровлення дітей дає позитивні результати

За інформацію заступника голови обласної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій Володимира Росохи, починаючи з березня, відповідно до розпорядження голови ХОДА, в області були організовані масові перевірки всіх дитячих оздоровчих таборів.

25 травня 2010 року о 13.00 в конференц-залі Фізико-технічного інституту низьких температур ім. Б.І. Вєркіна НАН України (пр. Леніна, 47) відбудеться урочисте засідання Вченої ради з нагоди 50-річчя від дня заснування Інституту.

Богодухівський молокозавод розширить ринки збуту

Заступник голови ХОДА Юрій Сапронов дав доручення розглянути питання розширення ринків збуту продукції Богодухівського молокозаводу в рамках активізації роботи облдержадміністрації по прикордонному співробітництву.

На Богодухівщині планують запустити пілотний проект з енергозбереження

Заступник голови ХОДА Юрій Сапронов запропонував запустити в Богодухівському районі пілотний проект з альтернативного енергозбереження за допомогою використання для опалення приміщень брикетів з відходів деревини. Лінія з виготовлення таких брикетів працює в ДП "Гутянське лісове господарство". Директор ДП Віктор Нагорний повідомив, що таке паливо за теплоємністю не поступається вугіллю та повністю згорає, не утворюючи відходів.

Архів документів