Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Новини

Затверджений персональний склад колегії ХОДА

Голова Харківської облдержадміністрації Михайло Добкін підписав розпорядження "Про затвердження персонального складу колегії обласної державної адміністрації". До складу колегії включено 31 особу.

Михайло Добкін та його заступники візьмуть участь у суботнику

24 квітня голова Харківської облдержадміністрації Михайло Добкін та його заступники візьмуть участь у суботнику на території обласного госпіталю для інвалідів війни за адресою вул. Луначарського, 42-а. Працівники апарату облдержадміністрації будуть працювати на Каскаді у парку Шевченка. Початок суботників о 9 годині.

"Харків з його інтелектуальною міццю, культурними традиціями завжди був повний яскравих, амбіційних проектів і я переконаний, що потенціал міста такий, що Харкову давно пора відкривати свою кіностудію і кіношколу. Сподіваюся, що фестиваль "Харьковская сирень" допоможе вирішити це завдання, тому що ці наміри поділяють керівники міста, а тепер уже й області. Упевнений, що Харків повинен стати самостійною потужною фігурою в кінематографічному просторі", - сказав кінорежисер Володимир Фокін сьогодні на прес-конференції в ХОДА.

"Пора безвладдя в країні закінчилася, буде наведений порядок скрізь - починаючи від обласного центру і закінчуючи найвіддаленішими куточками районів області, - зазначив сьогодні голова ХОДА Михайло Добкін, представляючи активу Валківського району нового керівника РДА.

Віктора Ачкасова призначено начальником головного управління Пенсійного Фонду в Харківській області

Перший заступник голови правління Пенсійного Фонду України Василь Кравчук і заступник голови Харківської облдержадміністрації Ігор Шурма представили нового начальника головного управління Пенсійного Фонду в Харківській області Віктора Ачкасова. "Я хочу сказати спасибі керівництву: Михайлу Марковичу, Борису Олександровичу, за надану довіру. Я розумію, яка відповідальність покладається на мене. Всі проблеми Пенсійного Фонду будуть моїми проблемами ", - заявив Віктор Ачкасов.

У Харкові триває засідання колегії Міністерства освіти і науки

У Харкові триває засідання підсумкової колегії Міністерства освіти і науки з питання "Про підсумки діяльності вищих навчальних закладів у 2008/2009 навчальному році та основні завдання на 2009/2010 навчальний рік". У засіданні беруть участь віце-прем'єр-міністр України Володимир Семиноженко, Міністр освіти та науки України Дмитро Табачник, народні депутати, голова Харківської облдержадміністрації Михайло Добкін, голова обласної ради Сергій Чернов, ректори вищих навчальних закладів України, керівники коледжів та технікумів, керівники управлінь освіти всіх регіонів України.

Сьогоднішнє засідання колегії стане важливим етапом розвитку освіти України та держави в цілому. Михайло Добкін

"Для нас велика честь приймати зібрання такого високого рівня в нашому місті. Впевнений, що сьогоднішнє засідання колегія стане важливим етапом розвитку освіти України та держави в цілому", - заявив сьогодні під час засідання підсумкової колегії Міністерства освіти і науки голова Харківської облдержадміністрації Михайло Добкін.

Віктор Пугачов стане радником заступника голови Харківської облдержадміністрації Ігоря Шурми з питань Пенсійного Фонду

Сьогодні на нараді головного управління Пенсійного Фонду в Харківській області заступник голови Харківської облдержадміністрації Ігор Шурма повідомив, що колишнього в.о. начальника управління ПФ в Харківській області Віктора Пугачова буде призначено його радником з питань Пенсійного Фонду.

Вищі навчальні заклади повинні перетворюватись в повноцінні суб’єкти світової економіки. Володимир Семиноженко

"Наші вищі навчальні заклади повинні бути конкурентоспроможними на міжнародній арені, тому потрібно вирішити питання більш ефективного використання коштів та проведення науково-освітянської роботи, щоб університети могли заробляти кошти завдяки інноваційним розробкам, розвитку наукових секторів, тобто перетворювались в повноцінні суб’єкти світової економіки", - заявив сьогодні під час засідання підсумкової колегії Міністерства освіти і науки віце-прем’єр-міністр України Володимир Семиноженко.

Підписання в Харкові угоди про ціну на російський газ стало основним положенням по виведенню України з кризи, - заявив сьогодні на прес-конференції для регіональних ЗМІ в Києві Президент України Віктор Янукович.

Вузам дозволено обирати мову, якою буде проводитись підготовка іноземних студентів. Дмитро Табачник

Як повідомив сьогодні в Харкові Міністр освіти і науки України Дмитро Табачник, він підписав наказ, який дозволив вищим навчальним закладам за наявності ліцензії Міністерства освіти і науки, науково-педагогічних кадрів та науково-методичного забезпечення самостійно визначати, якою мовою проводити підготовку іноземних студентів.

У Києві відбулася прес-конференція Президента України Віктора Януковича, присвячена 50 дням з моменту його вступу на посаду. Президент повідомив, що за цей час була сформована чітка вертикаль влади і стабілізована політична ситуація в Україні, створена політична структура, яка чітко реагує на всі зміни в економіці. За його словами, була повністю вивчена ситуація в країні, і стало ясно, в якій катастрофічної ситуації перебуває економіка. Погіршуючим фактором стало зростання політичного тиску на економічну сферу.

У місті Лозовій відбулася робоча нарада за участю Міністра з питань надзвичайних ситуацій Нестора Шуфрича, на якому було розглянуто 2 питання: утилізація боєприпасів, які зберігаються на арсеналі в Лозовій і ситуація на автодорожньому шляхопроводі через залізничну дорогу ст.Лозова на 928 км ділянки Харків-Лозова. У нараді також взяли участь голова ХОДА Михайло Добкін, перший заступник голови ХОДА Володимир Бабаєв, голова обласної ради Сергій Чернов.

23 квітня о 15 годині в Малій залі Харківської облдержадміністрації відбудеться селекторна нарада з головами райдержадміністрацій, міськими головами міст обласного значення, керівниками управлінь, відділів та структурних підрозділів. На порядку денному питання про стан підготовки до відзначення 65-ї річниці Перемоги у Великій Вітчизняній війні 1941-1945 років

Виїзні колегії Головного управління Пенсійного фонду будуть проводитись у найбільш проблемних районах. Ігор Шурма

Як повідомив сьогодні заступник голови ХОДА Ігор Шурма, виїзні колегії Головного управління Пенсійного фонду в Харківській області будуть проводитись у найбільш проблемних з точки зору наповнення фонду районах. У засіданнях братимуть участь органи влади районів, прокуратури, податкових інспекцій.

Юрій Сапронов зустрівся з Надзвичайним і Повноважним послом Індонезії в Україні

Сьогодні заступник голови Харківської облдержадміністрації Юрій Сапронов та заступник голови обласної ради Микола Тітов зустрілися з Надзвичайним і Повноважним послом Республіки Індонезія в Україні Нінінг Сунінгсіх Рохадіат. В ході зустрічі сторони обговорили перспективи налагодження двосторонніх стосунків.

"Ми підписали дві угоди, які дуже важливі для економік обох країн. У відносинах між Україною і Росією відкрита нова сторінка", - заявив сьогодні на прес-конференції в ХОДА Президент України Віктор Янукович.

Про це заявив на прес-конференції в ХОДА Президент України Віктор Янукович. У рамках цієї концепції Чорноморський флот буде одним з гарантів безпеки країн Чорноморського басейну.

"Севастополь особливе місто для Росії, і звичайно, рішення про продовження терміну перебування бази військово-морських сил має для нас особливе значення. Ставлення жителів Севастополя до нашої базі завжди було дуже добрим, і впевнений, що таким і залишиться. Я дам доручення міністру оборони і командувачу військово-морським флотом підготувати проект угоди про участь військово-морського флоту в соціально-економічному розвитку Севастополя", - заявив сьогодні на прес-конференції в ХОДА Президент Російської Федерації Дмитро Медведєв.

У квітні цього року Україна отримає реальний інвестиційний ресурс на найближчі 10 років, який буде наданий Російською Федерацією у вигляді знижки на газ. Економія вимірюється сумою близько 40 млрд. доларів. Про це повідомив на прес-конференції в ХОДА Президент України Віктор Янукович.

Президент України 21 квітня підписав розпорядження про призначення головою Валківської райдержадміністрацій Харківської області Нікітенка Олександра Анатолійовича.

Президент Російської Федерації Дмитро Медведєв і Президент України Віктор Янукович підписали угоду між Україною і Російською Федерацією з питань перебування Чорноморського Флоту РФ на території України. Угода припускає продовження перебування Чорноморського флоту РФ в Україні на 25 років з правом продовження ще на п'ять років, якщо хтось із сторін виявить таке бажання. Також голова Правління ВАТ "Газпром" Олексій Міллер і голова правління НАК "Нафтогаз України" Євген Бакулін підписали доповнення до контракту на поставку природного газу між ВАТ "Газпром" і НАК "Нафтогаз України" від 19 січня 2009 року. Україна отримає знижку за ціною на газ - 100 доларів при ціні газу понад 330 доларів за тисячу кубометрів, і не більше 30% від контрактної ціни.

До уваги журналістів: термін акредитації на колегію Міністерства освіти і науки закінчується

22 квітня о 10:00 годині у Палаці студентів Національної юридичної академії України імені Ярослава Мудрого (вул. Пушкінська, 88) почнеться засідання підсумкової колегії Міністерства освіти і науки з питання "Про підсумки діяльності вищих навчальних закладів у 2008/2009 навчальному році та основні завдання на 2009/2010 навчальний рік". У заході братимуть участь понад 900 осіб. Перед початком конференції, о 9.20, дасть прес-конференцію Міністр освіти і науки України Дмитро Табачник. Акредитація на прес-конференцію та колегію обов'язкова. Вона проводиться за телефоном (097) 269-17-29 до 18.00 21 квітня.

Як зазначив сьогодні під час зустрічі керівників прикордонних регіонів України та Росії Губернатор Воронезької області Олексій Гордєєв, прикордонні області скучили за спільною роботою і товариськими стосунками: "Сьогоднішня зустріч дуже важлива для розвитку політичних і торговельно-економічних відносин між Україною і Росією. Крім того, колосальні перспективи росту має культурна та гуманітарна сфери з урахуванням того, що в останні роки ця тема була забута".

"Підписані сьогодні угоди - це реальний партнерський крок і з боку Росії, і з боку України. Це той крок, який ми дуже давно чекали. Саме в таких діях проявляються справжні наміри сусідів і друзів", - заявив сьогодні на прес-конференції в ХОДА Президент Російської Федерації Дмитро Медведєв.

"Курська область має угоди про співпрацю, які реалізуються вже багато років, з Сумською, Харківською, Донецькою областями та АР Крим. Партнерські зв'язки наших регіонів динамічно розвиваються за всіма напрямками і не мають формальний характер. Ми не просто сусіди, нас об'єднують традиції економічної, культурної та духовної спорідненості", - зазначив під час зустрічі керівників прикордонних регіонів України та Росії Губернатор Курської області Олександр Михайлов.

"Україно-російському прикордонному співробітництву Росія надає дуже велике значення, перш за все, тому, що люди, які живуть по різні боки кордону, всю спільну історію звикли вважати себе не тільки друзями, але і практично єдиним народом. Відновити ці зв'язки - це наше спільне завдання. Впевнений, що воно під силу керівникам усіх прикордонних регіонів України і Росії",- заявив сьогодні в ході зустрічі керівників прикордонних областей Росії та України Надзвичайний і Повноважний Посол Російської Федерації в Україні Михайло Зурабов.

Під час зустрічі Президент України Віктор Янукович та Президент Російської Федерації Дмитро Медведєв обмінялися думками з приводу співробітництва між Україною та Росією в майбутньому.

За інформацією першого заступника голови ХОДА Володимира Бабаєва, сьогодні вночі сталося руйнування огорожі та пішохідного тротуару шляхопроводу через залізничну дорогу ст. Лозова на 928 км дільниці Харків-Лозова. Внаслідок руйнування припинено рух автодорогою "Харків – Павлоград". Рух організовано через об’їзні шляхи, що, на жаль, ускладнює рух великовантажних автомобілів та автобусів, тому зараз розроблюється схема об’їзду цієї ділянки вантажними автомобілями та автобусами. Залізничні колії внаслідок падіння уламків не були пошкоджені, рух залізничного транспорту не припинений. Кабельні мережі не пошкоджено. Жертв та постраждалих немає.

Розпочалася зустріч губернаторів прикордонних областей України та Росії

У малій залі Харківського міськвиконкому розпочалася зустріч керівників прикордонних областей України та Російської Федерації. У зустрічі беруть участь губернатори Бєлгородської, Брянської, Воронезької, Курської, Ростовської областей Росії, губернатори Донецької, Луганської, Сумської, Чернігівської, Запорізької областей України та АР Крим, посол Російської Федерації в Україні Михайло Зурабов та голова Харківської облдержадміністрації Михайло Добкін.

Архів документів