Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Новини

"Завдання міліції визначені Законом України "Про міліцію", і одна з основних задач - охорона громадського порядку. Міліція діє згідно з чинним законодавством, незважаючи на те, до якої громадської чи політичної організації належить той чи інший громадянин. Закон один для всіх", - заявив заступник начальника Головного управління МВС України в Харківській області, начальник міліції громадської безпеки Микола Голуб, коментуючи роботу співробітників міліції під час конфліктної ситуації в Лісопарку.

З 27 по 30 травня у 681 навчальному закладі Харкова і області пройшли випускні вечори, в яких взяли участь 21 тис. 159 випускників. Для забезпечення охорони громадського порядку було задіяно більше 2 тис. працівників міліції. Всі випускні вечори пройшли без надзвичайних пригод. Про це повідомив заступник начальника Головного управління МВС України в Харківській області - начальник міліції громадської безпеки Микола Голуб.

Як повідомив сьогодні заступник начальника Головного управління МВС України в Харківській області - начальник міліції громадської безпеки Микола Голуб, заходи на пл. Свободи, присвячені Дно випускника-2010, відвідали близько 100 тис. осіб. Охорону громадського порядку на пл. Свободи і прилеглій території забезпечували близько 1500 співробітників міліції. Інцидентів і скарг на дії співробітників міліції не зафіксовано.

Визначено переможців V літніх спортивних ігор молоді України з вільної боротьби

25-27 травня 2010 року у Палаці Спорту "Локомотив" ім. Г. Кірпи відбулися V літні спортивні ігри молоді України з вільної боротьби. У змаганнях брали участь збірні команди АР Крим, 25 областей України, міст Києва і Севастополя. Серед учасників були чемпіони та призери Кубків та Чемпіонатів Світу і Європи серед юніорів, які представлятимуть Україну на І Юнацьких Олімпійських іграх в Сингапурі. Усього 258 учасників (168 юніорів та 90 юніорок).

В Харкові відбудуться Чемпіонати України серед юнаків та олімпійських вагових категорій з тхеквондо ВТФ

3-6 червня 2010 р. у м. Харкові в приміщенні Палацу спорту "Локомотив" ім. Г.Кірпи відбудуться Чемпіонати України серед юнаків та серед олімпійських вагових категорій з тхеквондо ВТФ. Організаторами змагань виступають Міністерство України у справах сім’ї, молоді та спорту, управління з питань фізичної культури та спорту Харківської облдержадмістрації, федерація тхеквондо (ВТФ) України. Почесні гості: Надзвичайний та повноважний посол Республіки Корея в Україні пан Пак Ро Бьок, Консул Республіки Корея в Україні пан Чой Йонг Іль.

1 червня у санаторії "Роща" відбудеться театралізоване свято "Світ буде добрим!.." для дітей, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи. У заході візьме участь понад 1000 дітей.

У новому Парку сімейного відпочинку будуть сучасні атракціони з Франції, Італії, Росії, США та Китаю

Як повідомив в.о. Харківського міського голови - секретар міськради Геннадій Кернес під час церемонії закладки першого каменю нового Парку сімейного відпочинку, в ньому будуть розміщені найсучасніші та безпечні атракціони з Франції, Італії, Росії, США і Китаю.

Мінімум 80% коштів на санаторно-курортне лікування повинно спрямовуватись на закупівлю путівок у місцеві санаторії. Ігор Шурма

Як зазначив під час засідання обласного відділення Фонду соціального страхування заступник голови Харківської облдержадміністрації Ігор Шурма, система закупівель путівок на санаторно-курортне лікування як дорослого, так і дитячого населення області потребує змін. "В період кризи кожна копійка повинна працювати на регіон. Це принципова позиція обласної влади. У нас є своя санаторно-курортна база, оздоровчі табори, і на сьогодні мінімум 80% коштів на санаторно-курортне лікування дорослих та оздоровлення дітей повинно спрямовуватись на закупівлю путівок у наші місцеві санаторії", - заявив він.

У наступних Малих Олімпійських іграх братимуть участь всі райони Харківської області

"Дорогі діти! Я радий вітати вас на найпрекраснішій площі, яка ось уже другий день повністю належить вам. Вчора ми вшановували тут випускників наших шкіл, а сьогодні закриваємо Малі олімпійські ігри. Думаю, що ці події за своїм значенням не мають аналогів в масштабі країни, і ніхто інший не зможе повторити те, що роблять харків'яни, тому що в нашому місті живуть найталановитіші, найрозумніші і найцікавіші люди! Наступні Малі олімпійські ігри будуть ще масштабнішими, оскільки в них будуть брати участь і всі райони області!

Президент НОК Сергій Бубка привітав переможців та призерів Малих Олімпійських ігор "Діти Харкова"

Президент Національного Олімпійського комітету України Сергій Бубка направив переможцям і призерам Малих Олімпійських ігор "Діти Харкова" вітальну телеграму, яка була озвучена під час урочистої церемонії закриття змагань на пл. Свободи.

Відбулася урочиста церемонія закриття II Малих Олімпійських ігор "Діти Харкова"

Сьогодні на пл. Свободи відбулася урочиста церемонія закриття II Малих Олімпійських ігор "Діти Харкова". Нагороди переможцям та призерам змагань вручили голова Харківської облдержадміністрації Михайло Добкін, голова Харківської облради Сергій Чернов та в.о. Харківського міського голови Геннадій Кернес.

У Харкові з'явиться новий Парк сімейного відпочинку

Сьогодні у Центральному парку культури і відпочинку ім. М. Горького відбулася урочиста церемонія закладки першого каменю нового Парку сімейного відпочинку, який планується відкрити до Дня міста в 2012 році. Участь в урочистій церемонії взяли голова Харківської облдержадміністрації Михайло Добкін і в.о. Харківського міського голови Геннадій Кернес.

У добру путь, випускники!

У святковому заході День випускника-2010 настав кульмінаційний момент. З вітальними словами до всіх присутніх на площі Свободи випускникам, вчителям і батькам звернулися міністр освіти України Дмитро Табачник, голова Харківської обласної державної адміністрації Михайло Добкін та в.о.міського голови, секретар міської ради Геннадій Кернес.

День випускника-2010 на площі Свободи

На площі Свободи розпочався святковий концерт, присвячений усім, хто в нинішньому, 2010 році, закінчує навчання у середніх загальноосвітніх школах усіх типів і форм власності міста і області.

Галас, піднятий навколо пробивання дороги через лісопарк, - цілеспрямоване створення негативного іміджу діючої влади. Михайло Добкін

Голова обласної державної адміністрації Михайло Добкін та в.о. міського голови Геннадій Кернес ознайомилися з ходом робіт з пробивання автодороги, що з’єднає вул. Сумську з вул. Новгородською (в районі вул. Білої Акації).

У лісопарковій зоні буде створений велосипедний маршрут

Голова Харківської обласної державної адміністрації Михайло Добкін та в.о. міського голови Геннадій Кернес зустрілися з учасниками Всеукраїнського "Велодню - 2010". Це свято відбувається вже вп'яте, в нашій області воно організоване федерацією велосипедистів "Харків турист" за підтримки управлінь з питань фізичної культури та спорту ХОДА та міської ради. Михайло Добкін запропонував створити в харківській лісопарковій зоні велосипедний маршрут, щоб любителі велоспорту могли кататися у встановленому місці.

Володимир Бабаєв взяв участь у нараді з питання стану будівництва електропідстанції в м.Первомайськ

Сьогодні перший заступник голови Харківської облдержадміністрації Володимир Бабаєв взяв участь у виїзній нараді з питання стану будівництва ПС–110 кВ "Міська" (м. Первомайський).

Співчуття

Харківська обласна державна адміністрація глибоко сумує з приводу передчасної смерті Героя України, заслуженого енергетика України, заслуженого енергетика СНД, академіка Української академії наук, доктора технічних наук, доктора філософії в галузі економіки, колишнього голови правління ВАТ "Харківська ТЕЦ-5", депутата обласної ради Вороновського Геннадія Кириловича і висловлює співчуття рідним і близьким покійного.

Навіть у кризовий 2009 рік у Харкові збільшилася кількість видань. Євген Савін

У Харківській обласній державній адміністрації відбувся урочистий прийом до Дня працівників видавництв, поліграфії і книгорозповсюдження. Заступник голови ХОДА Євген Савін вручив листи-подяки керівникам видавництв "Ранок", "Балдрук", "Майдан", "Райдер", ВАТ "Харківська книжкова фабрика "Глобус", видавництва Харківського гуманітарного університету "НУА",книгорозповсюджувачам Семену Остапенко і Олександру Васеленко. Грамоту управління у справах преси та інформації ХОДА отримав директор Богодухівської районної друкарні Володимир Ільченко.

На Дитячій залізниці відбудеться свято для дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування

29 травня з 10:00 до 16:00 на Дитячій залізниці "Мала південна" (вул. Сумська, 81) відбудеться соціальна акція до Міжнародного дня захисту дітей, організована Харківським обласним центром соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді Харківської облдержадміністрації.

Тарифи підприємств ТКЕ необхідно привести у відповідність з економічно обґрунтованим рівнем

Як зазначив сьогодні заступник голови Харківської облдержадміністрації Валентин Дулуб, для збільшення рівня оплати за газ планується приводити тарифи підприємств теплокоммуненерго у відповідність з економічно обґрунтованим рівнем.

Рівень розрахунків Харківської області за газ складає 68%

Як повідомив сьогодні заступник голови Харківської облдержадміністрації Валентин Дулуб, рівень розрахунків Харківської області за газ станом на кінець травня складає 68%. За дні, що залишилися до кінця місяця, планується довести цей показник до 80%.

Заява голови Харківської обласної державної адміністрації

Події навколо будівництва транзитної дороги у Харкові через Лісопарк від вулиці Сумської до вулиці Новгородської змушують мене як Голову обласної державної адміністрації зробити заяву. Упродовж кількох тижнів з центральних та місцевих телеканалів лунають заклики псевдопатріотів та псевдозахисників природи про мовби знищення вікових лісів парку Горького. Мушу зазначити, що у формулюванні таких інформаційних пасажів є чимало помилок. Можливо, вони викликані непоінформованістю людей, яких використовує у своїх політичних планах купка так званої опозиції. По-перше, ця дорога – об’єкт суспільного значення, будівництво якої внесено до Генерального плану міста Харкова. По-друге, рішення про її будівництво ухвалене членами виконкому Харківської міської ради ще у 2005 році. По-третє, на будівництво дороги отримано всі відповідні дозволи, включаючи відповідні екологічні служби, а проект її зведення схвалений у 2008 році Міністерством регіонального будівництва. Крім того, нова дорога покращить екологічну ситуацію, оскільки час руху автотранспорту буде скорочено майже вдвічі і зменшиться час простою автівок – такий висновок найстарішої екологічної організації України – Товариства захисту природи. Занепокоєння також викликають провокаційні та хуліганські дії з боку добре проплачених так званих активістів-екологів та журналістів кишенькових ЗМІ. Підбурюючи громадськість, вони вже вдалися до звинувачення правоохоронців, що, виконуючи свої прямі обов’язки у рамках діючого законодавства, намагаються навести лад на об’єкті будівництва. Ми підтримуємо правоохоронні органи у їх діях, і надалі сприятимемо у виконанні ними службових обов’язків якісно та вчасно. Використання маргінальними політичними силами простих людей задля власних політичних дивідендів є неприпустимим. Я закликаю авторів політичного шоу дослухатися до норм моралі і відповідальності, а тих, хто є його виконавцями – замислитись про відповідальність, яку вони нестимуть за скоєння правопорушень. Будівництво дороги від Сумської до Новгородської має об’єдна

Харківські туроператори взяли участь у VI Буковинському туристичному ярмарку

VI Буковинський туристичний ярмарок відбувся 22 – 23 травня 2010 року в м. Чернівці за підтримки Чернівецької обласної державної адміністрації. Під час ярмарку в Центрі розваг "Панорама - Чернівці" Харківщина була представлена туроператорами "Харківтурист" та "Круїз", які презентували свій туристичний продукт. В заході взяли участь делегації з 14 областей України, у тому числі представники управління культури і туризму обласної державної адміністрації.

Генеральне консульство Республіки Польща у Харкові святкує подвійний ювілей

Генеральне консульство Республіки Польща у Харкові святкує подвійний ювілей: 85-річчя утворення довоєнного консульства та 15-річчя сучасного консульства. З нагоди ювілею 4-6 червня в Харківському національному університеті ім. В.Н. Каразіна відбудеться Міжнародна наукова конференція "Польська дипломатія на Сході XX – початку XXI ст.". На 5 червня в театрі ім. Шевченка заплановано ювілейний концерт за участю польського композитора зі світовою славою Кшиштофа Пендерецького.

Михайло Добкін взяв участь в урочистостях з нагоди 18-річчя Харківського Архієрейського Собору

Сьогодні в Свято-Благовіщенському кафедральному соборі Харкова відбулася урочиста Божественна літургія з нагоди 18-річчя проведення Харківського Архієрейського Собору. Літургію правив Митрополит Київський та всія України Володимир. Участь в урочистому заході взяв голова Харківської облдержадміністрації Михайло Добкін.

Михайло Добкін візьме участь у засіданні Ради регіонів України

Сьогодні у Львові у приміщенні Національного університету "Львівська Політехніка" відбудеться друге засідання Ради регіонів України. Від харківського регіону у ньому візьмуть участь: голова Харківської облдержадміністрації Михайло Добкін, його заступники Юрій Сапронов та Ігор Шурма, а також голова обласної ради Сергій Чернов.

Митрополит Київський і всія України Володимир прибув до Харкова

Щойно в Харківському аеропорту приземлився літак, на якому до Харкова прибув Митрополит Київський і всія України Володимир, що приїхав до Харкова, щоб взяти участь в урочистостях, присвячених 18-річчю Харківського Архієрейського Собору.

Слова Президента Україна Віктора Януковича про відновлення інвестиційної привабливості нашої країни на світовому ринку підтвердила делегат німецької економіки в Україні Карін Рау, яка брала участь у засіданні Ради регіонів України.

До початку літнього сезону всі дитячі табори будуть готові на 100%. Євген Савін

Сьогодні в малому залі ХОДА відбулося перше засідання обласного штабу з питань підготовки та проведення літньої дитячої оздоровчої компанії 2010 року. Доповіді про стан виконання планових завдань з підготовки до відкриття дитячих закладів оздоровлення та відпочинку представили: заступник головного санітарного лікаря Харківської області Любов Махота, заступник начальника Головного управління МНС України в Харківській області Олександр Ломанов,заступник Головного управління освіти і науки ХОДА Галина Михайленко. Заступники голів районних адміністрацій та міських голів представили звіти про виконану роботу і готовність дитячих таборів до літніх канікул.

Архів документів