Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Прикордонний і митний контроль стане зручнішим для пасажирів залізниці

Прикордонний і митний контроль стане зручнішим для пасажирів залізниці

У ході міждержавного тренінгу з практичної апробації новацій у системі охорони кордону та прикордонного контролю на україно-російській ділянці кордону голова Державної прикордонної служби України Микола Литвин повідомив, що планується ввести ряд змін до процедури прикордонного та митного контролю поїздів на російсько-українському кордоні.

«Ми ухвалили рішення, щоб ті потяги, що йдуть транзитом через Україну, наприклад, «Москва - Адлер», ми не будемо перевіряти. Зараз ведеться робота, за підсумками якої 2 пари потягів «Москва - Київ» будуть оформлятися тільки на станції відправлення, а в ході руху вже не будуть.

Також ми працюємо над тим, щоб у нічний час не будити пасажирів і не створювати некомфортних умов, і обговорюємо з російськими колегами як краще побудувати прикордонний і митний контроль, тому що за добу через територію України проходить приблизно 370 пасажирських поїздів, з них 137 йдуть вночі»,- заявив голова прикордонної служби.

Він зазначив, що перш, ніж будуть введені інновації, має бути відпрацьована нормативна база і спільний контроль. Також, за словами Миколи Литвина, в планах зробити огляд в автомобільних пунктах пропуску питанням однієї зупинки, під час якої будуть працювати всі контрольні служби обох країн.