Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Новини

"Я не сумнівався, як і більшість моїх співвітчизників, у тому, що сьогодні буде ратифіковано Угоду щодо Чорноморського флоту і прийнятий державний бюджет, - прокоментував голова ХОДА Михайло Добкін сьогоднішнє рішення на пленарній сесії Верховної Ради.

"Після ухвалення сьогодні бюджету держави бюджет Харківщини буде затверджений найближчим часом, як тільки ми отримаємо головний документ країни: він ще повинен набрати чинності - бути підписаний Президентом і опублікований,- сказав голова Харківської обласної державної адміністрації Михайло Добкін.

Пам'ять Чорнобиля

Сьогодні в Молодіжному парку відбулася урочиста церемонія покладання квітів до Пам’ятного знаку жертвам Чорнобильської трагедії з нагоди 24-ї річниці катастрофи на Чорнобильській АЕС. В церемонії взяли участь керівники Харківської обласної державної адміністрації, обласної та міської рад, громадських чорнобильських об’єднань міста та області.

У Харкові відбудеться Міжнародна конференція "Сучасні технології у тваринництві та їх адаптація до світових вимог" (уточнено)

27-28 квітня у м.Харків під егідою Європейського центру інформації і промоції відбудеться Міжнародна науково-практична конференція "Сучасні технології у тваринництві та їх адаптація до світових вимог". Організатор заходу – Інститут тваринництва Національної академії аграрних наук України. Конференція проходитиме на базі готельного комплексу "Мир" (пр.Леніна, 27-а). Урочисте відкриття конференції відбудеться 27 квітня о 09:00.

Райони області вшанували пам'ять Чорнобиля

Мітинг-реквієм "Дзвони Чорнобиля" відбувся сьогодні у м. Богодухові біля пам’ятного знака жертвам Чорнобильської катастрофи. Вшанувати пам’ять тих, хто ціною життя рятував планету від наслідків трагедії і вклонитися живим ліквідаторам прийшли представники громадськості, осередків політичних партій, трудових колективів, школярі та педагоги.

Виплата разової грошової допомоги до Дня Перемоги відбувається згідно з графіком. Ігор Шурма

За інформацією заступника голови Харківської облдержадміністрації Ігоря Шурми, станом на 16:30 26 квітня разову грошову допомогу до Дня Перемоги з обласного бюджету отримали 4784 особи на суму 2 млн. 392 тис.грн., що становить 89,8% загальної кількості отримувачів. Грошову допомогу з Державного бюджету вже отримали 129 тис. 662 особи на суму 31 млн. 488 тис.грн., що становить 79,62% всіх отримувачів (в т.ч. м.Харків – 58 тис. 939 осіб на суму 14 млн. 823 тис.грн., область – 70 тис. 723 людини на суму 16 млн. 665 тис.грн.).

У благоустрої районів області взяли участь 280 тисяч осіб

На виконання Указу Президента України від 06.08.98 № 855, Прем’єр-міністра України від 16.04.10 №20580/1/1-10 в рамках проведення 17 квітня Дня довкілля та 24 квітня всеукраїнського суботника з благоустрою територій в області із залученням громадськості, підприємств, установ і організацій, учнівської та студентської молоді взяли участь понад 280 тис. осіб, що в 5 разів більше за аналогічний показник 2009 року.

Роботи з благоустрою в усіх районах області будуть продовжені до 9 травня

Як підкреслив заступник голови ХОДА Валентин Дулуб, таке доручення дав всім керівникам районів і профільним підрозділам голова ХОДА Михайло Добкін.

Як повідомив в ефірі програми обласного державного радіо "Зворотний зв'язок" голова Харківської обласної державної адміністрації Михайло Добкін, рівень розрахунків Харківської області за спожитий газ складає близько 40%.

"На розмінування та утилізацію боєприпасів і залишків боєприпасів на арсеналі в м.Лозовій за даними фахівців потрібно близько півтора роки", - повідомив в ефірі програми обласного державного радіо "Зворотний зв'язок" голова Харківської обласної державної адміністрації Михайло Добкін.

Таку пропозицію - визначити поняття прикордонного району в законодавстві України і Російської Федерації - голова Харківської обласної державної адміністрації Михайло Добкін запропонував на зустрічі губернаторів прикордонних областей двох країн, яка відбулася в Харкові 21 квітня. І тоді ж ця ідея отримала підтримку з боку Президентів двох держав.

Як повідомив в ефірі програми обласного державного радіо "Зворотний зв'язок" голова Харківської обласної державної адміністрації Михайло Добкін, ремонт шляхопроводу через залізничну дорогу ст.Лозова планується провести за рахунок коштів Південної залізниці. На його капітальний ремонт необхідно близько 40 млн.грн.

"Коли 24 роки тому в нашій країні сталася біда, держава направила на її ліквідацію величезну кількість людей. Частина з них назавжди залишилася там. Частина повернулася, втративши здоров'я. І як не закінчилася війна, так не закінчилася чорнобильська трагедія, - сказав під час ефіру програми "Зворотний зв'язок" на обласному державному радіо голова ХОДА Михайло Добкін.

Як повідомив сьогодні в ефірі програми обласного державного радіо "Зворотний зв'язок" голова Харківської обласної державної адміністрації Михайло Добкін, існує домовленість на міждержавному рівні між Україною і Росією про проведення низки спільних заходів до Дня Перемоги.

До 70-річчя Великої Перемоги в області будуть впорядковані всі пам'ятні місця

Про це голова ХОДА Михайло Добкін розповів під час ефіру програми обласного державного радіо "Зворотний зв'язок": "Сьогодні розроблені спеціальні програми, які передбачають фінансування на термін від 1 до 5 років. До 70-річчя Великої Перемоги в області будуть відновлені і впорядковані всі пам'ятні місця – братські поховання, меморіали, пам'ятники".

"На сьогоднішній день матеріально-технічний стан медичної установи, в якій отримують допомогу люди, що завоювали нашу з вами свободу, м'яко кажучи, не викликає захоплення. І я хочу подякувати всьому персоналу за те, що вони в умовах повної відсутності фінансування, надавали допомогу інвалідам та ветеранам, - сказав під час ефіру програми "Зворотний зв'язок" голова ХОДА Михайло Добкін.

8 та 9 травня учасники Великої Вітчизняної війни зможуть спілкуватися телефонами "Укртелекому" безкоштовно

Про це повідомив під час селекторної наради з районами області щодо ходу підготовки до святкування 65 річниці Перемоги в.о. начальника управління культури та туризму Дмитро Кузнєцов.

Це місце стане святим, стане нашою пам'яттю

У Харкові з'явилося ще одне пам'ятне місце, куди зможуть прийти вклонитися подвигу солдата-визволителя всі вдячні нащадки. Сьогодні на території Народної Української академії на честь 65-річчя Великої Перемоги було урочисто відкрито Алею Пам'яті з 15 лип, в основу яких закладено землю, привезену з Міст-Героїв усього Радянського Союзу та місць боїв, що визначили хід Великої Вітчизняної війни.

У Харкові та області тривають суботники

Сьогодні співробітники апарату Харківської облдержадміністрації, а також керівництво, депутати і співробітники обласної ради в рамках двомісячника по благоустрою Харкова та області "Зелена весна-2010" взяли участь у суботнику біля фонтану "Каскад" у саду ім. Шевченка. Всього на цій ділянці сьогодні працювали близько 300 осіб.

Михайло Добкін узяв під особистий контроль обласний госпіталь для інвалідів війни

Сьогодні на території обласного госпіталю для інвалідів війни голова ХОДА Михайло Добкін і його заступники в межах загальноміського суботника приводили в порядок паркову зону, де й висадили понад 20-ти молодих берізок.

Завтра, 24 квітня, о 12.00 в Харківському гуманітарному університеті "Народна українська академія" (вул. Лермонтовська, 27) відбудеться урочиста церемонія відкриття Алеї Пам'яті на честь 65-річчя Перемоги у Великій Вітчизняній війні.

У рамках Днів Санкт-Петербурга в Харкові ряд заходів проходить у Харківському гуманітарному університеті "Народна українська академія" (вул. Лермонтовська, 27).

Сьогодні голова Харківської обласної державної адміністрації представив активу Валківського району нового голову РДА – Олександра Нікітенка, призначеного розпорядженням Президента України №351/2010 від 21 квітня 2010 року.

Цього року в Харківській області виникло 7 лісових пожеж

Сьогодні комісія з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій ХОДА розглянула питання про стан готовності лісових господарств та лісокористувачів до пожежнонебезпечного періоду. Як повідомив заступник начальника ГУ за питань надзвичайних ситуацій ХОДА Володимир Щітов, цього року в Харківській області виникло 7 лісових пожеж, а також попереджено 18 випадків виникнення пожеж. За аналогічний період 2009 року виникло 80 пожеж.

За останні 5 років на ринках Харківщини трапилось 19 пожеж

Сьогодні комісія з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій ХОДА розглянула питання про стан дотримання законодавства з питань пожежної безпеки та санітарного благополуччя на ринках м.Харкова та області. Зазначено, що за останні 5 років на ринках Харківщини виникло 19 пожеж, збиток склав більше 4 млн. гривень.

Ораторію написано відомим композитором, членом журі Міжнародного фестивалю "Харьковская сирень" Володимиром Дашкевичем до 65-ї річниці Перемоги. Рік тому, під час попереднього фестивалю, Володимир Дашкевич зустрівся з Михайлом Добкіним, і розповів йому про плани створення такого реквієму до річниці Перемоги над фашистською Німеччиною.

Як повідомив сьогодні перший заступник голови ХОДА Володимир Бабаєв, сьогодні закінчується обстеження спеціальними підрозділами і проектними інститутами, в т.ч. підрозділами "Укразалізніці", шляхопроводу через залізничну дорогу ст.Лозовая на 928 км ділянки Харків-Лозова.

Затверджений персональний склад колегії ХОДА

Голова Харківської облдержадміністрації Михайло Добкін підписав розпорядження "Про затвердження персонального складу колегії обласної державної адміністрації". До складу колегії включено 31 особу.

Михайло Добкін та його заступники візьмуть участь у суботнику

24 квітня голова Харківської облдержадміністрації Михайло Добкін та його заступники візьмуть участь у суботнику на території обласного госпіталю для інвалідів війни за адресою вул. Луначарського, 42-а. Працівники апарату облдержадміністрації будуть працювати на Каскаді у парку Шевченка. Початок суботників о 9 годині.

"Харків з його інтелектуальною міццю, культурними традиціями завжди був повний яскравих, амбіційних проектів і я переконаний, що потенціал міста такий, що Харкову давно пора відкривати свою кіностудію і кіношколу. Сподіваюся, що фестиваль "Харьковская сирень" допоможе вирішити це завдання, тому що ці наміри поділяють керівники міста, а тепер уже й області. Упевнений, що Харків повинен стати самостійною потужною фігурою в кінематографічному просторі", - сказав кінорежисер Володимир Фокін сьогодні на прес-конференції в ХОДА.

Архів документів