Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

У наших культурних установ є внутрішні резерви для того, щоб за рахунок власних ресурсів нормально працювати в кризовій ситуації. Дмитро Кузнєцов

У наших культурних установ є внутрішні резерви для того, щоб за рахунок власних ресурсів нормально працювати в кризовій ситуації. Дмитро Кузнєцов

Заклади культури Харківської області володіють достатнім потенціалом розвитку, який дозволив би їм самостійно заробляти значні кошти, - підкреслив у ході прес-конференції 15 листопада начальник управління культури та туризму ХОДА Дмитро Кузнєцов. За його словами, навіть у нинішній непростій ситуації деякі театри знаходять свіжі рішення і пропонують глядачам продукт, який користується попитом.

«У наших культурних установ є внутрішні резерви для того, щоб за рахунок власних ресурсів нормально працювати в кризовій ситуації. Так, навіть у цих складних умовах за період з 2007 по сьогоднішній день у театрі ляльок у нас зберігається на рівні 90% завантаженість залу.

Ще один приклад: якщо взяти середню кількість постановок у нас по театрально-концертним установам, то це близько 200 - 300 на рік, а ось у філармонії їх - 500 - 600. Знову ж таки, театр імені Пушкіна стоїть на першому місці, незважаючи на те, що кількість посадкових місць у цьому закладі невелика. А все тому, що цього літа там поставили кондиціонери і не пішли на канікули влітку, а продовжували працювати, чим суттєво поправили своє фінансове становище.

Виявляється, що і в цей складний час можна знаходити всі можливості для того, щоб не скотитися до ролі прохачів бюджетних коштів, але й активно брати участь у фінансовому процесі», - підкреслив Дмитро Кузнєцов.

 

Теги