Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Харківська область одна з перших в Україні розробила схему планування території

Харківська область одна з перших в Україні розробила схему планування території

Як зазначив сьогодні під час громадських слухань «Обговорення схеми планування території Харківської області» головний архітектор області, начальник управління містобудування та архітектури облдержадміністрації ХОДА Михайло Рабинович, Харківська область одна з перших розробила схему. Всього в Україні таку схему розробили 4 регіони: АР Крим, Львівська, Миколаївська та Харківська області. «Незважаючи на те, що схема ще не затверджена сесією обласної ради, це вже робочий матеріал, яким ми користуємося при плануванні розвитку території області», - підкреслив Михайло Рабинович.

Він також повідомив, що розроблені матеріали Схеми були направлені в галузеві управління для надання висновків про відповідність їх чинній нормативно-законодавчій базі. Науково-дослідним і проектним інститутом містобудування «НДПІ Містобудування» надана позитивна рецензія на містобудівну документацію «Схема планування території Харківської області». На засіданні архітектурно-містобудівної ради Мінрегіонбуду, яке відбулося 24.06.2010 року схвалено в цілому проект Схеми і рекомендовано Харківській обласній раді затвердити на сесії проект «Схеми планування території Харківської області».

За підсумками сьогоднішніх громадських слухань створено погоджувальну раду, яка протягом 2 тижнів буде вивчати пропозиції, зауваження та доповнення до Схеми планування території Харківської області. За підсумками роботи погоджувальної ради будуть підготовлений матеріал для розгляду депутатами Харківської облради.