Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Співробітники культури по заробітній платі знаходяться на рівні інших працівників соціально-культурної сфери. Дмитро Кузнєцов

Співробітники культури по заробітній платі знаходяться на рівні інших працівників соціально-культурної сфери. Дмитро Кузнєцов

Як відзначив в ході прес-конференції 15 листопада начальник управління культури та туризму ХОДА Дмитро Кузнєцов, на даний момент заробітна плата співробітників культурної сфери знаходиться на загальному рівні для бюджетних організацій, хоча раніше вона була значно нижче, ніж у лікарів і педагогів.

«Серед співробітників соціально-культурної сфери зарплата у працівників культурних установ завжди була нижче всіх інших. Потім законодавець намагався вирівняти цей дисбаланс, і вже в 2008 році можна було говорити про те, що працівники культурної сфери по заробітній платі знаходяться на рівні інших співробітників соціально-культурної сфери (освіта, медицина і так далі).

Так, якщо порівняти розрядні ставки директорів театру або музею та директора училища, то вже до 2008 року ці розряди вирівнялися. Зокрема, в 2007 році робота директора театру фінансувалася по 13 розряду (952 грн), у 2008 - по 17-му (1635 грн), а в 2009 році - вже по 21 розряду (2098 грн)», - повідомив Дмитро Кузнєцов.