Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Новини

Про це під час зустрічі з заступником голови ХОДА Юрієм Сапроновим заявив Надзвичайний і Повноважний Посол Словацької Республіки в Україні Павол Гамжік: "У нас дуже тісна співпраця із Закарпатською областю, оскільки там проживає велика словацька діаспора, але ми хочемо розвивати контакти з усією Україною.

Основне завдання діяльності Харківського регіонального комітету економічних реформ - ефективна реалізація державної політики в частині економічних перетворень. У плані залучення інвесторів, у тому числі й іноземних, комітетом вже розроблено низку конкретних пропозицій.

Більше 1,3 тис. безробітних взяли участь в оплачуваних громадських роботах з благоустрою пам’ятних місць ВВВ

За інформацією заступника голови ХОДА Ігоря Шурми, в рамках виконання заходів з святкування 65-ї річниці Перемоги у Великій Вітчизняній війні в оплачуваних громадських роботах з благоустрою братських могил, пам’ятників, меморіалів та пам’ятних місць в Харківській області взяли участь 1316 безробітних.

Новий головний лікар лікарні швидкої допомоги Олена Ковальова представлена колективу

Сьогодні колективу Харківської міської клінічної лікарні швидкої та невідкладної медичної допомоги ім. проф. Мещанінова було представлено нового головного лікаря – Олену Ковальову (раніше працювала заступником головного лікаря цієї лікарні).

Для школярів Харківської області розпочалися кіноуроки пам’яті

Сьогодні школярі міста Красноград відвідали незвичайний урок. В місцевому Будинку культури на великому екрані діти переглянули один з кращих радянських фільмів, присвячений подіям Великої Вітчизняної війни – "Баллада о солдате". Цим заходом акція відновлення правди про важкі роки війни та повернення підростаючого покоління до невигаданої історії рідної країни розпочала свою ходу всіма районами Харківської області.

Ряд харківських лікарень отримав нове обладнання

Сьогодні ряд лікувальних закладів та пологових будинків міста Харкова отримав сучасні апарати штучної вентиляції легенів, придбаних за кошти державного бюджету. Нове обладнання отримали: лікарні № 2, 7, 8, 13, 17, 18, 31, пологові будинки - №2 та №5. Загальна вартість обладнання – 2 млн. 100 тис. грн. В церемонії передачі обладнання взяв участь заступник голови ХОДА Ігор Шурма.

До 65-річчя Перемоги у Краснограді реконструйований пам'ятник історії "Братська могила"

Сьогодні заступник голови ХОДА Євген Савін поклав корзину квітів до реконструйованого пам'ятника "Братська могила" в м. Красноград. Це місце завжди було святим для жителів районного центру, проте в останні роки через нестачу фінансування його стан практично занепав.

Обласна влада підтримує проект реконструкції дитячого оздоровчого табору "Дружба" в Красноградському районі

Заступник голови Харківської облдержадміністрації Євген Савін відвідав дитячий літній оздоровчий табір "Дружба" в селі Вільховий Ріг Красноградського району. Заступник губернатора ознайомився з проектом оновлення табору і підтримав рішення районної влади пропустити 1 зміну його роботи в цьому році для того, щоб провести реконструкцію.

26 квітня 2010 р. у Харківській обласній бібліотеці для дітей стартував Марафон безсмертя "Вклонімося великим тим рокам", присвячений 65 річчю Перемоги у Великій Вітчизняній війні. Марафон підтримали дитячі бібліотеки м. Харкова, а також бібліотеки російських міст Курська та Бєлгорода.

Засідання позачергової сесії Харківської облради почалося з оголошення нових кадрових призначень в Харківській облдержадміністрації. Зокрема, депутатам був представлений Вадим Ландсман, який призначений на посаду заступника голови ХОДА з гуманітарних питань.

В лікарні швидкої допомоги відкрито новий блок інтенсивної терапії

Сьогодні в Харківській міській лікарні швидкої та невідкладної медичної допомоги було відкрито новий блок інтенсивної терапії та виведення з наркозу для хворих хірургічного профілю.

Дитяча залізниця відзначить 70-річчя

1 травня дитяча залізниця "Мала Південна" відзначить 70-річчя. Об 11.00 на центральному майданчику перед навчальним корпусом залізниці розпочнеться театралізоване свято, присвячене 70-річчю залізниці, 65-річчю Перемоги у Великій Вітчизняній війні та відкриттю руху поїздів.

Заступник голови ХОДА з питань життєзабезпечення Валентин Дулуб ознайомився зі станом колектора, який обрушився в Чугуєві в лютому минулого року. Напередодні ухвалення обласного бюджету Валентин Григорович вивчив "на місцях" ситуацію з недобудованими і аварійними об'єктами в Харківському регіоні, щоб мати чітке уявлення про їх стан, і визначити, куди потрібно направити бюджетні кошти в першу чергу.

Відбулося засідання колегії Богодухівської райдержадміністрації

28 квітня відбулося засідання колегії Богодухівської райдержадміністрації. Були розглянуті питання: про підсумки соціально-економічного розвитку району в I кварталі, про стан справ у галузі тваринництва та про хід підготовки до проведення оздоровчої кампанії дітей та підлітків влітку 2010 року.

У селі Олександрівка до 65-річчя Перемоги висадили березову алею пам'яті

28 квітня на території с. Олександрівка Богодухівського району пройшла акція "Пам’ятати. Відродити. Зберегти", приурочена до 65-річниці Перемоги у Великій Вітчизняній війні 1941-1945 років. За участю заступника голови райдержадміністрації Валентини Зирянової, представників молодіжних громадських організацій області та району, ветеранів та громадськості села було висаджено березову алею пам’яті.

До травневих свят у смт. Великий Бурлук буде відновлено водопостачання

Про це розповів заступник голови ХОДА з питань життєзабезпечення Валентин Дулуб. У січні цього року у Великому Бурлуку від старості зруйнувалася стара водонапірна башта. Після аварії вода поступала в селище безпосередньо із свердловин під великим тиском, і це призводило до частих проривів труб та збоїв у водопостачанні селища. Валентин Дулуб виїхав в селище, щоб ознайомитися з ходом будівництва нової бетонної ємності замість зруйнованої башти.

Сьогодні відбулася презентація лабораторії біотехнологічних методів лікування опіків і ран опікового відділення Харківської міської клінічної лікарні швидкої та невідкладної медичної допомоги. Як зазначив заступник голови ХОДА Ігор Шурма, в ході реконструкції опікового відділення створено лабораторію культивування тканин для впровадження біотехнологічних методів відновлення пошкодженого шкірного покриву.

Будівництво нового полігону для ТПВ у Вовчанському районі буде продовжено

Сьогоднішній полігон м. Вовчанська не відповідає санітарним нормам і не може далі функціонувати, переконаний заступник голови ХОДА з питань життєзабезпечення Валентин Дулуб. Він побував у місті з робочою поїздкою. Новий полігон буде побудований за селищем Вільча. Вартість робіт - 7,8 млн. грн. У минулому році ХОДА вже виділила 1 млн. 200 тис. грн., щоб підготувати котлован для майбутнього полігону.

Ситуація з розрахункоми за спожитий газ у Харківській області змінилася на краще

Як повідомив сьогодні в ході наради в Харківській облдержадміністрації голова ХОДА Михайло Добкін, у квітні рівень розрахунків за спожитий газ по області збільшився з 14% до 41%.

Про це розповів заступник голови ХОДА з питань життєзабезпечення Валентин Дулуб, який відвідав місто з робочою поїздкою."Викиди йдуть в Сіверський Донець, і проби води біля Ізюму не відповідають санітарним нормам, - підкреслив Валентин Григорович. - Ми вивчили ситуацію, зараз узгоджується проектно-кошторисна документація реконструкції очисних споруд Ізюма. На сесії обласної ради буде поставлене питання про виділення коштів на ці цілі".

Сьогодні на державному рівні опрацьовується остаточний варіант пропозицій компенсації відсоткової ставки сільгосппідприємствам за взяті кредити. Про це сьогодні під час наради в ХОДА повідомив голова облдержадміністрації Михайло Добкін:

За інформацією заступника голови ХОДА Віталія Алексейчука, на сьогоднішній день в області вже посіяно понад 30 тис га цукрового буряку, тобто виконано те завдання, яке керівництво області ставило перед аграріями: "Була запланована 21 тис га, ми збільшили цю кількість до 30, і вже виконали це завдання – посіяли більше 30 тисяч, і ще посіємо".

За інформацією заступника голови Харківської облдержадміністрації Ігоря Шурми, одноразова грошова допомога до Дня Перемоги з обласного бюджету виплачена в повному обсязі. Її отримали 10 тис. 936 інвалідів I, II груп Великої Вітчизняної війни та учасників бойових дій. З них 5 тис. 344 людини проживають в області, 5 тис. 592 – в м. Харкові.

Новий головний лікар Харківської обласної лікарні Богдан Федак представлений колективу

Сьогодні заступник голови Харківської облдержадміністрації Ігор Шурма представив колективу КУОЗ "Обласна клінічна лікарня - центр екстреної медичної допомоги та медицини катастроф" нового головного лікаря - Богдана Федака.

"Обласна клінічна лікарня повинна стати вищим консультаційно-лікувальним закладом в області з надання медичної допомоги населенню. Обласна влада зробить усе, щоб безоплатна медична допомога для мешканців Харкова та області стала максимально доступною в обласній лікарні", - заявив сьогодні заступник голови Харківської облдержадміністрації Ігор Шурма.

У Харківській області буде створено штаб з питань оздоровлення дітей у літній період

Про це на прес-конференції розповів заступник голови ХОДА з питань внутрішньої політики та комунікацій Євген Савін. Сьогодні в ХОДА відбулася нарада з керівниками 37 дитячих оздоровчих таборів, розташованих у Харківському регіоні. Зараз всі вони готуються до нового літнього сезону. У нараді взяли участь всі організації, які відповідають за безпеку, життєздатність та ефективну діяльність таборів.

Завтра, 30 квітня, після закінчення засідання сесії обласної ради, в Будинку рад (вул. Сумська, 64, великий зал, 4 поверх) відбудеться нарада обласної державної адміністрації з питань: 1. Про стан розрахунків підприємств ЖКГ за спожиті енергоносії та стан роботи щодо формування тарифів на житлово-комунальні послуги відповідно до рівня економічно обгрунтованих витрат. 2. Про хід ведення весняно-польових робіт 2010 року в сільгосппідприємствах області.

У Харківській області готуються до відкриття 37 дитячих оздоровчих таборів, три з них - санаторного типу: "Факел", "Зеленая горка" та "Ялинка". Найближчим часом вони пройдуть перевірку на кваліфікацію, після чого з таборами-переможцями будуть укладені договори. Про це на прес-конференції розповів заступник голови ХОДА Євген Савін.

155 -160 тисяч дітей пільгового контингенту Харківської області відпочинуть цього літа в оздоровчих таборах

З державного бюджету вже виділено 2 млн. 850 тис. гривень на оздоровлення соціально незахищених дітей області. Обладміністрацією подана заявка на виділення 5,4 млн. гривень з обласного бюджету, що дасть можливість придбати 2,5 тисячі путівок для дітей соціально незахищених категорій (це на 25% більше від кількості закуплених путівок у 2009 році). Про це на прес-конференції розповів заступник голови ХОДА Євген Савін.

У липні планується візит до Харкова Президента Словацької Республіки

В Харківській обласній державній адміністрації відбулася зустріч заступника голови ХОДА Юрія Сапронова з Надзвичайним і Повноважним Послом Словацької Республіки в Україні паном Паволом Гамжіком з метою визначення напрямів співробітництва та підготовки візиту до Харківської області Президента Словацької Республіки пана Івана Гашпаровіча.

Архів документів