Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Новини

День Європи розширює межі

21 травня на базі Харківського регіонального інституту державного управління Національної академії державного управління пройде Міжнародний економічний форум "Україна - ЄС: новий рівень кооперації", в якому візьмуть участь понад 20 учасників з різних європейських країн. Про це розповів в.о. начальника головного управління зовнішньоекономічних зв'язків та європейської інтеграції ХОДА Ігор Матюшенко.

22 травня на площі Свободи з'явиться Європейське містечко

В рамках святкування Дня Європи в Україні на площі Свободи відкриється "Європейське містечко". У ньому можна буде зробити екскурсію по країнах Європи і взяти участь у конкурсах. Про це розповів в.о.начальника головного управління зовнішньоекономічних зв'язків та європейської інтеграції ХОДА Ігор Матюшенко.

У період світової фінансової кризи наша банківська система зуміла зберегти цілісність. Михайло Добкін

У малому залі ХОДА відбувся урочистий прийом з нагоди Дня банківських працівників. З теплими словами привітання та подяки за роботу до присутніх звернувся голова облдержадміністрації Михайло Добкін: "У період світової фінансової кризи наша банківська система, хоч і з неймовірними труднощами, але зберігла цілісність. За рідким винятком, усі вийшли зі складного становища і можуть дивитися в прийдешній день з певною часткою оптимізму.

Наші зусилля спрямовані на захист прав мешканців Харківської області. Ігор Шурма

"Через постійну несплату внесків до Пенсійного фонду страждає не тільки бюджет, а в першу чергу люди, які працюють на підприємствах-боржниках, і втрачають страховий стаж для призначення пенсій. Передусім, ми будемо спрямовувати свої зусилля на координацію дій всіх відомств та структур з метою відстоювання інтересів людей, які проживають у Харківській області", - заявив сьогодні на прес-конференції заступник голови Харківської облдержадміністрації Ігор Шурма.

Сума заборгованості підприємств Харківщини до Пенсійного фонду складає 233 млн.грн

Як повідомив сьогодні на прес-конференції заступник голови Харківської облдержадміністрації Ігор Шурма, сума заборгованості підприємств Харківщини до Пенсійного фонду складає 233 млн.грн. Серед боржників – державні підприємства, комунальні та приватні.

Євроавтобус відвідав Сахновщину

16 – 17 травня 2010 в рамках проекту "Євроавтобус 3. Активуючи громади: ЄС – Україні" в селищі Сахновщина Харківської області відбулися заходи, спрямовані на охоплення широких верств населення, зокрема: Форум молоді Сахновщинського району – зустріч із молоддю Сахновщини, Огіївки, Лигівки в приміщенні Будинку культури, спільні акції з мешканцями району, фотополювання, квести, розповсюдження інформаційних матеріалів стосовно ЄС, робота наметового містечка з нагоди святкування Дня Європи в Україні в 2010 році, концерт місцевих гуртів на центральній площі селища.

Мешканці Харківської області вже отримують збільшені пенсії

Як повідомив сьогодні на прес-конференції голова ГУ Пенсійного фонду України в Харківській області Віктор Ачкасов, з 4 травня харків’яни й мешканці Харківської області почали отримувати збільшені пенсії, перераховані з урахуванням встановленого Законом "Про Державний бюджет України на 2010 рік" нового розміру прожиткового мінімуму. Вже виплачено 84,5% пенсій за травень.

Міжнародний форум "Україна – ЄС: новий рівень кооперації" в рамках святкування Дня Європи в Україні

21 травня 2010 року о 10:00 за адресою: м.Харків, проспект Московський 75, Харківський регіональний інститут державного управління Національної академії державного управління при Президентові України, зала засідань № 1 в рамках святкування в Україні Дня Європи проходитиме Міжнародний форум "Україна – ЄС: новий рівень кооперації". Захід організовано Харківською обласною державною адміністрацією спільно з Харківським регіональним інститутом державного управління Національної академії державного управління при Президентові України.

Заступник голови ХОДА Євген Савін представив районному активу нового голову Борівської райдержадміністрації - депутата Харківської обласної ради Володимира Сенчука.

Прямий рейс з Харкова до Ханоя може з'явитися після реконструкції аеропорту

Після відкриття нового терміналу у Харкова з'явитися можливість запустити рейс до столиці Соціалістичної Республіки В'єтнам Ханой. Про це сказав голова ХОДА Михайло Добкін після зустрічі з делегацією Центрального комітету Комуністичної партії СРВ.

Настав час для втілення конкретних проектів

Голова ХОДА Михайло Добкін зустрівся з делегацією Центрального комітету Комуністичної партії Соціалістичної Республіки В'єтнам. На зустрічі обговорювалися можливості нових взаємовигідних проектів у галузі сільського господарства, науки, машинобудування, освіти, культури і туризму.

З метою підвищення надійності експлуатації турбогенераторного обладнання ДП завод "Електроважмаш" 20-21 травня 2010 року проведе міжнародну науково-практичну конференцію "Сервісне забезпечення надійної експлуатації турбогенераторного обладнання ДП завод "Електроважмаш". Початок роботи 20 травня 2010 року о 10:00 за адресою пр. Московський, 299, 3 пов. Згідно з програмою конференції передбачено проведення пленарного засідання і круглих столів, а також ознайомлення з роботою ДП завод "Електроважмаш".

Авторитетне журі Міжнародного кінофестивалю "Харьковкая сирень" одноголосно присудило головний приз фестивалю роботі харківського режисера Руслана Нікулина короткометражному ігровому фільму "Человечкин". Картина розповідає історію про незграбного, невисокого молодого чоловіка на прізвище Человечкін, який одного разу він прийшов до кінотеатру, щоб подивитись кіно, але події у глядацькій залі розгорнулись зовсім не так, як можна було очікувати…

18 травня у великому залі ХНАТОБу відбулася церемонія нагородження переможців другого Міжнародного кінофестивалю "Харьковкая сирень".

У вирішенні проблем районів ми спиратимемося на думку мешканців конкретних населених пунктів. Михайло Добкін

"Ми вивчимо всі проблеми, які існують в кожному районі. Потрібно на все подивитись власними очима, поговорити з тими, хто мешкає в конкретних населених пунктах, і з'ясувати реперні точки, за якими ми будемо рухатись далі, і, вирішуючи одну проблему, братися потім за інші. Ми спиратимемося на думку тих людей, які живуть на конкретній території і мають невирішені проблеми, при чому, не завжди через відсутність фінансування, а часто через недбале ставлення тієї або іншої гілки влади", - зазначив під час робочої поїздки в Зачепилівський район голова Харківської облдержадміністрації Михайло Добкін.

На нараді в Зачепилівському районі голова ХОДА звернувся до працівників прокуратури. "Я вивчаю всі скарги, які пов'язані з роботою цього відомства. Там, де є серйозні проблеми, необхідно розбиратися з кадровою політикою", - зазначив Михайло Добкін.

Для підтримки сільгоспвиробника необхідно перекрити канали, які вбивають сільські господарства. Михайло Добкін

Голова ХОДА провів нараду з начальниками структурних підрозділів Зачепилівської райдержадміністрації та керівниками підприємств району. Михайло Добкін підкреслив, що сільське господарство в області - це той локомотив, який здатний реанімувати життя великих і малих населених пунктів області.

Після вивчення всіх проблем Зачепилівського району буде розроблено перелік заходів, на які підуть кошти з обласного бюджету

Про це сказав голова ХОДА Михайло Добкін на нараді з начальниками структурних підрозділів Зачепилівський райдержадміністрації та керівниками підприємств району."У нас є можливість скористатися шансом єднання влади - Кабінету міністрів, Президента, Верховної Ради, силових структур, які сьогодні представляють єдиний організм, що працює на благо країни", - підкреслив він.

Питання виділення грошей на реконструкцію дитячого садка у с. Миколаївка буде вирішено

Голова ХОДА Михайло Добкін оглянув приміщення колишнього дошкільного навчального закладу "Вишенька" у с. Миколаївка Зачепилівського району, який не працює з жовтня 2002 року і сьогодні потребує повної реконструкції.

Михайло Добкін оглянув тваринницький комплекс, посіви сільськогосподарських культур, та техніку тракторної бригади приватного сільськогосподарського підприємства ім. Фрунзе.

Сьогодні голова ХОДА Михайло Добкін знаходиться з робочою поїздкою в Зачепилівському районі. На кордоні району його зустріли голова РДА Лідія Кобильська та голова Зачепилівської районної ради Микола Бєжанов.

В облдержадміністрації створять рейтинг районів і міст Харківської області

"25 травня на засіданні господарського активу Харківської області ми говоритимемо про механізми залучення інвесторів. Буде продемонстрований рейтинг районів і міст Харківської області. Це зроблено для того, щоб чиновник не розслаблявся. Прийшов новий глава райадміністрації – він повинен чітко розуміти необхідність економічно ефективної роботи", - заявив відповідальний секретар Харківського регіонального Комітету з економічних реформ Юрій Сапронов під час засідання круглого столу в рамках діяльності робочої групи "Стійкий економічний розвиток, бізнес-клімат і інвестиції".

Інвестор не повинен боятися держави. Юрій Сапронов

Учасники засідання круглого столу "Що треба інвестору?" - представники бізнесу, наукових кіл та громадських організацій - обговорили шляхи залучення інвестицій до регіону та окреслили основні причини, чому нині інвестори оминають Харківщину. Зокрема, представник інвестиційної групи MELON Сергій Пірожніков однією з основних причин такого явища вважає відсутність бази даних інвестиційних проектів Харківської області.

Відбулась світова прем’єра ораторії Володимира Дашкевича "Солдатський реквієм"

Сьогодні в рамках кінофестивалю "Харьковская сирень" у великому залі Харківського академічного театру опери і балету відбулася світова прем'єра ораторії композитора, члена журі фестивалю Володимира Дашкевича "Солдатський реквієм". Твір виконав Симфонічний оркестр Харківської філармонії під управлінням диригента Юрія Янко, хор філармонії ім. Палкіна і соліст Московського театру "Нова опера", лауреат міжнародних конкурсів, лауреат премії "Золота маска" Ілля Кузьмін (баритон) та заслужена артистка України Марина Чиженко.

Засідає "круглий стіл" групи "Сталий економічний розвиток, бізнес-клімат та інвестиції" регіонального комітету з економічних реформ

В малому залі Харківської облдержадміністрації розпочалося засідання "круглого столу" у рамках діяльності робочої групи "Сталий економічний розвиток, бізнес-клімат та інвестиції" регіонального Комітету з економічних реформ під головуванням заступника голови облдержадміністрації, керівника робочої групи Юрія Сапронова. Тема засідання - "Що потрібно інвестору".

Харківська наука зробить ще не одне гучне відкриття. Вадим Ландсман

Сьогодні в малому залі Харківської облдержадміністрації відбувся урочистий прийом з нагоди Дня науки України. Заступник голови ХОДА Вадим Ландсман і заступник голови Харківської облради Вікторія Казакова привітали присутніх з професійним святом і вручили їм Почесні грамоти ХОДА та обласної ради, Подяки голови ХОДА і сертифікати на отримання наукових стипендій.

Гуманітарна допомога пологовому будинку – результат першого кінофестивалю "Харьковская сирень". Ігор Шурма

Сьогодні французькі актори П'єр Рішар, Мілен Демонжо, Катя Ченко, а також французька співачка українського походження Уляна Чайковська побували в Харківському міському клінічному пологовому будинку з неонатологічним стаціонаром. У грудні минулого року вони передали в цей пологовий будинок медичне обладнання, і сьогодні побачили, як реалізована їх гуманітарна допомога. Гості подивилися палату з встановленим обладнанням, а також побували у відділенні реанімації.

У Харкові відкрилася меморіальна дошка польському фотограф Альфреду Федецькому

Сьогодні відбулася урочиста церемонія відкриття меморіальної дошки польському фотографу Альфреду Федецькому, який народився в Харкові. Дошка розміщена на будівлі Харківської філармонії. Відкрили меморіальну дошку знаменитий французький актор П'єр Рішар та Почесний президент кінофестивалю "Харьковская сирень" Мілен Демонжо. У церемонії відкриття також взяли участь заступник голови Харківської облдержадміністрації Євген Савін, представники Генерального консульства Польщі в Харкові, Генеральний консул Росії в Харкові Всеволод Філіпп.

Сьогодні в саду ім. Шевченко (біля ХНАТОБу) відбулася урочиста церемонія відкриття Алеї почесних гостей кінофестивалю "Харьковская сирень". В церемонії взяли участь голова Харківської облдержадміністрації Михайло Добкін, секретар Харківської міської ради Геннадій Кернес, Почесний президент кінофестивалю, французька кіноакторка Мілен Демонжо, почесні гості – актор П’єр Рішар, народна артистка Росії Наталя Фатєєва, кінорежисер Алла Сурікова, композитор Володимир Дашкевич, кінорежисер Володимир Фокін.

У Харківському національному театрі опери та балету проходить урочиста церемонія відкриття II Міжнародного кінофестивалю "Харьковская сирень". Під звуки фанфар і шалені оплески Голова Харківської облдержадміністрації Михайло Добкін оголосив кінофестиваль відкритим.

Архів документів