Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Новини

Події дня

Сьогодні, у понеділок, 14 червня, об 11:00 в Харківському обласному центрі служби крові (вул. Клочківська, 366) відбудеться урочисте вручення посвідчень «Почесного донора України». В 14.00 в малій залі Будинку Рад (вул. Сумська, 64, 2 пов.) почнеться брифінг заступника голови Харківської обласної державної адміністрації Віталія Алексейчука: "Участь Харківської області у головній сільськогосподарської виставці України - ХХІІ Міжнародній агропромисловій виставці "Агро-2010". О 14:20 в малій залі Будинку Рад (вул. Сумська, 64, 2 пов.) розпочнеться прес-конференція начальника Головного управління Держкомзему у Харківській області Михайла Клепача: «Контроль за використанням та охороною земель Харківської області».  

На селекторній нараді 25 червня голови районів відзвітують про результати підписки на газету «Слобідський край»

У рамках заходів по виведенню з кризи газети «Слобідський край» в Харківській області стимулюється активізація передплати на газету.  

Кожен район Харківської області займеться вирішенням земельних питань

Перший заступник голови Харківської обласної державної адміністрації Володимир Бабаєв дав доручення заступнику керівника області з питань агропромислового комплексу Віталію Алексейчуку провести наради з керівниками районів. На нарадах голови районів Харківської області повинні зайнятися вирішенням земельних питань.

На наступній сесії Харківської обласної ради буде розглядатися проект комплексної програми «Здоров’я Слобожанщини»

Як зазначив під час селекторної наради заступник голови Харківської облдержадміністрації Ігор Шурма на чергову сесію Харківської обласної ради підготовлено проект комплексної обласної програми «Здоров’я Слобожанщини», де передбачається виділення коштів через КЗОЗ «Обласна клінічна лікарня – центр екстреної медичної допомоги та медицини катастроф. «Зокрема, виділені кошти планується витратити на закупівлю всіх видів інсулінів для жителів районів області, на повне забезпечення слуховими апаратами дорослих та дітей Харківського регіону. До централізованих заходів програми увійшло забезпечення ФАПів та фельдшерських пунктів сумками-укладками та велосипедами», - сказав Ігор Шурма.  

Результатами проведення днів Московської області на Харківщині мають стати конкретні договори про наміри або про співпрацю між бізнес-структурами наших регіонів. Юрій Сапронов

Як заявив заступник голови ХОДА Юрій Сапронов, в ході його робочої зустрічі з Міністром екології та природокористування Уряду Московської області Російської Федерації Аллою Качан ними була досягнута домовленість запропонувати керівникам регіонів - голові ХОДА Михайлу Добкіну і губернатору Московської області Борису Громову - поєднати в часі проведення днів Московської області на Харківщині з робочою зустріччю міст-побратимів Харківської областів, яка запланована на 8 жовтня.  

Два района Харківської області готові самостійно забезпечити оплату заробітної плати в бюджетній сфері і витрати на енергоресурси

Як повідомив в ході селекторної наради під головуванням першого заступника голови облдержадміністрації Володимира Бабаєва Сергій Овсянніков, начальник Головного фінансового управління облдержадміністрації, тільки два райони в регіоні самостійно готові забезпечити асигнування на заробітну плату та енергоресурси.

Дні Московської області на Харківщині відбудуться в жовтні - листопаді 2010 року

Зараз на рівні Харківської облдержадміністрації та Уряду Московської області триває робота над створенням програми проведення днів Московської області на Харківщині, і найближчим часом вже розпочнеться підготовка заходів, які відбудуться в жовтні - листопаді 2010 року на Харківській землі. Про це повідомила Міністр екології та природокористування Уряду Московської області Російської Федерації Алла Качан:    

В Харківській області створена єдина Комісія з призначення та перепризначення лікарських засобів – інсулінів іноземного виробництва

«Наказом Головного управління охорони здоров’я створена єдина для області Комісія з призначення та перепризначення лікарських засобів – інсулінів іноземного виробництва, яка також буде вирішувати питання переведення з одного виду інсулінів на інші, розглядати спірні питання якості надання ендокринологічної допомоги, аналізувати випадки виникнення ускладнень тощо», - доповів під час селекторної наради заступник голови Харківської обласної державної адміністрації Ігор Шурма. 

Бюджет Харківської області за перші п'ять місяців поточного року виконаний на 37.5%

Харківська область відстає від планових розрахунків по наповненню обласного бюджету. За перші п'ять місяців 2010 року план по наповненню доходної частини виконаний на 37.5%, тоді як згідно з попередніми розрахунками, бюджет повинен бути заповнений на 41%.

ПЛР-лабораторія отримала свідоцтво про атестацію

Клініко-діагностична лабораторія полімеразно-ланцюгової реакції КЗОЗ "Обласна дитяча інфекційна клінічна лікарня" отримала свідоцтво про відповідність критеріям атестації й атестована на проведення вимірювань у сфері поширення державного метрологічного нагляду згідно з галуззю атестації. Свідоцтво видане 7 червня 2010 року ДП "Харківський регіональний науково-виробничий центр стандартизації, метрології та сертифікації".  

Харківщина налагоджує стосунки з Московською областю

Сьогодні заступник голови Харківської обласної державної адміністрації Юрій Сапронов зустрівся з Міністром екології та природокористування Уряду Московської області Російської Федерації Аллою Качан, яка є Головою робочої групи від Московської області з координації співробітництва між Московською та Харківською областями.  

Визначено переможців Спартакіади серед учнів загальноосвітніх навчальних закладів «Спорт протягом життя»

 Визначено переможців Спартакіади серед учнів загальноосвітніх навчальних закладів «Спорт протягом життя», яка тривала упродовж 2009-2010 навчального року. Місця розподілились таким чином: по І групі: І місце – Золочівський р-н, ІІ місце – Дергачівський р-н, ІІІ місце – Харківський р-н. По ІІ групі: І місце – Великобурлуцький р-н, ІІ місце – Чугуївський р-н, ІІІ місце – Куп’янський р-н. 

Делегація Харківської області взяла участь у Міжрегіональному туристичному форумі «Чернігівщина туристична-2010»

Делегація Харківської області взяла участь у Міжрегіональному туристичному форумі «Чернігівщина туристична-2010», що відбувся 4-6 червня в м. Чернігові за підтримки Чернігівської обласної державної адміністрації. Харків'яни відвідали виставку «Чернігівщина туристична - 2010», взяли участь у засіданні «круглого столу» на тему розвитку сільського туризму, семінарі – тренінгу з розвитку екологічного, водного та активного видів туризму.

У Харківській області презентували проект інформатизації реєстру населення та обліку соціальних пільг

11 червня представникам Харківської обласної державної адміністрації були презентовані інформатизаційні проекти, мета яких - створити загальнодержавну систему обліку соціальних пільг та автоматизувати обробку даних про населення.

Прибуток ВАТ «Турбоатом» у I кварталі 2010 року склав 88 млн. грн

На тлі світової фінансової кризи ВАТ «Турбоатом» завершило 2009 рік з чистим прибутком в обсязі 125 млн. 740 тис. грн. У 2010 р. підприємство планує отримати 155 млн. грн.чистого прибутку, в тому числі в I кварталі фактична чистий прибуток склав 88 млн. грн. Рентабельність реалізованої продукції за 2009-2010 рік - 46%. Про це в ході наради з питань розвитку Харківської області за участю Першого віце-прем'єр-міністра України розповів генеральний директор ВАТ «Турбоатом» Віктор Субботін.  

На КБ ім. Морозова буде організований митний пост

Перший віце-прем'єр-міністр України Андрій Клюєв дав доручення керівнику митної служби нашої області організувати на Казенному підприємстві «Харківське конструкторське бюро з машинобудування ім. Морозова» самостійний митний пост.  

Події дня

Сьогодні, 11 червня, о 10:00 в малій залі ХОДА відбудеться презентація проекту «Карта обліку соціальних пільг». Об 11:00 в приміщенні Зміївська РДА розпочнуться навчання Зміївської районної ланки територіальної підсистеми єдиної державної системи цивільного захисту Харківської області із гасіння великих лісових пожеж. О 15:00 в малому залі ХОДА відбудеться селекторна нарада під головуванням першого заступника голови обласної державної адміністрації Володимира Бабаєва. Порядок денний: про стан забезпечення ліками хворих на цукровий діабет; про підсумки виконання бюджету області за травень та 5 місяців 2010 року та інше.  

Область живе, керівництво області на своєму місці, працює добре. Андрій Клюєв

«Я задоволений цією поїздкою. Область живе, керівництво області на своєму місці, добре працює, команда є. Так, є проблеми з підприємствами, але я не бачу такі проблеми, які не можна б було вирішити. Місцеві органи влади працюють. Усі проблеми можна вирішити, і найголовніше, що я бачу - люди хочуть цим займатися. Треба системно щодня працювати. І не давати нікому красти і грабувати, особливо як це було останні п'ять років. Такого допускати не можна.  

Система тендерних закупівель повинна бути переглянута

Виступаючи на нараді з вирішення актуальних питань розвитку Харківської області, голова ХОДА Михайло Добкін в числі інших проблем, що стримують розвиток різних галузей народного господарства, назвав систему тендерних закупівель - красива і розумна в теорії, вона викликає багато запитань на практиці.  

Державна політика останніх років практично знищила промислову сферу країни

«Протягом останніх років вся державна політика у сфері промисловості була спрямована не на те, щоб підтримати перспективні підприємства, створити їм умови для розвитку, а на те, щоб видоїти якомога більше з тих, хто ще тримається на плаву, - заявив сьогодні під час робочої наради з питань розвитку Харківської області голова ХОДА Михайло Добкін. - Принцип простий: «краще три копійки до держбюджету, але зараз, ніж гривню, але завтра». Сьогодні необхідно все це викорінювати».  

Проблеми заводу ім. Малишева необхідно вирішувати комплексно

У ході робочої наради з вирішення актуальних питань розвитку Харківської області за участю Першого віце-прем'єр-міністра України Андрія Клюєва голова ХОДА Михайло Добкін оприлюднив кроки, які, на його думку, слід зробити для виходу з критичної ситуації, що склалася на заводі ім.Малишева: «По-перше, поставити на чолі підприємства новий керівний склад, який за своїми професійними і діловими якостями відповідав би рівню поставлених завдань. По-друге, створити на базі Заводу Малишева державний холдинг з єдиним керівництвом у складі Харківського конструкторського бюро з машинобудування імені Морозова та Харківського конструкторського бюро з двигунобудування».

Низка українських підприємств увійде в кооперацію з російськими та білоруськими машинобудівними гігантами

Український уряд збирається ввести практику міждержавних виробничих кооперацій. Перші у списку на об'єднання - авіа-і машинобудівники.

Авіабудівники України об'єднаються, щоб виходити на міжнародні ринки

Найближчим часом поновиться робота кооперації українських авіабудівників, мета якої - вихід українських літаків на нові міжнародні ринки.

Вся  Україна буде територією пріоритетного розвитку. Андрій Клюєв

За дорученням Президента України Віктора Януковича, новий звід законів України "Про систему оподаткування" має бути ухвалений до 10 липня поточного року. Одним з пунктів цього закону є відновлення роботи в державі території пріоритетного розвитку.  

Від Харківської області в значній мірі залежить ВВП країни, тому ми зобов'язані виконати свою ділянку роботи. І ми це зробимо. Михайло Добкін

Керівництво Харківської області очікує значних позитивних результатів від візиту в регіон Першого віце-прем'єр-міністра України Андрія Клюєва.

Робочий візит Першого віце-прем'єр-міністра в Харківську область завершено

Перший віце-прем'єр-міністр Андрій Клюєв завершив свою робочу поїздку до Харківської області. На пам'ять про візит в аеропорту генеральний директор футбольного клубу «Металіст» Сергій Волік подарував Андрію Петровичу м'яч і спортивну форму з символікою харківської команди.  

Еліна Світоліна отримує привітання

Сьогодні голова Харківської обласної державної адміністрації Михайло Добкін та Перший віце-прем"єр-міністр України Андрій Клюєв привітали харківську тенісистку Еліну Світоліну з перемогою на Відкритому чемпіонаті Франції серед юніорів «Ролан Гаррос».

Харківський авіаційний завод протягом тижня отримає гроші на виплату заборгованості по заробітній платі

Протягом тижня на ХАЗ надійде 16.4 мільйона гривень на виплату боргів по заробітній платі перед співробітниками підприємства. Про це на нараді з вирішення актуальних питань розвитку Харківської області повідомив Перший віце-прем'єр-міністр України Андрій Клюєв.  

У попередньому уряді було дуже багато зловживань. Андрій Клюєв

За рахунок аудиту та подальшої роботи правоохоронних органів щодо діяльності уряду Юлії Тимошенко до державного бюджету повернеться значна сума незаконно витрачених грошей. Ці кошти повністю окуплять витрати на аудит, - вважає Перший віце-прем'єр-міністр України Андрій Клюєв.

Державне підприємство не може бути боржником. Ігор Шурма

Головним питанням засідання управління праці та соціального захисту населення Харківської обласної державної адміністрації стала заборгованість з виплати заробітної плати працівникам державних установ. «Державне підприємство не може бути боржником. Ви повинні докласти всіх зусиль для врегулювання цієї ситуації. Кожен з Вас їздить по підприємствах, спілкується з людьми, пише купу листів на одну й ту ж тему, але це не приносить результатів. Об'єднуйтесь в один соціальний блок по всій області, Харківська облдержадміністрація вас завжди підтримає. Якщо Ви працюєте на державних підприємствах, де є заборгованість з виплати заробітної плати, піднімайте це питання. Говоріть, що робить Ваша дирекція для вирішення цієї проблеми», - констатував під час засідання заступник голови ХОДА Ігор Шурма.    

Архів документів