Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Новини

Одне із засідань Комітету з економічних реформ в Києві буде присвячено обміну досвідом між регіонами

У ході відкритого засідання Харківського регіонального комітету з економічних реформ перший заступник голови Адміністрації Президента України і виконавчий секретар Комітету економічних реформ Ірина Акімова повідомила, що надає великого значення міжрегіональному обміну позитивним досвідом з вирішення економічних завдань.

Займайте активну позицію - стукайте в усі двері. Ірина Акімова

Бути всіх учасників процесу розробки програми економічних реформ більш ініціативними закликала під час відкритого засідання Харківського регіонального комітету з економічних реформ перший заступник Глави Адміністрації Президента України Ірина Акімова: "Щоб зрушити величезну махіну реформ з місця, не достатньо просто обговорити це усередині і послати свої пропозиції в письмовому вигляді в якийсь один орган. Треба стукати в усі двері".  

Протягом місяця на основі Програми економічних реформ будуть складені конкретні плани-графіки

У Києві ведеться активна робота з конкретизації Програми економічних реформ, яку 2 червня представив президент України Віктор Янукович. Протягом місяця на основі цього документа будуть розроблені плани-графіки, які покажуть, яких витрат часу і матеріальних ресурсів потребує та чи інша реформа, і коли можна очікувати результату.

Президент України буде щомісяця перевіряти хід економічних реформ у кожній області

Починаючи з осені Віктор Янукович щомісяця на засіданнях комітету з економічних реформ буде перевіряти виконання Програми реформ в усіх областях. Про це в ході відкритого засідання Харківського регіонального комітету з економічних реформ повідомила перший заступник голови Адміністрації Президента України і виконавчий секретар Комітету економічних реформ Ірина Акімова. «Кожен місяць, починаючи з осені, Президент буде розглядати на засіданні Комітету з економічних реформ, як проходять реформи у тих чи інших областях, як іде підготовчий процес або випуск кінцевого продукту - нормативних актів, законодавчих документів. Такий же підхід буде використаний і для представників регіональних економічних комітетів», - повідомила вона.  

У кожному регіоні України має бути розроблена регіональна Програма економічних реформ

У ході відкритого засідання Харківського регіонального комітету з економічних реформ перший заступник голови Адміністрації Президента України і виконавчий секретар Комітету з економічних реформ Ірина Акімова повідомила, що очікує від кожного регіону докладної програми економічного розвитку на п'ять років.

У Програмі економічних реформ Президента України наказаний важливий крок щодо врегулювання тарифної політики в секторі ЖКГ

З цією метою передбачено створення на центральному рівні незалежного регулятора послуг ЖКГ. Проект такого закону вже підготовлений, зараз він проходить стадію консультацій та обговорень, у тому числі із представниками міжнародних організацій. Про це розповіла перший заступник Глави Адміністрації Президента України, виконавчий секретар Комітету економічних реформ Ірина Акімова під час робочої поїздки до Харкова.

Боротьба з корупцією має стати національною ідеєю. Юрій Сапронов

У ході відкритого засідання Харківського регіонального комітету з економічних реформ заступник голови ХОДА Юрій Сапронов запропонував запустити новий загальнонаціональний проект по боротьбі з корупцією. «Боротьба з корупцією має стати національною ідеєю. Я пропоную просити Президента України дати доручення кожному відомству скасувати на свій вибір для початку 50% ліцензій і дозволів. А потім довести доцільність кожного дозволу та нормативно-правового акту з решти 50%. Так вже робили в світі, це не придумано мною. Потрібен національний проект під назвою «Оптимізація дозвільної та ліцензійної системи», - заявив Юрій Сапронов. Очолити нову структуру, на думку заступника голови Харківської обласної адміністрації, повинна Ірина Акімова, перший заступник голови Адміністрації Президента України, виконавчий секретар Комітету економічних реформ.  

Ірина Акімова подякувала Харківському регіональному комітету з економічних реформ за продуктивну роботу

У ході відкритого засідання регіонального комітету з економічних реформ перший заступник голови Адміністрації Президента України, виконавчий секретар Комітету економічних реформ Ірина Акімова висловила подяку харків'янам і полтавчанам за плідну роботу і окреслила коло першочергових завдань.

Реформування матеріально-технічної бази харківської міліції буде продовжуватися. Михайло Добкін

Про це сказав голова Харківської облдержадміністрації Михайло Добкін сьогодні під час урочистого вручення ключів від 45 службових автомобілів співробітникам служб та підрозділів харківської міліції.  «Однією із запорук успіху для будь-яких реформ є зміцнення матеріально-технічної бази. Я думаю, що це перший крок до заміни всього старого на нове й сучасне, для того, щоб міліція могла не тільки розкривати злочини, але ще й займатися їх профілактикою. Співпраця місцевої влади, органів місцевого самоврядування, центральних органів влади і силових структур буде продовжуватись. У нас є чітке розуміння що і як ми будемо робити, щоб харківська обласна і міська міліції були укомплектовані найкраще», - зазначив він.   

Почалося відкрите засідання Харківського регіонального комітету економічних реформ

У малому залі Будинку рад розпочало свою роботу відкрите засідання Харківського регіонального комітету економічних реформ за участю першого заступника голови Адміністрації Президента України, виконавчого секретаря Комітету економічних реформ Ірини Акімової.

Анатолій Могильов та Михайло Добкін вручили ключі від автомобілів співробітникам харківської міліції

16 червня з візитом у Харківську область прибув Міністр внутрішніх справ України Анатолій Могильов. Разом з головою Харківської обласної державної адміністрації Михайлом Добкіним він вручив ключі від 45 службових автомобілів співробітникам служб та підрозділів харківської міліції. Урочисте вручення відбулося на площі Свободи.  

Усі діти з хворобами серця пройдуть операційне лікування. Ігор Шурма

Як повідомив під час ефіру на радіо заступник голови Харківської облдержадміністрації з соціальних питань Ігор Шурма, зараз проводиться активна праця над розробкою програми оперативного лікування дітей, аналогів який не має в Україні.  

На  вирішення проблем туберкульозної служби буде виділено 3,5 млн.грн.  Ігор Шурма

Як повідомив заступник голови облдержадміністрації Ігор Шурма, на минулому тижні було проревізовано всі установи, де проходять лікування хворі на туберкульоз.   «Мене вразила кількість невирішених проблем в сфері лікування туберкульозу, тому був оперативно зібран Штаб по опрацюванню заходів, які б суттєво змінили умови праці медичних працівників і, що найголовніше, умови перебування та якість лікування пацієнтів. З метою термінового вирішення проблеми, необхідно виділення 3,5 млн. грн. на туберкульозну службу. За ці кошти в корпусах Обласної туберкульозної лікарні №1, Обласної туберкульозної лікарні №3, Хірургічного корпусу диспансеру, Корпусу для тимчасово ув’язнених будуть відремонтовані дахи, замінені всі вікна, проведений ремонт приміщень. На харчування хворих закладено 17 грн. на день для кожного пацієнта", - повідомив Ігор Шурма.     

16 червня Харківську область відвідає Ірина Акімова

Як повідомив на прес-конференції заступник голови ХОДА Юрій Сапронов, 16 червня Харківську область з робочою поїздкою відвідає перший заступник Глави Адміністрації Президента України Ірина Акімова. О 10:00 в малому залі Будинку Рад (вул.Сумська, 64, 2 пов.) відбудеться нарада за участю Ірини Акімової з питань презентації Програми економічних реформ Президента України, по закінченню якої запланований брифінг для представників ЗМІ. О 15:00 у залі засідань ректорського корпусу НТУ «ХПІ» (вул. Фрунзе, 21, 2 пов., ауд.12) розпочнеться зустріч першого заступника Глави Адміністрації Президента України зі студентами університету.  

Від злагодженої роботи органів районної влади та закладів охорони здоров’я залежить як швидко жителі регіона отримають медичну допомогу. Ігор Шурма

«Ми виділили кошти на закупівлю всіх видів інсулінів для жителів районів області, на повне забезпечення слуховими апаратами та ортопедичними протезами дорослих та дітей Харківського регіону. Також фінансування виділене на зубопротезування людей пільгової категорії та забезпечення ФАПів сумками-укладками і велосипедами. Тепер за Вами стоїть спільна робота з закладами охорони здоров’я. Ви повинні створити реєстр серед дорослого та дитячого населення потребуючих медичної допомоги в рамках дії цієї комплексної програми», - підкреслив під час зустрічі з представниками районної влади у м.Чугуїв заступник голови ХОДА Ігор Шурма.

Основа податкового кодексу, який зараз опрацьовується, - це скорочення малоефективних податків. Юрій Сапронов

Прийняття проекту податкового кодексу, який зараз перебуває на доопрацюванні, значно спростить роботу підприємцям, - упевнений заступник голови Харківської обласної державної адміністрації Юрій Сапронов.

Визначено обласний рейтинг з розвитку фізичної культури та спорту серед районів області та міст обласного значення

Під час роботи семінару-наради з питань розвитку фізкультурної роботи в районах області були підбиті підсумки обласного рейтингу з розвитку фізичної культури та спорту серед районів області та міст обласного значення. Переможцям рейтингу заступник голови ХОДА Євген Савін та начальник Головного управління у справах сім'ї, молоді та спорту ХОДА Дмитро Перепелиця вручили пам'ятні кубки голови ХОДА Михайла Добкіна та грамоти.  

Якщо рівень тіньової економіки та корупції за два роки знизиться до 20%, я буду вважати це успіхом. Юрій Сапронов

Заступник голови Харківської обласної державної адміністрації Юрій Сапронов назвав суму, яку втрачає український бюджет через тінізацію економіки та корупцію. Ефективна боротьба з цими явищами поверне до бюджету майже половину річного доходу країни.

Організація оплачуваних громадських робіт в Харківській області набуває особливої актуальності. Ігор Шурма

«В умовах ускладнення ситуації на ринку праці, скорочення потреби в робочих кадрах найбільшої значущості набувають питання організації оплачуваних громадських робіт та забезпечення їх фінансування на солідарних засадах», - повідомив сьогодні заступник ХОДА Ігор Шурма. 

Від розвитку масового спорту до спорту вищих досягнень

«Ми поставили основне завдання - це розвиток масового спорту, щоб більшу кількість населення області зацікавити заняттями спортом. І друге стратегічне завдання - розвиток спорту вищих досягнень. На жаль, ми бачимо, що зимові олімпійські ігри не принесли нам жодної медалі, відзначилися лише паралімпійці.  

Адресна допомога пільговикам почне здійснюватися вже в 2010 році

Заступник голови Харківської обласної державної адміністрації Юрій Сапронов назвав список соціальних реформ, які будуть запущені в Україні вже в поточному році. Серед них - адресна допомога пільговикам.

В Харківській області настала нова фізкультурна ера

Сьогодні на базі навчально-тренувального центру «Темп» розпочав роботу дводенний семінар-нарада представників комітетів, начальників відділів з питань фізичної культури та спорту райдержадміністрацій, міських рад міст обласного значення Харківської області. Відкрив роботу семінару заступник голови ХОДА Євген Савін.  

Головна проблема промислових гігантів Харківщини - посередники

Заступник голови Харківської обласної державної адміністрації Юрій Сапронов назвав головну проблему промислових підприємств регіону. На його думку, це довгий ланцюжок посередників, а також нерідко - неефективний менеджмент.

Половина заборгованості по зарплаті перед співробітниками заводу імені Шевченка буде погашена до кінця червня

Заступник голови Харківської обласної державної адміністрації Юрій Сапронов повідомив, коли і яким чином буде погашатися заборгованість по заробітній платі перед співробітниками заводу імені Шевченка. За його словами, половину боргу люди отримають вже до кінця місяця.

Представники чеської бізнес-місії отримали запрошення на участь у форумі «Інновації. Інвестиції. Харківські ініціативи»

Учасники круглого столу за участю чеської бізнес-місії отримали від віце-губернатора Юрія Сапронова запрошення на ІІ Міжнародний інноваційно-інвестиційний форум «Інновації. Інвестиції. Харківські ініціативи», який відбудеться в рамках Великого Слобожанського ярмарку 17 вересня 2010 року.  

Найголовніше зараз - закласти потужний фундамент, щоб стабільно, системно і стійко просувалися реформи. Юрій Сапронов

Заступник голови Харківської обласної державної адміністрації Юрій Сапронов назвав низку реформ, які найбільш складно буде реалізувати в Україні. До їх числа він відніс реформи в соціальній сфері, які не користуються популярністю у населення, але, тим не менше, вкрай необхідні для оздоровлення економіки.

У Харкові відбувся круглий стіл за участю чеської бізнес-місії

Від імені голови Харківської облдержадміністрації Михайла Добкіна на харківській землі учасників круглого столу привітав Юрій Сапронов. Він зазначив, що Харківська область традиційно приваблює іноземних партнерів своїм економічним потенціалом, адже тут працює понад 600 промислових підприємств, а за обсягом промислового виробництва Харківщина посідає 5 місце серед регіонів України.  

Ігор Шурма провів особистий прийом громадян

Сьогодні заступник голови Харківської облагосадміністраціі Ігор Шурма провів у м. Чугуїв особистий прийом громадян, в ході якого відбулася зустріч з 5 жителями Чугуївського району.Питання стосувалися вирішення соціальних проблем, труднощів з працевлаштуванням і проблем забезпечення жителів району медикаментами та медичним обладнанням. Ігор Шурма взяв всі питання на контроль і дав доручення відповідним органам зайнятися їх вирішенням.  

Зовнішньоекономічною діяльністю в Харківській області буде займатися Торгово-промислова палата

Харківська Торгово-промислова палата знаходиться в стадії реформування. Після того, як реформа буде завершена, саме ця організація стане основною установою, яка буде обіймати зовнішньоекономічну діяльність регіону.

В облдержадміністрації створено Головне управління у справах сім'ї, молоді та спорту

Про це сьогодні під час семінару-наради з головами комітетів, начальниками відділів з питань фізичної культури та спорту райдержадміністрацій, міських рад міст обласного значення Харківської області повідомив заступник голови ХОДА Євген Савін: «Ми стали першою областю України, яка пішла на цей крок, і створила Головне управління, об'єднавши інтереси за прикладом Міністерства. Ми вважаємо, що від такого об'єднання кожен напрямок тільки виграє».  

Архів документів