Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Новини

Для опалення будинків в Харківській області будуть використовувати тріску і сухостій

Фахівці з Харківщини поїхали до Черкаської області, щоб ознайомитися з виробленими там котлами, які працюють на альтернативному паливі. Якщо техніка покаже себе ефективною, деякі об'єкти в Харківському регіоні будуть переведені на опалювання трісками та сухими гілками.

Невеликі міста Харківської області будуть переведені на індивідуальну систему опалення

У Харківській області приступають до розробки програми з переходу невеликих населених пунктів регіону на індивідуальну систему опалення, яка дозволить заощадити значні кошти місцевих та обласних бюджетів.

Сьогодні відсутня система, яка дозволила б врятувати людські життя на водоймах. Михайло Добкін

У ході робочого візиту до Дергачівського району голова Харківської обласної державної адміністрації Михайло Добкін дав доручення своєму першому заступнику Володимиру Бабаєву провести повну ревізію рятувальної служби. Крім цього в області займуться переглядом договорів з орендарями водойм: їх зобов'яжуть стежити за безпекою відпочиваючих на воді.

ХРФ ДП «ЦДЗК» вживає заходи по зменшенню кількості необроблених документів

Для вирішення проблеми обробки великої кількості накопичених документів у ХРФ ДП «ЦДЗК» були вжиті заходи з оптимізації та спрощення виробничих процесів: - залучені додаткові спеціалісти на посади, що безпосередньо пов’язані з роботами по перевірці обмінних файлів, заповненню реєстраційних карток та заповненню бланків державних актів; - забезпечувався вихід необхідної кількості працівників ХРФ ДП «ЦДЗК» в вихідні та святкові дні (в тому числі 1, 2, 3, 4 та 8, травня 2010 року); - отримані від ДП «ЦДЗК» сервер та новий програмний продукт для впровадження в ХРФ ДП «ЦДЗК» нової автоматизованої системи ДЗК.  

Тенденція до зменшення кількості необроблених документів у ХРФ ДП «ЦДЗК» є сталою

За період з 06.04.2010р. по 18.06.2010р. ХРФ ДП «ЦДЗК» було опрацьовано документації на 29 тис. земельних ділянок із тих майже 37 тисяч, які накопичилися станом на 02.04.2010р.; в тому числі, заповнено 4 000 державних акти – повідомив на прес-конференції начальник Харківської регіональної філії Державного підприємства «Центр державного земельного кадастру» Андрій Шаповалов.  

Щоб забезпечити видачу громадянам України державних актів на право власності на землю, ХРФ ДП «ЦДЗК» мав виготовляти один акт за 6 секунд. Андрій Шаповалов

Як повідом на прес-конференції начальник Харківської регіональної філії Державного підприємства «Центр державного земельного кадастру» Андрій Шаповалов, станом на 02.04.2010р. (день, з якого він обійняв цю посаду) виникло накопичення великої кількості земельних ділянок, по яких документи знаходилися на опрацювані в ХРФ ДП «ЦДЗК». Їх кількість сягнула 36 996 земельних ділянок.    

Мета сьогоднішньої бібліотеки – зробити Інтернет не конкурентом, а повноцінним партнером

Інтернет має бути не конкурентом, а повноцінним партнером сучасної бібліотеки, - наголосила сьогодні на прес-конференції з нагоди відкриття в рамках программы "Бібліоміст" обласного навчального центру директор Харківської обласної універсальної наукової бібліотеки Наталя Шостко. «Ми з Вами живимо в світі, коли кожного дня виробляється велика кількість інформації. Мета навчальних центрів навчити наших бібліотекарів, дати їм ази інформаційної грамотності, яка значно ширше ніж просто комп’ютерна грамотність. Сьогодні сучасний бібліотекар повинен вміти швидко і ефективно шукати інформацію, оцінювати, використовувати і створювати. Тільки за цих умов бібліотека зможе вижити в сучасному світі. Бібліотеки досить довго існували без конкуренції, сьогодні вона прийшла і мета сьогоднішньої бібліотеки – зробити Інтернет не конкурентом, а повноцінним партнером», - підкреслила вона. 

В рамках програми “Бібліоміст” у Харківській обласній універсальній наукові бібліотеці буде відкрито обласний навчальний центр

 24 червня о 12:00 в Харківській обласній універсальній науковій бібліотеці буде відкрито обласний навчальний центр, створений в рамках програми "Бібліомост", - повідомив сьогодні на прес-конференції радник голови Харківської облдержадміністрації з питань культури Дмитро Кузнєцов. «Завдяки цій програмі ми зможемо, не використовуючи бюджетних коштів, втілити в життя проект оснащення бібліотек області сучасними комп'ютерами. Також у програмі закладено кошти на реалізацію навчальних програм для підвищення професійного рівня працівників бібліотек», - підкреслив Кузнєцов.

Господарства Харківської області отримають насіння для наступного посівного сезону

Щоб у наступний посівний сезон господарства Харківської області оввійшли без проблем з посівним матеріалом, в регіон буде завезено 30 тисяч тон зерна. Про це досягнута домовленість з профільним віце-премє'р-міністром України, - повідомив голова Харківської облдержадміністрації Михайло Добкін під час огляду сільськогосподарських угідь Дергачівської виправної колонії № 109. "Залежно від того, як сильно постраждали райони, ми будемо передавати господарствам матеріал для того, щоб у наступному році заповнити засіки батьківщини", - сказав він. За словами Михайла Добкіна, в Харківській області найбільш сильно з усіх регіонів України постраждали озимі посіви. Дуже багато постраждалих полів знаходиться в Дергачівському районі, на деяких полях загинуло до 100% озимих. 

Артезіанська свердловина глибокого залягання в м. Дергачі буде відремонтована

У ході робочого візиту до Дергачівського району голова Харківської обласної державної адміністрації Михайло Добкін відвідав артезіанську свердловину, розташовану в м. Дергачі, в житловому масиві по вул. Садовій. Ця свердловина глибокого залягання (розташована на глибині 600 м) забезпечує водою 7000 жителів районного центру, але деякий час тому вона вийшла з ладу.  

На сьогоднішній день Дергачівський район готовий до опалювального сезону на 35%

Під час робочої поїздки до Дергачівського району голова ХОДА Михайло Добкін провів виїзне засідання обласного штабу з питань підготовки господарського комплексу та об’єктів соціальної сфери району до осінньо-зимового періоду 2010-2011 років. Як зазначалося на нараді, на сьогоднішній день готовність об’єктів району до опалювального сезону становить 35%.  

У Харкові відбудуться V літні спортивні ігри молоді України з водного поло серед дівчат

21-25 червня 2010 р. в басейні НТУ «ХПІ» відбудуться V літні спортивні ігри молоді України з водного поло серед дівчат. Початок змагань 21-25 червня о 10.00, урочисте відкриття - 22 червня в 11.15. У змаганнях візьмуть участь 90 осіб (6 команд) з 5 регіонів України: Донецької, Харківської (2 команди), Миколаївської, Дніпропетровської областей та міста Києва.  Організатори змагань: Міністерство України у справах сім'ї, молоді та спорту та управління з питань фізичної культури та спорту облдержадміністрації. 

Події дня

Сьогодні, 18 червня о 12.00 в Малому залі Будинку рад розпочнеться прес-конференція з нагоди відкриття обласного навчального центру в Харківській обласній універсальній науковій бібліотеці, створеного в рамках програми «Бібліомост». Учасники прес-конференції: радник голови ХОДА з питань культури Дмитро Кузнєцов, директор Харківської наукової державної бібліотеки ім. В.Г. Короленка Валентина Ракитянська, директор Харківської універсальної наукової бібліотеки Наталія Шостко. О 12.30 в Малому залі Будинку рад розпочнеться прес-конференція начальника Харківської регіональної філії Державного підприємства «Центр державного земельного кадастру» Андрія Шаповалова. Тема прес-конференції: «Про роботу Харківського регіонального філіалу ДП «Центр державного земельного кадастру». О 14.00 у Палаці студентів Харківської національної юридичної академії ім.Я.Мудрого пройдуть урочистості з нагоди Дня медичного працівника. О 15.00 у Малому залі Будинку рад розпочнеться обласна селекторна нарада. Порядок денний: «Про хід виконання постанови КМУ від 11.05.2006 р. № 623 «Про затвердження Державної програми подолання дитячої безпритульності і бездоглядності». О 17.00 в Харківській обласній художній галереї (Держпром, 4 під'їзд, 1 пов.) відбудеться відкриття виставки живопису Бакуменко Ніколіни та її учнів «Серенада ельфів».

У санаторії «Березівські мінеральні води» проходить підсумковий гала-концерт обласного Фестивалю для дітей з вадами здоров’я «Повір у себе!»

Фестиваль проводився з 11 червня управлінням у справах сім’ї та молоді обласної державної адміністрації спільно з комунальною установою «Харківський обласний центр молоді» у рамках спеціалізованої дитячої оздоровчої зміни. До відпочинку в санаторій були направлені 120 дітей з вадами здоров’я з чотирьох обласних інтернатних установ та від кожного району області. Оздоровча зміна, що почалася 8 червня, триватиме до 28 червня 2010 року.

Підведено підсумки ХVІІ Спартакіади серед студентів за 2009-2010 навчальний рік

Головне управління освіти і науки Харківської обласної державної адміністрації підвело підсумки ХVІІ Спартакіади серед студентів вищих навчальних закладів ІІІ-ІV рівнів акредитації за 2009-2010 навчальний рік. У фінальних змаганнях Спартакіади з 37 видів спорту взяли участь 7404 студента з 26 вищих навчальних закладів ІІІ-ІV рівнів акредитації Харківської області, незалежно від відомчої підпорядкованості. 

Буде створено єдиний спеціалізований клінічний пологовий будинок для пацієнток Харківської області. Михайло Добкін

«На базі 5-го спеціалізованого міського клінічного пологового будинку буде створений єдиний пологовий будинок, для вагітних з патологіями.Він буде переведений в обласне підпорядкування, але надання реанімаційної допомоги буде можливо також мешканцям міста », - підкреслив у ході пленарного засідання LVIІІ сесії Харківської обласної ради голова Харківської обласної адміністрації Михайло Добкін. 

19 червня Харківський театр для дітей та юнацтва закриє 50-й ювілейний сезон виставою Корнія Чуковського «Муха-цокотуха»

19 червня 2010 року об 11.00 Харківський обласний театр для дітей та юнацтва закриє свій 50-й ювілейний театральний сезон виставою Корнія Чуковського “Муха-цокотуха”.  

Прийнята Програма економічного і соціального розвитку Харківської області на 2010 рік

В основу Програми економічного і соціального розвитку Харківської області на 2010 рік увійшли положення Програми президента України Віктора Януковича «Україна для людей», а також напрацьовані пропозиції Харківського регіонального комітету з економічних реформ.

Ухвалено комплексну програму «Здоров’я Слобожанщини»

На пленарному засіданні LVIІІ сесії Харківської обласної ради V скликання була ухвалена комплексна програма «Здоров’я Слобожанщини», яку представив заступник голови Харківської обласної державної адміністрації Ігор Шурма. Програма «Здоров’я Слобожанщини» передбачає виділення коштів через КЗОЗ Обласна клінічна лікарня – центр екстреної медичної допомоги та медицини катастроф.   

На Харківщині проведено навчання для співробітників правоохоронних органів та суддів з питань фінансового моніторингу

З 26 травня по 03 червня Регіональним відділом Держфінмоніторингу у Харківській області разом з Регіональним відділом ДНЗПО «Навчально-методичний центр ДКФМУ» у Харківській області проведено навчання у групі підвищення кваліфікації працівників правоохоронних органів з курсу «Боротьба з легалізацією (відмиванням) доходів, одержаних злочинним шляхом, і фінансування тероризму».  

Вікторії Маренич вручено почесний знак та посвідчення "Заслужений журналіст України"

На пленарному засіданні LVIІІ сесії обласної ради V скликання голова Харківської обласної державної адміністрації Михайло Добкін вручив начальнику управління у справах преси та інформації Харківської облдержадміністрації, авторові і ведучій ток-шоу "Без кольору" товариства "Телерадіокомпанія "Регіон" Вікторії Маренич почесний знак та посвідчення до звання "Заслужений журналіст України".  

Експозиція Харківської області на XXII Міжнародній агропромисловій виставці «АГРО-2010» визнана кращою серед регіонів України

Експозиція Харківської області на XXII Міжнародній агропромисловій виставці «АГРО-2010» визнана кращою серед регіонів України та нагороджена золотою медаллю та дипломом "За найкраще висвітлення регіонального розвитку та виставкову експозицію серед областей України", - повідомив сьогодні в ході відкриття пленарного засідання LVIII сесії Харківської облради голова обласної ради Сергій Чернов. Телеграма  за підписом міністра аграрної політики України Миколи Присяжнюка з повідомленням про нагороду і вітаннями найдішла сьгодні на ім'я голови Харківської облдержадміністрації Михайла Добкіна.

Події дня

Сьогодні, 17 червня, о 10:00 у великому залі Будинку Рад (вул. Сумська, 64, 4 пов.) розпочнеться пленарне засідання LVIII сесії Харківської обласної ради V скликання.  

Принцип уніфікації і монетизації соціальних пільг - це той шлях, яким нам треба йти. Ірина Акімова

Як повідомила в ході робочого візиту до Харкова перший заступник глави Адміністрації Президента України Ірина Акімова, програма, яка розробляється Міністерством праці та соціальної політики України спрямована на уніфікацію та монетизацію пільг.  

Наведення порядку на місцях - щоденна копітка робота

Не менш важлива складова всієї системи реформування, ніж написання законів, але більш відчутна для населення - це щоденна робота на місцях щодо реструктуризації різних систем в рамках чинної законодавчої бази. Про це сьогодні після закінчення роботи відкритого засідання Харківського регіонального комітету економічних реформ заявила перший заступник Глави Адміністрації Президента України Ірина Акімова:  

Нинішні реформи дозволять прибрати все те, що протягом останніх років серйозно гальмувало розвиток економіки нашої держави. Михайло Добкін

Головною проблемою реформ попередніх років була їх безсистемність, - упевнений голова Харківської обласної державної адміністрації Михайло Добкін. Нинішні економічні реформи є системними і тому повинні мати результат.

Харківщина представила в Києві здобутки 60-ти сільгосппідприємств

В Києві триває робота XXIІ Міжнародної агропромислової виставки “АГРО -2010”, яка по праву визнана найбільшим і найпрестижнішим загальнодержавним заходом в агропромисловому комплексі України. В експозиції Харківської області представлена продукція та досягнення 60 підприємств та закладів сільськогосподарського спрямування нашого регіону. Павільйон Харківської області оформлений у вигляді одного із символів Харкова – Дзеркального струміню – у натуральну величину.  

В цьому році кожен українець буде споживати в середньому 220 літрів молока і молокопродуктів. Віктор Слаута

В цьому році кожен українець буде споживати в середньому 220 літрів молока і молокопродуктів за рахунок імпорту і власного виробництва, - повідомив на XII Міжнародній агропромисловій виставці АГРО-2010 віце-прем’єр-міністр України у питаннях АПК Віктор Слаута.  За його словами, проблема комплексна: окрім розвитку аграрного сектору необхідно забезпечити купівельну спроможність громадян. «Треба щоб відновилась економіка, заводи, зарплати, пенсії, щоб люди мали змогу, мали фінансовий ресурс для споживання продукції», - підкреслив Віктор Слаута.

Необхідно терміново розробити програму розвитку тваринництва в регіоні. Віталій Алексейчук

Як зазначив на виставці «Агро 2010» Президент України Віктор Янукович, за фізіологічними нормами кожен житель країни має споживати 380 літрів молока на рік. Це 17 млн. тонн в масштабах країни. Сьогодні в Україні налічується лише 2 млн. 800 тис. корів, які виробляють 12 млн. тонн молока. Крім того, кожного року поголів'я корів в Україні скорочується на 0,5 млн. голів, тому виробництво молока в Україні протягом 5 років скоротиться з 12 до 6 млн т.  

Харківська область отримає компенсацію з резервного фонду за загиблі посіви

Харківська область отримає компенсацію з резервного фонду за загиблі посіви. Для цього необхідно у короткий термін зробити їх ревізію, підготувати та подати належний пакет документів, - заявив на XII Міжнародній агропромисловій виставці АГРО-2010 віце-прем’єр-міністр України у питаннях АПК Віктор Слаута. Він зазначив, що за законом компенсацію можуть отимати навіть ті господарства, що не застрахували посіви.

Архів документів