Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Делегація Харківської області відвідала сільськогосподарську виставку у м.Анталія

Делегація Харківської області відвідала сільськогосподарську виставку у м.Анталія

26-29 листопада 2010 року делегація Харківської області на чолі з начальником Головного управління агропромислового розвитку Харківської обласної державної адміністрації Ігорем Зубричем відвідала м.Анталія Турецької Республіки з метою участі у Виставці сільського господарства та постачання провідних турецьких виробів аграрного сектора. До складу делегації увійшли керівники провідних харківських підприємств, а саме ТОВ «Хазар», ТОВ АФ «Піщанська», АФ «Сади України», ВСАТ «Агрокомбінат «Слобожанський».

Під час візиту делегація Харківської області зустрілася з першим заступником губернатора провінції Анталія Турецької Республіки паном Мехменом Сейманом та головами об`єднань кооперативів (асоціацій) у сфері рослинництва та тваринництва.

В рамках візиту делегація відвідала фабрику «CANTEK» та фірми «ANTALYA TARIM» і «TİRE SÜT KOOPARATİFİ-BADEMLİ KOPARATİFİ».

За результатами зустрічей був підписаний договір про співробітництво між харківським ТОВ «Хазар» та турецьким підприємством «Ateş Tıcaret», а також Протокол про наміри проведення виставки продукції турецьких виробників у Харківській області 15-20 грудня поточного року.

Під час перебування делегації у м.Анталія були обговорені питання щодо налагодження співпраці між харківськими та турецькими діловими колами в сфері сільського господарства. Зокрема, питання щодо постачання сільськогосподарської продукції харківських підприємств до Туреччини (насіння, добрива) та імпортування екзотичних фруктів до Харківської області.

Представники провідних турецьких підприємств зазначили, що мають велику зацікавленість у налагодженні співробітництва з українськими підприємствами, у тому числі харківськими, а також у постачанні сільськогосподарської продукції на український ринок.