Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

При формуванні бюджету на 2011 рік будуть враховані всі попередні недоробки

При формуванні бюджету на 2011 рік будуть враховані всі попередні недоробки

За інформацією Контрольно - ревізійного управління в Харківській області, не всі місцеві органи влади, при затвердженні відповідних бюджетів,виконали вимоги закону України «Про державний бюджет України на 2010 рік» і забезпечили в повному обсязі потребу в асигнуваннях на оплату праці та спожиті енергоносії бюджетних установ. «Тільки Дергачівський та Харківський райони області повністю виконали вимоги статті 43», - підкреслив сьогодні під час спільного засідання колегії ХОДА та адміністративно - господарського активу області начальник Контрольно - ревізійного управління в Харківській області Анатолій Козина.  

За його словами, незабезпеченість по заробітній платі та енергоносіям бюджетних установ області склала 221,7 млн. грн. З них по заробітній платі 158 млн. грн., і 63 млн. грн. - розрахунки за спожиті енергоносії.

«Робота по забезпеченості доходної частини бюджету, яка направляється на виплату заробітної плати та оплати за енергоносії виконана частково. Ми можемо говорити, що незабезпеченість цих статей витрат скорочено в усіх бюджетах області на 95,5 млн. Це суттєва робота, але сьогодні незабезпеченість по заробітній платі становить близько 75 млн. грн. і 51,4 млн. грн. оплата за спожиті енергоносії», - зазначив Анатолій Козина.

«Деякі керівники поставилися до виконання 43 статті бюджету відповідально і в повному обсязі, а деякі регіони, особливо міста, пішли іншим шляхом», - зазначив голова Харківської облгосадмінічтраціі Михайло Добкін.

Також керівник області підкреслив, що при формуванні бюджету на 2011 рік такі керівники зобов'язані врахувати свої помилки.

«Ми отримаємо субвенцію на виплату зарплат. Розподілимо її таким чином, щоб заповнити огріхи тих керівників, які допустили борги із зарплати і оплати за енергоносії. Але такий підхід неправильний, він стимулює тих, хто працює погано, і карає тих, хто працює добре. Але коли ми будемо ділити субвенцію на капітальні видатки на наступний бюджетний рік, ми врахуємо кінець цього року, розподіливши її таким чином: дамо більше тим, хто дотримувався закон і працював ефективно, а іншим - менше. Я вважаю, цей підхід буде абсолютно справедливим, і він буде стимулювати працювати всіх однаково добре», - сказав він.