Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Новини

Через посушливу погоду в Харківській області встановлений високий рівень небезпеки виникнення лісових пожеж

Через посушливу погоду, яка встановилася останнім часом, в Харківській області встановлено 4-й рівень (один з найвищих) небезпеки виникнення лісових пожеж. Про це сьогодні на прес-конференції повідомив начальник Головного управління з питань надзвичайних ситуацій ХОДА Володимир Росоха.

Усі діючі бази відпочинку в Харківській області безпечні для відпочиваючих

Співробітники МНС перевірили всі бази відпочинку в Харківській області на рівень безпеки для відпочиваючих. Усі вони відповідають необхідним нормам.

23 червня відкривається виставка робіт харківського художника Євгена Варибруса „Мій мальовничий край”

23 червня о 14.00 у виставкова зала Харківського обласного центру народної творчості відкривається виставка робіт художника Євгена Варибруса „Мій мальовничий край”. На виставці буде представлено близько 80 ліричних етюдів художника, написаних у 1970–2010 рр.  

Кількість лісових пожеж в області зменшилася майже в 2,5 рази

Як повідомив сьогодні на прес-конференції начальник Головного управління з питань надзвичайних ситуацій ХОДА Володимир Росоха, станом на 22 червня в області сталося 182 лісових пожежі, вогнем знищено 32 га лісу. За аналогічний період 2010 р. було зафіксовано 400 лісових пожеж, вогнем знищено 165 га лісу. «Кількість лісових пожеж зменшилася в 2,5 рази. Це свідчить про те, що організаційні заходи щодо недопущення виникнення лісових пожеж, проведені облдержадміністрацією та райадміністраціями, дають свої позитивні результати», - підкреслив Володимир Росоха.

У Харківській області з початку року навчено 150 матросів-рятувальників

Влітку 2009 року на водоймищах Харківської області відчувався дефіцит матросів-рятувальників. У цьому році ця проблема вже вирішена, - розповів на прес-конференції 22 червня начальник Головного управління з питань надзвичайних ситуацій ХОДА Володимир Росоха. «Ліцензію на підготовку матросів-рятувальників отримали наша Харківська комунальна водолазна станція і Харківський національний університет цивільної оборони. У цьому році ми вже підготували близько 150 матросів-рятувальників, які сьогодні успішно працюють на водоймищах Харківської області», - повідомив він.

Навчання з ліквідації лісових пожеж будуть проведені у всіх районах Харківської області

Як повідомив сьогодні на прес-конференції начальник Головного управління з питань надзвичайних ситуацій ХОДА Володимир Росоха, 11 червня в Зміївському районі Харківської області були проведені навчання з гасіння великих лісових пожеж. Зокрема, проведено засідання районної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій, комплексне тактичне навчання зі Зміївської евакуаційної комісією, службами ГО району з евакуації жителів при загрозі виникнення лісової пожежі, відпрацьовані дії з ліквідації пожеж.

23 червня відбудеться святковий вечір до Дня Конституції України «Живи, розцвітай незалежна держава»

23 червня  о 17.30 до Дня Конституції України в Українському культурному центрі «Юність» відбудеться святковий вечір «Живи, розцвітай незалежна держава» за участю творчих колективів та окремих солістів Безлюдівського районного будинку культури: учасників літературної студії «Промінь», вокальних ансамблів «Душі криниця», «Сузір`я», дитячого ансамблю «Калейдоскоп», композитора та співака О. Аулова, співаків Т. Рейс, Л. Шевченко, В. Міхаєва, а також гурту «Козацька слобода», дитячих танцювальних колективів «Азарт», «Зелений лист» та циркової студії «Бенефіс» Українського культурного центру «Юність».  

Сьогодні оздоровчий дитячий табір «Орлятко» відкрив сезон

Сьогодні оздоровчий табір «Орлятко» в Ізюмському районі прийняв першу зміну дітей. А ще недавно відкриття цієї установи знаходилося під загрозою через те, що в один день частина берегової зони дитячого табору перетворилася на будівельний майданчик і була огороджена високим парканом.  

Площа збирання ранніх зернових в області в поточному році становитиме 598,2 тис. га

Як повідомив під час наради з адміністративно-господарським активом області начальник Головного управлянні АПР ХОДА Ігор Зубрич, площа збирання ранніх зернових в області в поточному році становитиме 598,2 тис. га. В тому числі планується зібрати 252 тис. га озимих зернових культур та 346 тис. га ярих.  

Відбулося друге засідання Штабу з підготовки та проведення літньої кампанії з оздоровлення та відпочинку дітей у 2010 році

На другому засіданні обласного Штабу з питань підготовки та проведення оздоровлення та відпочинку дітей у 2010 році, заступник голови ХОДА Євген Савін та начальник Головного управління у справах сім'ї, молоді та спорту Дмитро Перепелиця прийняли звіти голів райдержадміністрацій про початок та хід дитячої оздоровчої кампанії 2010 року.  

Студенти «ХПІ» посіли призові місця на VII Чемпіонаті Європи серед університетів з бадмінтону у Нансі

Студенти Національного технічного університету «ХПІ» представили збірну команду України на VII Чемпіонаті Європи серед університетів з бадмінтону, який відбувся з 15 по 21 червня 2010 року в м. Нансі( Франція). Команда НТУ «ХПІ» посіла друге місце в командних змаганнях, в особистому турнірі у чоловіків золоту медаль завоював Дмитро Завадський. В чоловічий парній категорії золоту медаль завоювали Дмитро Завадський та Віталій Конов. В жіночій одиночній категорії бронзову медаль принесли Олена Прус і Марія Діптан. В турнірі взяли участь 190 учасників з 21 команди.  

Збереження мережі дитячих оздоровчих таборів - це тест, який має пройти будь-яка влада. Михайло Добкін

З початку 1990-х років у Харківській області неухильно скорочується кількість дитячих оздоровчих закладів. Нинішнє керівництво регіону має намір переломити цю негативну тенденцію. 

У Харківській області буде відкрито великий дитячий оздоровчий табір, який працюватиме за принципом «Артеку»

Голова Харківської обласної державної адміністрації Михайло Добкін дав доручення своєму заступнику Євгену Савіну почати підготовку документації для дитячого оздоровчого закладу обласного значення, в якому діти з усього регіону зможуть відпочивати цілий рік. 

Всі заклади культури мають бути якісно підготовлені до опалювального сезону. Михайло Добкін

«Ми зобов'язані підготувати всі установи культури до опалювального сезону і провести капітальні ремонти там, де це можливо, навіть незважаючи на те, що в бюджеті на це передбачені зовсім невеликі суми. Економія, пошук внутрішніх резервів, залучення позабюджетних коштів, а також перерозподіл коштів на найгостріші проблеми дасть нам додаткові можливості для поліпшення стану сфери культури»,- зазначив під час наради з адміністративно-господарським активом Харківської області голова ХОДА Михайло Добкін.  

Дитячі оздоровчі табори підприємств, які не хочуть їх самостійно утримувати, можуть бути передані на баланс районних адміністрацій чи рад

Голова Харківської обласної державної адміністрації Михайло Добкін запропонував керівникам підприємств, які не можуть самостійно утримувати дитячі оздоровчі установи, передати табори на баланс районної влади. 

Необхідно звернути увагу на роботу з підтримання існуючої мережі оздоровчих таборів. Михайло Добкін

«Необхідно звернути увагу на роботу з підтримання існуючої мережі оздоровчих таборів. Я розумію, що сьогодні утримувати в зразковому стані оздоровчі табори важко, до того ж велика їх частина знаходиться на балансі різних підприємств і організацій. Але ми зобов'язані їх зберегти. Сьогодні повторюється ситуація, яка була з дитячими садками по всій Україні, коли їх знищили, а сьогодні не знають, як вирішити цю ситуацію.Повторюю, ми зобов'язані зберегти дитячі оздоровчі табори та табори відпочинку », - підкреслив у ході наради з адміністративно-господарським активом Харківської області голова Харківської обласної державної адміністрації Михайло Добкін.  

Розробка окремої програми по галузі «Культура» дозволить більш відповідально ставитися до планів управління та їх виконання

Як зазначив в ході наради з адміністративно-господарським активом Харківської області радник голови ХОДА Дмитро Кузнєцов, розробка окремої програми по галузі «Культура» з 2011 року дозволить більш відповідально ставитися до планів управління та їх безпосереднього виконання.

Районні бібліотечні системи потрібно централізувати

Як зазначив у своїй доповіді під час наради з адміністративно-господарським активом Харківської області радник голови ХОДА Дмитро Кузнєцов, зараз в Харківській області в основному існує децентралізація районних бібліотечних систем (у 2001-2003 роках філії бібліотек було передано на утримання сільських рад).

Галузь культури має вагомий внутрішній резерв та потенціал. Дмитро Кузнєцов

«Аналіз стану матеріально-технічної бази галузі культури, фінансово-господарської діяльності установ культури і мистецтва виявив досить вагомий внутрішній резерв та потенціал галузі, завдяки чому існує можливість економії та подальшої реструктуризації фінансових витрат з метою більш економічно обґрунтованого та ефективного використання об’єктів обласної комунальної власності, зосередження фінансових ресурсів на виконання пріоритетних завдань з розвитку галузі», - повідомив в ході наради з адміністративно-господарським активом Харківської області радник голови ХОДА Дмитро Кузнєцов.

«Союз Чорнобиль України» проведе звітно-виборчу конференцію

23 червня об 11-00 в приміщенні Харківського державного академічного театру російської драми ім. О.С. Пушкіна розпочне роботу звітно-виборча конференція Харківської обласної організації Всеукраїнської громадської організації інвалідів «Союз Чорнобиль України». Початок реєстрації – 10-00. На конференції планується прийняти звернення до Харківської обласної та міської рад, обласної державної адміністрації та до Президента Центральної ради Всеукраїнської громадської організації інвалідів «Союз Чорнобиль України» Юрія Андрєєва щодо належного відзначення 25 річниці Чорнобильської катастрофи.  

Події дня

Сьогодні, у вівторок, 22 червня, о 9:00 у великому залі Будинку рад (вул. Сумська, 64, 4 поверх) розпочнеться нарада з адміністративно-господарським активом Харківської області. Засідання транслюватиметься в прямому ефірі на телеканалі ОТБ. О 9:00 у великій фізичній аудиторії Харківського національного університету ім. В.Н. Каразіна (пл.Свободи, 4) відкриється VII Міжнародний симпозіум з фізики. О 10:00 на Меморіалі Слави в Лісопарку відбудеться покладання квітів з нагоди 69-ї річниці початку Великої Вітчизняної війни та Дня Скорботи. О 10:00 в Науково-технічному центрі магнетизму технічних об'єктів НАН України (вул.Індустріальна, 19) розпочнуться урочистості з нагоди 40-річчя з дня заснування центру. Об 11:15 в басейні НТУ «ХПІ» (вулиця Артема, 50-А) відбудеться урочисте відкриття V літніх спортивних ігор молоді України з водного поло серед дівчат. О 14:00 в малому залі Будинку Рад (вул. Сумська, 64, 2 поверх) розпочнеться прес-конференція начальника Головного управління з питань надзвичайних ситуацій ХОДА Володимира Росохи.

Одне з моїх найголовніших завдань як голови ХОДА, щоб жодне підприємство в нашому регіоні не закрилося. Михайло Добкін

«При правильно підібраному менеджменті та державній підтримці таких підприємств, як ХАЗ, Турбоатом, Електроважмаш, завод ім.Малишева, можливо просування кінцевого продукту цих підприємств далеко за межі нашої держави, - зазначив під час ефіру програми «Зворотний зв'язок» обласного державного радіо голова ХОДА Михайло Добкін. - Це унікальні підприємства, такі сьогодні не створиш з нуля. В Україні не створено жодного гігантського підприємства, яке могло б зрівнятися за своїм потенціалом з ними. А раз не створили - треба максимально ефективно використовувати те, що є. Одне з моїх найголовніших завдань як голови ХОДА, щоб жодне підприємство в нашому регіоні не закрилося».  

Люди, які працюють над створенням сучасної конкурентоспроможної військової техніки, мають бачити, що держава зацікавлена в їхній праці. Михайло Добкін

На думку голови ХОДА Михайла Добкіна, доручення Першого віце-прем'єр-міністра Андрія Клюєва забезпечити військовим замовленням низку наших підприємств, у тому числі і завод ім. Малишева, носять декілька позитивних моментів.

Якщо Конституція буде виконуватися від А до Я, то ми вже сьогодні будемо жити краще. Михайло Добкін

«У 1996 році, в дуже непростих умовах приймалася нова Конституція України. Документ, який тоді ухвалила Верховна Рада, був максимально прогресивний, тому що в ньому з'явилося чітке розуміння, що таке органи місцевого самоврядування. У нас був ряд статей, які фактично поставили нас в один ряд з країнами, які мали досить тривалу історію демократії і всі свої кроки правителі цих країн звіряли з діючою Конституцією. На жаль, не обійшлося без проблем, тому що в цю Конституцію потрапив ряд таких речей як безкоштовне загальна освіта, охорона здоров'я, які тягли і тягнуть Україну назад. Але, тим не менше - це наша Конституція, наш головний закон, це те, чим ми можемо пишатися. Якщо вона буде виконуватися від А до Я - ми вже сьогодні будемо жити краще », - звернувся до слухачів радіопрограми «Зворотний зв'язок » напередодні Дня Конституції голова ХОДА Михайло Добкін.  

Я не підтримую ідею створення єдиного регулятора тарифів на житлово-комунальні послуги. Михайло Добкін

«Я не підтримую ідею створення єдиного регулятора тарифів на житлово-комунальні послуги. Кожне місто, кожний регіон має свої особливості, і неможливо створити єдину ідеальну формулу, за якою можна було б розраховувати тарифи для всієї країни», - заявив в ефірі програми «Зворотній зв'язок» обласного державного радіо голова Харківської обласної державної адміністрації Михайло Добкін.

Щоб потрапити до двадцятки найсильніших економік світу, необхідно домогтися високих соціальних стандартів

 Голова Харківської обласної державної адміністрації Михайло Добкін розповів, за якими критеріями потрібно оцен6івать рівень економічного розвитку держави.   «Ми прагнемо потрапити до двадцятки провідних економік світу. Це мета, яку поставив президент. Але щоб досягти її, ми повинні перш за все досягти певних стандартів життя - тільки в цьому випадку ми туди потрапимо. Не по кількості грошей у бюджеті, не по золотовалютних резервах або кількістю автомобілів на душу населення, а за певними стандартами, по здатності нашої економіки тримати удар і бути затребуваною серед інших економік світу визначається рівень економіки», - підкреслив Михайло Добкін.  

Ситуація із заводом Шевченка - яскравий приклад максимально неефективного менеджменту. Михайло Добкін

Для вирішення складної ситуації, що виникла на заводі Шевченка у зв'язку із заборгованістю з виплати заробітної плати, сьогодні на стихійний мітинг до робітників заводу приїжджали перший заступник голови ХОДА Володимир Бабаєв та секретар міської ради, в.о. міського голови Геннадій Кернес. «Ситуація назрівала давно - це яскравий приклад максимально неефективного менеджменту, - сказав під час ефіру програми «Зворотній зв'язок» обласного державного радіо голова ХОДА Михайло Добкін. - Завод Шевченка не виконує державне замовлення, і там неможливо погасити борг із зарплати з держбюджету, як у випадку з заводом ім. Малишева або ХАЗом.

Необхідно провести ревізію пільговиків. Михайло Добкін

Щоб впорядкувати систему пільг в Україні, потрібно обмежити число людей, які їх отримують, а також реалізувати монетизацію, - вважає голова Харківської обласної державної адміністрації Михайло Добкін. 

Права землевласників буду захищені. Михайло Добкін

Як зазначив під час ефіру на радіо голова Харківської обласної державної адміністрації Михайло Добкін, права власників на землю будуть захищені.  

Комітет з економічних реформ працює відкрито і доступно. Михайло Добкін

«Комітет з економічних реформ не повинен працювати за закритими дверима, тому що населення повинно знати, як проходить процес реформування тієї чи іншої сфери народного господарства. Інакше люди не будуть розуміти, що відбувається, і будь-які зміни будуть сприймати негативно», - заявив в ефірі програми «Зворотній зв'язок» обласного державного радіо голова Харківської обласної державної адміністрації Михайло Добкін.

Архів документів