Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Виключення людського фактору з дозвільної системи ліквідує корупційну складову. Михайло Добкін

Виключення людського фактору з дозвільної системи ліквідує корупційну складову. Михайло Добкін

З 2011 року розпочне свою роботу пілотний проект з організації єдиного вікна в Чугуївському районі. Якщо експеримент дасть позитивні результати, згодом таку ж систему планується запровадити і в інших районах Харківської області. Дозвільна робота в режимі єдиного вікна дозволить виключити з процесу корупцію», - підкреслює голова ХОДА Михайло Добкін.

«Я за допомогою центральних органів влади отримав дозвіл, і в рамки цього єдиного вікна звів всіх, навіть МРЕВ та МНС. Кожна служба зобов'язана направити свого представника в дозвільну систему саме в рамках цього пілотного проекту. Прийшли ви машину реєструвати, або ви отримуєте масу дозволів на будівництво якогось об'єкту, - ви заявку віддали і не стикаєтеся з жодним із чиновників. Це головна мета експерименту. Виключення людського фактору ліквідує корупційну складову», - підкреслив голова області 3 грудня після підписання Меморандуму порозуміння між Харківською обласною державною адміністрацією, представниками державних органів контролю, виробниками основних продовольчих товарів, суб'єктами оптової торгівлі та мережами супермаркетів продовольчого профілю.

За словами Михайла Добкіна, система єдиного вікна вже працює у Вінниці. Що стосується міста Харкова, то тут її складно реалізувати через великі масштаби робіт.