Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Епідемічна ситуація протягом в області залишається стабільною. Олександр Галацан

Епідемічна ситуація протягом в області залишається стабільною. Олександр Галацан

Епідемічна ситуація із захворюваністю на грип та гострі респіраторні вірусні інфекції протягом 2010 року залишається стабільною. У порівнянні з аналогічним періодом 2009 року відмічається зниження її рівня на 10-12%. Про це сьогодні повідомив начальник Головного управління охорони здоров’я ХОДА Олександр Галацан.

«Впродовж останніх двох тижнів інтенсивний показник захворюваності на грип та ГРВІ коливається у межах 19,0 - 20,0 на 10 тис. населення при епідпорозі для цього періоду 40,0 -40,5. Незважаючи на відносно стабільні епідпоказники, в області ведеться постійна робота згідно із діючим «Комплексним планом заходів на епідемічний сезон грипу 2009-2010 років», - підкреслив Олександр Галацан.

- Проведені розрахунки кількості лікувально-профілактичних закладів мережі області та міста Харкова, їх ліжкового фонду, персоналу, транспорту, що мають бути задіяні для надання медичної допомоги; визначені обсяги лікарських, діагностичних та дезінфекційних засобів для безперебійної роботи медичних установ та надання медичної допомоги відповідно до затверджених стандартів і протоколів».

Також він зауважив, що у цьому році фахівцями спільно із Міністерством охорони здоров'я України був опрацьований мінімальний перелік запасу лікарських засобів для профілактики та лікування грипу і гострих респіраторних захворювань у дорослих, які необхідно мати у медичних закладах.