Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

В ХОДА підписано Меморандум порозуміння

В ХОДА підписано Меморандум порозуміння

 Сьогодні в малій залі Будинку рад відбулося підписання Меморандуму порозуміння між Харківською обласною державною адміністрацією, представниками державних органів контролю, виробниками основних продовольчих товарів, суб’єктами оптової торгівлі та мережами супермаркетів продовольчого профілю.

У церемонії підписання Меморандуму порозуміння взяли участь: голова Харківської обласної державної адміністрації Михайло Добкін, заступник голови облдержадміністрації Юрій Сапронов, начальник Головного управління економіки ХОДА Сергій Авершин, Головного управління агропромислового розвитку ХОДА Ігор Зубрич, представники Державної інспекції з контролю за цінами в Харківській області, Харківського обласного Головного управління у справах захисту прав споживачів, Харківського територіального відділення Антимонопольного комітету України, керівники 9-ти мереж супермаркетів та керівники 23-х підприємств переробної промисловості.

У ході церемонії підписання Меморандуму про взаєморозуміння голова ХОДА Михайло Добкін зазначив, що такий формат взаємин влади і бізнесу виникає вперше. «Сьогодні влада і бізнес зробили спільний крок вперед, крок на зустріч мешканцям нашого міста та області, - заявив Михайло Добкін.

- Я впевнений, що нашому прикладу послідує вся Україна. Думаю, що від Меморандуму, який ми сьогодні з вами підписали, виграють усі. Ми почали вибудовувати цей маленький «міст» між представниками бізнесу і новою владою.З кожним нашим спільним рішенням, нашими спільними діями він буде міцніти і служити на благо мешканців нашого регіону ще дуже довгий час».

Очікується, що підписання Меморандуму порозуміння забезпечить збереження стабільної цінової ситуації в регіоні.

Виробники основних продуктів харчування, згідно вимог Меморандуму, зобов'язуються забезпечити стабільні оптово-відпускні ціни на основні продукти харчування, а оптові підприємства – мінімальні оптові націнки на вказану в Меморандумі продукцію.

Керівники мереж супермаркетів зобов’язуються максимально позбавлятися від посередників, віддавати перевагу при укладенні договорів на постачання продукції безпосередньо її виробникам, максимально рекламувати в супермаркетах товари соціальної групи, ціни на такі товари і їх виробників.

В свою чергу, обласна державна адміністрація забезпечить підтримку підприємств в рішенні їх проблем, а також сприятиме інтервенції продовольчої продукції з державних резервів.

«Ми перейшли на новий рівень відносин, який називається соціально відповідальний бізнес. Повірте, ваше розуміння, з яким ви підійшли до підписання сьогоднішнього документа - це не крок на зустріч до влади, це крок на зустріч людям, які кожен день роблять покупки в ваших супермаркетах, гіпермаркетах і магазинах. Це стосується кожного харків'янина, кожного жителя області, і повірте, все це окупиться сторицею », - акцентував заступник голови ХОДА Юрій Сапронов.