Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Борг підприємств області з виплати зарплати складає 135 млн.грн., зі сплати внесків до Пенсійного фонду – 265 млн.грн.

Борг підприємств області з виплати зарплати складає 135 млн.грн., зі сплати внесків до Пенсійного фонду – 265 млн.грн.

Як повідомив сьогодні під час обласної селекторної наради заступник голови Харківської облдержадміністрації Ігор Шурма, за даними моніторингу, у листопаді стан справ з розрахунками з працівниками та Пенсійним фондом погіршився. Станом на 1 грудня загальна заборгованість з виплати зарплати зросла більш ніж на 6 млн. грн. і склала майже 135 млн. грн. Приріст заборгованості до Пенсійного фонду склав майже 7 млн. грн., а в цілому борги досягли 265 млн. грн.

За інформації Ігоря Шурми, зростання боргів як із виплати заробітної плати, так і по внесках до Пенсійного фонду відбулося у Борівському, Вовчанському, Валківському районах, містах Харків та Куп’янськ. При зростанні боргів з виплати зарплати у Зміївському районі та місті Куп’янськ, борги до Пенсійного фонду зменшені. І навпаки – при зростанні заборгованості до Пенсійного фонду, борги з виплати заробітної плати скорочені у Богодухівському та Харківському районах, залишилися без змін - у Лозівському та Нововодолазькому районах.

«Основною причиною зростання боргів є несплата поточних платежів державними та комунальними підприємствами. Зокрема, на долю 5 підприємств припадає 54% загальної суми боргу з виплати заробітної плати та 43% боргів по внесках до Пенсійного фонду. ДП «Завод ім. Малишева» - борги по заробітній платі складають 13 млн. грн., до Пенсійного фонду - 16 млн. грн.; Харківський приладобудівний завод ім. Шевченка - відповідно 23 млн. грн. і майже 11 млн. грн.; Харківське державне авіаційне виробниче підприємство 17 млн. грн. та 51 млн. грн. ДП «ХЕМЗ» - 5,7 млн. грн. та 5,8 млн. грн.; КП «Міськелектротранс» - 17,7 млн. грн. та 30,1 млн. грн.», - зазначив Ігор Шурма.