Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Новини

Після реструктуризації завод імені Шевченка буде працювати так само успішно, як «Турбоатом» і «Електроважмаш». Михайло Добкін

Завод імені Шевченка очікує серйозна реструктуризація.Як і всякі реформи, вона буде складною для підприємства, але в результаті підніме його на якісно новий рівень, - упевнений голова Харківської області Михайло Добкін. 

Юрій Сапронов провів особистий прийом громадян у Великобурлуцькому районі

В рамках робочої поїздки Великобурлуцьким районом заступник голови ХОДА Юрій Сапронов провів виїзний прийом громадян. Шестеро жителів району, які записалися на прийом, зверталися до віце-губернатора переважно з питаннями матеріальної допомоги на лікування та газифікації населених пунктів.

«Турбоатом» готовий протягом п'яти років укласти з заводом імені Шевченка контрактів на суму близько 60 мільйонів доларів

У рамках дій з відновлення внутрішньої регіональної кооперації між великими промисловими підприємствами Харківської області «Турбоатом» вже найближчим часом збирається перерахувати 1 мільйон гривень передоплати заводу імені Шевченка за одним із контрактів. Протягом наступних п'яти років спільних контрактів планується укласти на 60 мільйонів доларів.

Протягом I півріччя 2010 року в Харківській області у прийомні родини та дитячі будинки сімейного типу влаштовано 73 дитини

«Протягом I півріччя 2010 року місцевими органами влади Харківської області були взяті зобов’язання по влаштування до прийомних родин та дитячих будинків сімейного типу 79 дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківської опіки. На даний час вже влаштовано 73 дитини. Готуються розпорядження Дворічанською, Золочівською, Валківською РДА про поповнення до кінця червня прийомних родин та дитячих будинків сімейного типу. Таким чином, прогнозовані зобов’язання будуть виконані областю у повному обсязі», - повідомила сьогодні на селекторній нараді начальник служби у справах дітей обласної державної адміністрації Тетяна Печерських.

Збірна команда Харківської області з водного поло серед дівчат посіла перше місце у V літніх спортивних іграх молоді України

25 червня 2010 р. в м. Харкові в басейні НТУ «ХПІ» відбулися V літні спортивні ігри молоді України з водного поло серед дівчат. У змаганнях взяли участь 90 осіб (6 команд) з 5 регіонів України: Донецької, Харківської (2 команди), Миколаївської, Дніпропетровської областей та міста Києва. 1 місце зайняла збірна команда Харківської області.  

Обсяг підписки на газету «Слобідський край» на II півріччя 2010 року склав майже 17 тис. екземплярів

Обсяг підписки на газету «Слобідський край» на II півріччя 2010 року склав майже 17 тис. екземплярів. Про це сьогодні на селекторній нараді повідомила начальник управління у справах преси та інформації обласної державної адміністрації Вікторія Маренич.

Заводу імені Шевченка повернуть оздоровчий табір, проданий за корупційними схемами при попередньому керівництві

Дитячий оздоровчий табір, який знаходився на балансі заводу імені Шевченка, був проданий за ціною 25 доларів за сотку при реальній вартості в кілька десятків разів вище. Керівництво Харківської області має намір за допомогою прокуратури повернути фактично вкрадене майно в руки держави.

На відшкодування втрат доходів від перевезення громадян пільгових категорій Харківській області цього року потрібно 425 млн.грн.

Мінімальна потреба відшкодування втрат доходів від перевезення громадян пільгових категорій (загальна кількість - 746 тис. чол.) у 2010 році складає 425,15 млн. грн., в т.ч.: Південна залізниця в межах Харківської області – 41,2 млн. грн., автомобільний транспорт – 77,29 млн. грн., метрополітен – 95,36 млн. грн., міськелектротранспорт – 211,3 млн. грн. Про це сьогодні на селекторній нараді повідомив заступник начальника Головного управління промисловості, транспорту і зв’язку облдержадміністрації Сергій Дульфан.

Сьогодні в прямому ефірі ОТБ відбудеться перший молодіжний телемарафон «Харків молодіжний»

25 червня 2010 року з 17.00 до 19.30 год. в прямому ефірі Харківського обласного державного телебачення відбудеться перший молодіжний телемарафон «Харків молодіжний». Протягом двох з половиною годин представники органів виконавчої влади, активісти молодіжного руху області, лідери молодіжних громадських організацій, волонтери та студентство обговорюватимуть питання працевлаштування молоді, підтримки молодіжного громадського руху, формування здорового способу життя в молодіжному середовищі, патріотичного виховання та підтримки творчо обдарованої молоді.

За 5 місяців поточного року автомобільним транспортом Харківської області перевезено 62,2 млн. пасажирів

За 5 місяців поточного року автомобільним транспортом загального користування перевезено 62,2 млн. пасажирів або 93,8 % у порівнянні з відповідним періодом минулого року. Перевезення пасажирів в Харківській області виконувалися на 831 маршруті, у тому числі: на 290 міських, на 383 приміських, на 158 міжміських. Про це сьогодні на селекторній нараді повідомив заступник начальника Головного управління промисловості, транспорту і зв’язку облдержадміністрації Сергій Дульфан.

Нинішній керівник заводу імені Малишева не здатний адекватно реагувати на сучасну  кон'юнктуру. Михайло Добкін

Найближчим часом зміниться керівництво на заводі імені Малишева. Кандидатура майбутнього директора вже визначена, і в області чекають тільки узгодження з Міністерства промислової політики.

У заводу імені Шевченка намагаються вкрасти архів

Багаторічний архів розробок заводу імені Шевченка опинився під загрозою - з боку деяких колишніх керівників підприємства робляться спроби відібрати ці документи у заводу. Керівництво області має намір не допустити розкрадання інтелектуальної власності трудового колективу підприємства.

Повернувши кооперацію всередині області, можна буде врятувати і ХЕМЗ, і завод Шевченка. Михайло Добкін

В останні роки порушилася система кооперації між великими промисловими підприємствами Харківської області, що негативно позначилося на фінансовому становищі деяких з них. Керівництво регіону має намір відродити колишні зв'язки.

Співробітники заводу імені Шевченка почнуть отримувати зарплату з 29 червня

Голова Харківської обласної державної адміністрації Михайло Добкін повідомив, що з вівторка 29 червня почнеться виплата заборгованості по заробітній платі співробітникам заводу імені Шевченка. Джерела фінансування для цього вже знайдені.

Ми з Маркіяном Лубківським не обмінюємося листами через Інтернет. Михайло Добкін

Директор турніру Євро-2012 в Україні Маркіян Лубківський не писав відкритого листа на ім'я голови ХОДА Михайла Добкіна. Про це він особисто повідомив голові Харківської області по телефону.

На полях богодухівського та Краснокутського районів очікується один з кращих в області врожаїв. Віталій Алексейчук

Черговим пунктом у програмі відвідувань обласного семінару - наради з прибирання ранніх зернових культур стали поля ТОВ "Козіївське" Краснокутського району. Це поля з посівами озимої пшениці, за різними технологіями вирощування, з різними термінами посіву, сортами, способами і нормами вирощування. Учасники семінару також відвідали поля технічних сільськогосподарських культур. У цьому районі поля знаходяться у відмінному стані, рослини відповідаю агротехнічним нормам, очікується гарний урожай.  

Говорити про те, що в Харкові ніхто нічого не робить у плані підготовки до Євро-2012 - це неповага до територіальної громади. Михайло Добкін

Підготовка Харкова до проведення чемпіонату Європи з футболу триває, як і було заплановано. Стверджувати протилежне - значить не поважати харків'ян, які прикладають зі свого боку всі можливі зусилля, щоб Євро-2012 пройшов у Харкові, - вважає голова Харківської обласної адміністрації Михайло Добкін.

Сьогодні за допомогою так званої «громадськості» харків'ян лякають, що відберуть Євро-2012. Михайло Добкін

Голова Харківської обласної державної адміністрації Михайло Добкін прокоментував лист, який віце-прем'єр-міністр України Борис Колесников отримав від директора Євро-2012 Мартіна Калена. На думку Михайла Добкіна, шум навколо проблем підготовки Харкова до чемпіонату піднімають певні сумнівні громадські організації, яких у свою чергу підштовхують до дії окремі амбітні політики.

Михайло Добкін представив нового керівника заводу імені Шевченка

Голова Харківської обласної державної адміністрації в ході наради з питання стабілізації фінансово-економічного стану ДП "Харківський приладобудівний завод імені Т.Г.Шевченко" представив трудовому колективу підприємства нового керівника. Після того, як пройдуть всі необхідні узгодження в Міністерстві промполітики, посаду виконавчого директора заводу займе Андрій Тимчук.

Гутянський елеватор готовий до прийому зерна

Учасники обласного семінару - наради з прибирання ранніх зернових культур оглянули Гутянський елеватор Богодухівського району. На даний момент елеватор повністю готовий до прийому зерна. Примітно, що на цьому елеваторі повністю автоматизован диспетчерський пункт, з якого стежать за навантаженням і розвантаженням зерна. Обслуговують цю диспетчерську і стежать за обробкою зерна лише дві особи. На Гутянському елеваторі є своя сертифікована лабораторія, яка визначає якість та проводить оцінку зерна, що надходить на елеватор. 

Обсяги посівів цукрового буряку в Харківській області у наступному році планується довести до 80 000 га. Віталій Алексейчук

Участники областного семінару - наради із збирання ранніх зернових культур урожаю 2010 року оглянули поле з посівами цукрового буряку в Богодухівському районі. Це поле знаходиться у задовільному стані. Зараз настав час проводити обробку від шкідників, і якщо будуть опади, то з цього поля очікується зібрати урожай більше 300 центнерів з га. Як зазначив заступник голови Харківської облдержадміністрації Віталій Алексейчук, цукровий буряк для Харківської області є дуже важливою культурою, тому у наступному році планується довести обсяги посівів до 80 тис. га.  

Земля не вибачає недбалого ставлення до неї. Віталій Алексейчук

Учасники семінару-наради із збирання ранніх зернових культур урожаю 2010 року оглянули поле озимої пшениці, яке розташоване на території агрофірми «Восток» (с-ще Старий Мерчик, Валківського району). За словами директора Інституту рослинництва ім. Юр’єва Української академії аграрних наук Віктора Кириченка, ці посіви знаходяться у дуже поганому стані, і урожайність цього поля складе аж 2 центнери з 1 га за умови, що врожай збиратимуть вручну: «Це сталося через те, що навесні, коли посіви були в непоганому стані, ті, хто доглядали за полем, вчасно не вжили заходи із боротьби зі шкідниками, в результаті чого посіви майже повністю загинули».

На Харківщині розпочався семінар-нарада із збирання ранніх зернових культур урожаю 2010 року

На Харківщині розпочався семінар-нарада із збирання ранніх зернових культур урожаю 2010 року. В роботі семінару беруть участь: заступник голови Харківської облдержадміністрації Віталій Алексейчук, заступники голів райдержадміністрацій з питань АПК, начальники управлінь агропромислового комплексу РГА, голови районних рад сільгосптоваровиробників, керівники та спеціалісти наукових закладів, представники ЗМІ.

Події дня

Сьогодні о 09:30 на заводі ім. Шевченка (вул. Жовтневої Революції, 99) відбудеться нарада з питання стабілізації фінансово-економічного стану ДП «Харківський приладобудівний завод ім. Шевченка». О 15:00 в малому залі Будинку Рад (вул. Сумська, 64, 2 поверх) відбудеться обласна селекторна нарада з порядком денним: "Про стан перевезення громадян автомобільним транспортом на маршрутах загального користування у Харківській області"

Гроші на капітальний ремонт будуть надходити, якщо мешканці візьмуть свій будинок на обслуговування. Юрій Хіврич

Харківська область, як і решта регіонів нашої країни, отримає в цьому році фінансування на реалізацію державної програми «Питна вода України» і на реформування ЖКГ. Про це по завершенню роботи виїзної колегії Міністерства з питань ЖКГ сказав Міністр з питань ЖКГ Юрій Хіврич. Всього по Україні для цих цілей у бюджеті закладено 1,1 млрд грн. При цьому, у програмі реформування ЖКГ основна підтримка буде надана об'єднанням співвласників багатоквартирних будинків. Крім суми в 110 млн грн, виділеної безпосередньо на підтримку людей, які самі утримують свої житлові приміщення (для ремонту будівель, покрівлі, внутрішньобудинкових мереж), з кожної цільової програми - таких як встановлення теплових лічильників або ремонт ліфтів - кошти в першу чергу будуть виділятися також ОСББ.

Артезіанські свердловини потрібно переводити на менш енергоємне обладнання. Юрій Хіврич

Вода з артезіанських свердловин набагато чистіша і безпечніша води з поверхневих джерел, яку жителі українських міст зараз отримують з кранів.Тим не менш, через досить високу собівартість глибинної води масове переведення населених пунктів країни на її споживання поки неможливе, - вважає міністр з питань ЖКГ Юрій Хіврич.

Кошти на реформування системи ЖКГ будуть розподілені після аналізу регіональних програм з енергозбереження

Як повідомив сьогодні в Харкові Міністр з питань житлово-комунального господарства України Юрій Хіврич, зараз у регіонах розробляються програми з реформування житлово-комунального господарства. Найближчим часом міністерство розпочне аналіз цих програм, після закінчення якого будуть розподілені кошти державного бюджету на реформування системи ЖКГ. За словами Юрія Хіврича, основні вимоги до програм - скорочення споживання енергоресурсів і термін окупності не більше 4 років, тому що більший термін не дає необхідного економічного ефекту. "Таким чином стимулюється застосування енергозберігаючих технологій в регіонах", - зазначив міністр.

У Харківській області буде введено в експлуатацію до 10 нових артезіанських свердловин

За дорученням голови Харківської обласної державної адміністрації Михайла Добкіна в Харківській області розпочато роботу над програмою, згідно з якою в регіоні з'явиться від 5 до 10 нових артезіанських свердловин. Перші два об'єкти будуть готові до кінця поточного року.

У 2011 році в Харківській області планується реалізувати кілька проектів з енергозбереження в сфері ЖКГ

«Найближчим часом я зберу нараду з усіма керівниками за напрямами і дам доручення вже цього року розробити проекти, які будуть профінансовані з державного бюджету в 2011 році. Пріоритет буде надаватися проектам з енергозберігаючих технологій. Результати роботи в цьому напрямку КП КГ «Харківкомуночиствод» дозволили мати в Харкові один з найнижчих тарифів на водовідведення в Україні. Таку ж роботу планується провести на КП «ВТП «Вода» з метою скорочення споживання електроенергії хоча б на 25%», - зазначив сьогодні голова Харківської облдержадміністрації Михайло Добкін.

КП «ХКОВ» запроваджує інвестиційні проекти

На сьогоднішній день КП «ХКОВ» впроваджує на підприємстві низку інвестиційних проектів, які мають сприяти значній економії ресурсів і підвищенню якості наданих послуг. Про це під час виїзного засідання колегії МінЖКГ розповів Генеральний директор підприємства Іван Корінько.  

Архів документів