Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Новини

Харківщина налагоджує контакти з німецькими вченими

Заступник голови Харківської обласної адміністрації Юрій Сапронов зустрівся з представниками німецького інституту Франгофера з інновацій у Східній і Центральній Європі. Учені з Німеччини хочуть налагодити співпрацю з Харківським національним університетом радіоелектроніки.

У Харківській області стартувало додаткове зовнішнє незалежне оцінювання

З 29 червня по 3 липня в Харківській області, як і в інших регіонах України, проходить додаткова сесія зовнішнього незалежного тестування.У ній беруть участь ті абітурієнти, які з поважних причин не змогли з'явитися на основний етап тестування. Як повідомив в ході прес-конференції 30 червня заступник голови Харківської обласної адміністрації Вадим Ландсман, в додатковому тестуванні в регіоні беруть участь 295 осіб.Всього заяв на участь у додатковій сесії було подано 397, але більш ніж в ста випадках причини, за якими абітурієнт не зміг з'явитися на ЗНО, не були визнані поважними. Результати усього зовнішнього незалежного оцінювання 2010 року по Україні будуть оприлюднені до 14 липня поточного року.

Лозівський заказник може стати філіалом Харківського зоопарку

Заказник місцевого значення по збереженню тварин, розташований на території ДП «Лозівський кінний завод №124», планується зробити філіалом Харківського зоопарку та фінансувати за кошт міського бюджету Харкова. Це один з варіантів вирішення проблеми фінансування та збереження цього заказника. Про це повідомив під час робочої поїздки у Лозівський район голова Харківської облдержадміністрації Михайло Добкін.

Ми не дамо зникнути Лозівському кінному заводу. Михайло Добкін.

В рамках робочої поїздки в Лозівський район голова Харківської облдержадміністрації Михайло Добкін відвідав ДП «Лозівський кінний завод-124». Підприємство підпорядковане Міністерству аграрної політики України та є племінним заводом по розведенню чистокровних коней Української верхової та Орловської рисистої порід.  

Розпочалася робоча поїздка Михайла Добкіна у Лозівський район

Сьогодні голова Харківської облдержадміністрації Михайло Добкін відвідає з робочою поїздкою Лозівський район. Михайло Добкін відвідає Краснопавлівський багатопрофільний ліцей, ознайомиться з роботою ДП «Лозівський кінний завод-124» та заказника із збереження деяких тварин і птиці, розташований на території кінного заводу. Також голова ХОДА проведе особистий прийом громадян та нараду з керівництвом структурних підрозділ райдержадміністрації та м. Лозова.

У Харкові буде реалізована програма доочищення питної води

«У цьому році на реформування сфери житлово - комунального господарства для підприємств України було виділено 1 мільярд 100 мільйонів грн. У тому числі це фінансування призначено для підвищення якості питної води. Треба відзначити, що в Харкові є найкраща в Україні лабораторія з контролю за якістю питної води. При розгляді фінансового супроводу програми з контролю за якістю питної води всі зійшлися в думці, що фінансування не достатньо для того, щоб зробити революцію всієї системи водопостачання, водовідведення та очищення води в Україні. Тому були прийняті декілька напрямків, які дозволяють швидко забезпечити населення якісною питною водою», - зазначив перший заступник голови Харківської обласної державної адміністрації Володимир Бабаєв.  

Міністерство ЖКГ підпише договір про співпрацю з Харківською академією міського господарства

Сьогодні одним з основних питань у галузі реформ системи ЖКГ є питання професійної підготовки кадрів. Цим питанням на самому рівні займається Харківська академія міського господарства. Тому місцем проведення колегії Міністерства житлово - комунального господарства України була обрана Харьквіська академія міського господарства. «Як було відзначено міністром ЖКГ, між Харківською академією міського господарства та Міністерством ЖКГ будуть вибудувані прямі відносини у вигляді договірних відносин, як у підготовці кадрів, так і в розробці змін нормативно - законодавчої бази в галузі ЖКГ», - зазначив перший заступник голови Харківської обласної державної адміністрації Володимир Бабаєв.  

Харків демонструє високі результати роботи системи ЖКГ. Володимир Бабаєв

Як зазначив в ході радіопрограми «Ранковий ексклюзив» перший заступник голови Харківської обласної державної адміністрації Володимир Бабаєв, виїзна колегія Міністерства житлово - комунального господарства України не випадково проводилася саме в Харкові. «Наше місто демонструє досить багато нововведень і найголовніше те, що вони все ефективно працюють в системі ЖКГ. Темою колегії був розгляд та виконання закону «Питна вода України».У Харкові була відзначена найкраща робота «Харківкомуночиствод», були показані Безлюдівські очисні споруди та Диканівські очисні споруди, які привели у захват усіх членів колегії, запрошених керівників обласних житлово - комунальних господарств, а також керівників обласних підрозділів, які займаються водопостачанням і водовідведенням в Україні», - повідомив Володимир Бабаєв. 

Події дня

Сьогодні, 30 червня, о 13:30 в інституті рослинництва ім. В.Я. Юр'єва Української академії аграрних наук (Московський проспект,142, 3 пов.) розпочнеться розширене засідання робочої підгрупи з питань розвитку сільського господарства та земельних відносин Регіонального комітету з економічних реформ. О 14:00 в малій залі Будинку Рад (вул. Сумська, 64, 2 пов.) відбудеться прес-конференція заступника голови ХОДА Вадима Ландсмана: "Підсумки проведення ЗНО. Вступна кампанія - 2010". О 18:00 в ХНАТОБі ім. М.В. Лисенка (вул. Сумська, 25/27) розпочнеться закриття театрального сезону: опера В.А. Моцарта “Весілля Фігаро”. О 18:30 в Харківському академічному театрі музичної комедії (вул.Карла Маркса, 32) театральний сезон закриється святковим гала-концертом “Мелодії кохання”.

На Харківщині розпочалися жнива

За інформацією заступника голови ХОДА Віталія Алексейчука у південних районах області розпочалися роботи по збиранню ранніх зернових. Перші центнери хлібу врожаю 2010 року намолотили в господарстві «Промінь» Красноградського району (керівник Іван Гулий) та у ПСП ім.Фрунзе Зачепилівського району (керівник Іван Глянь).  

Мінжитлокомунгосп виділить кошти на погашення лізингових платежів КП «Міськелектротранс»

Законом України «Про Державний бюджет України на 2010 рік» передбачено спрямування коштів Стабілізаційного фонду на реалізацію Загальнодержавної програми реформування і розвитку житлово–комунального господарства до 2014 року, що містить заходи з розвитку міського електротранспорту. 

Євген Савін вручив орден «За заслуги» III ступеню Тамарі Бутенко

Заступник голови Харківської облдержадміністрації Євген Савін сьогодні за дорученням Президента України Віктора Януковича вручив орден «За заслуги» III ступеню голові ради жінок-фронтовичок при Харківському обласному комітеті ветеранів війни Тамарі Бутенко.

Завтра відбудеться розширене засідання робочої підгрупи з питань розвитку сільського господарства Регіонального комітету з економічних реформ

Завтра відбудеться розширене засідання робочої підгрупи з питань розвитку сільського господарства та земельних відносин Регіонального комітету з економічних реформ. Засідання відбудеться в форматі круглого столу з обговорення Програми економічних реформ на 2010-2014 роки «Заможне суспільство, конкурентоспроможна економіка, ефективна держава». Місце проведення - Інститут рослинництва ім. В.Я. Юр'єва Української академії аграрних наук (Московський проспект,142, 3 пов.). Початок о 13:30.

Зростання цін на лікарські засоби в Харківській області буде зупинено. Михайло Добкін

За даними маркетингових досліджень компанії Support in Market Development середня вартість упаковки лікарського засобу в Харківській області впевнено зростала протягом останніх декількох років. За період з січня 2008 по жовтень 2009 у зв'язку з різким підвищенням валютного курсу спостерігалося зростання цін на лікарські засоби в розмірі близько 40%.  

За 5 місяців 2010 року в Харківській області валової продукції тваринництва вироблено на 5,3 % більше ніж за відповідний період минулого року

Зниження показників валової продукції тваринництва, виробленої в сільгосппідприємствах, допущено в 7 районах області: Богодухівському та Печенізькому на 27%, Первомайському – на 26%, Нововодолазькому та Золочівському – на 20%, Борівському – на 15% та Валківському – на 13%.

В Харківській області створюється мережа заготівельних та ветеринарних пунктів по обслуговуванню домашніх господарств населення

З метою створення сприятливих умов для розвитку тваринництва в особистих господарствах населення на сьогодні в області створено і функціонує 110 пунктів по закупівлі молока, пунктів по закупівлі м’яса – 41, пунктів сервісного ветеринарного обслуговування – 45 та 84 пункти по осіменінню маточного поголів’я худоби, яке утримується в господарствах населення. Також для цього задіяні відповідні пункти сільськогосподарських підприємств.

За результатами перевірок виробників м'ясних продуктів сума в 10 - 20 разів більша, ніж вилучені штрафи, осіла в кишенях контролерів. Михайло Добкін

Голова Харківської обласної державної адміністрації Михайло Добкін відзначив недостатню активність контролюючих служб, які перевіряють якість м'ясних продуктів в регіоні.

Підстав для підвищення ціни на хліб цього року не буде. Михайло Добкін

«Підстав для підвищення цін на хліб і хлібобулочні вироби цього року не буде. Загальний баланс зерна в країні такий, що ми з надлишком компенсуємо втрати Харківської області через загибель посівів озимих культур», - підкреслив сьогодні під час засідання колегії облдержадміністрації голова ХОДА Михайло Добкін.

10 років тому білгородці приїжджали до Харківської області переймати досвід з виробництва м'яса птиці. А тепер ми вчимося у них. Михайло Добкін

За останні 10 років тваринництво в Харківській області з процвітаючої галузі сільського господарства перетворилося на відстаючу. У зв'язку з цим підприємствам регіону доводиться вчитися у тих, кого раніше вони самі вчили.

Облдержадміністрація ініціюватиме зміну керівництва  Державної інспекції з контролю за цінами

Сьогодні під час засідання колегії Харківської обласної державної адміністрації голова ХОДА Михайло Добкін дав вказівку підготувати документи до зняття з посади начальника Державної інспекції з контролю за цінами в Харківській області Анатолія Шалигіна.  

За результатами оцінки соціально-економічного розвитку за І квартал 2010 року Харківська область посіла 15 місце

За результатами проведеної Міністерством економіки України оцінки соціально-економічного розвитку за І квартал 2010 року Харківська область посіла 15 місце серед регіонів України (за результатами 2009 року область посідала 24 місце). У І кварталі 2010 року покращилися показники рейтингу у таких сферах, як: реальний сектор, сфера державних фінансів та фінансових результатів діяльності підприємств, споживчий сектор та екологія; зниження показників відбулося у сфері інвестиційної та зовнішньоекономічної діяльності та у соціальному секторі.

З 2006 рік по 2009 рік в Харківській області  впроваджено більше 5,6 тис. заходів з енергозбереження

З 2006 рік по 2009 рік в Харківській області впроваджено більше 5,6 тис. заходів з енергозбереження на суму 918,75 млн.грн. Всього зекономлено 908,06 тис. т умовного палива на суму 627,19 млн.грн.

У Харківській області функціонує лише 19 підрозділів місцевої пожежної охорони

Як повідомив сьогодні під час засідання колегії Харківської облдержадміністрації начальник Головного управління з питань надзвичайних ситуацій ХОДА Володимир Росоха, на теперішній час в області функціонує всього 19 підрозділів місцевої пожежної охорони з 56 запланованих.  

Ми припинимо необгрунтоване зростання цін в Харківській області. Михайло Добкін

Як зазначив в ході засідання колегії голова Харківської обласної державної адміністрації Михайло Добкін, сьогодні Харківська область, як і вся Україна, має велику кількість людей що живуть на межі бідності. Економія на продуктах харчування є для них дуже актуальним питанням. Багато хто з них не може собі дозволити купити ті продукти харчування, які їм були доступні ще 3 - 5 років тому.  

30 червня закривається театральний сезон у Харківському академічному театрі музичної комедії

30 червня 2010 року о 18.30 у Харківському академічному театрі музичної комедії відбудеться святковий гала-концерт “Мелодії кохання”, присвячений закриттю театрального сезону. Режисер-постановник концерту – О. Драчов, художнє оформлення Т. Шигимаги, балетмейстери – заслужена артистка України І. Клепікова та О. Гричаний, диригенти – заслужений діяч мистецтв України Я. Сорочук та Ю. Шаршонь.

30 червня ХНАТОБ закриває театральний сезон

30 червня 2010 року о 18.00 Харківський національний академічний театр опери та балету ім. М.В. Лисенка закриє свій театральний сезон дипломною режисерською роботою заслуженого художника України Н. Швець – оперою В.А. Моцарта “Весілля Фігаро”. 

Індекс споживчих цін знизився до дефляційного рівня. Юрій Сапронов

«За результатами проведених Харківською облдержадміністрацією заходів щодо недопущення необґрунтованого зростання цін в області, індекс споживчих цін у квітні 2010 року знизився до рівня 99,8%, у травні склав 99,4%, тобто знизився до дефляційного рівня», - повідомив під час засідання колегії ХОДА заступник голови Харківської облдержадміністрації Юрій Сапронов. 

На Харківщині створено обласний штаб з підготовки до осінньо-зимового періоду

З метою організації підготовки господарського комплексу та об’єктів соціальної сфери до сталого функціонування в осінньо-зимовий період 2010-2011 років створено обласний штаб, який згідно з планом роботи проводить виїзні наради до районів та міст області.

Харківські спортсмени візьмуть участь у змаганнях за програмою спортивного тижня дружби в Бєлгороді

30 червня в м. Бєлгород будуть проводитись змагання за програмою спортивного тижня дружби, в яких братимусь участь збірні команди Харківської області з 6 видів спорту: боксу, волейболу, кікбоксингу, кульової стрільби, футболу та шахів.

Керівники КП «ДРІТ» не будуть звільнені від відповідальності, навіть якщо підприємство перестане існувати. Михайло Добкін

Деякі підприємства Харківської області, як і раніше відстають від планів по розрахункам за енергоносії. У числі відстаючих - проблемне комунальне підприємство «ДРІТ».

Архів документів