Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Новини

Рівень розрахунків підприємств ТКЕ області за спожитий природній газ складає 75%

Протягом червня рівень розрахунків за спожитий природній газ в опалювальний сезон 2009-2010 рр. збільшився з 72% до 75%. Заборгованість за газ зменшена на 37,2 млн.грн. (на 8%) та становить 322,83 млн.грн. Про це сьогодні на нараді повідомив заступник начальника Головного управління житлово-комунального господарства та розвитку інфраструктури ХОДА Сергій Черняк.

Рівень розрахунків споживачів за послуги теплопостачання зріс до 92%

За червень рівень розрахунків споживачів за послуги теплопостачання зріс з 87,9% до 92%, в т.ч. населення з 87% до 95,8%. Загальна заборгованість споживачів за послуги теплопостачання станом на 1 липня склала 812,8 млн.грн., в т.ч. населення – 624,5 млн.грн. Про це сьогодні на нараді повідомив заступник начальника Головного управління житлово-комунального господарства та розвитку інфраструктури ХОДА Сергій Черняк.

У Харкові привітали молодіжних лідерів року та переможців Харківського регіонального мультифестивалю «Молодіжна республіка-2010»

Молодих лідерів та активістів привітали начальник Головного управління у справах сім'ї, молоді та спорту Дмитро Перепелиця, радник голови Харківської обласної державної адміністрації Габріель Михайлов, начальник управління у справах сім'ї та молоді Лариса Козлова, голова комісії з питань молоді,фізичної культури та спорту Харківської обласної ради Наталія Левченко.

В Харкові засідає Рада ректорів вищих навчальних закладів (доповнено)

В Харкові розпочалося засідання Ради ректорів вищих навчальних закладів ІІІ-ІV рівня акредитації нашого регіону, яке традиційно відбувається наприкінці навчального року. В роботі Ради беруть участь голова ХОДА Михайло Добкін, заступник голови ХОДА Вадим Ландсман та секретар міської ради, в.о. міського голови Геннадій Кернес. «Харків був, є і залишається найбільшим вузівським центром нашої країни. Неоціненні активна життєва позиція та внесок керівників вищих навчальних закладів у розвиток держави, а рівень інтелекту, мудрості і життєвий досвід готові протистояти будь-яким проблемам і викликам нашого часу», - сказав, звертаючись до присутніх, Михайло Добкін.

Харків чекає бєлгородських спортсменів у вересні

Як повідомив Євген Савін, тиждень дружби - це стара традиція між Бєлгородською та Харківською областю, але в останні 4 роки вона була забута. «На жаль, в останні 4 роки спортивні змагання були забуті. Але сьогодні після тривалої перерви ми відновлюємо цю традицію - як мінімум два рази на рік у рамках тижня дружби ми будемо проводити їх. Орієнтовно у вересні з візитом ми чекаємо команди Бєлгородської області.  

Харків'яни і бєлгородці в рамках тижня дружби змагалися в основних видах спорту

30 червня харківська делегація на чолі з заступником голови Харківської обласної державної адміністрації Євгеном Савіним відвідала Бєлгородську область. У рамках тижня дружби, організованого двома регіонами-побратимами, російські та українські спортсмени змагалися у шести видах спорту - у футболі, волейболі, стрільбі, шахах, кікбоксингу та боксі.

Події дня

Сьогодні, 2 липня, о 12.00 в малій залі Будинку Рад (вул. Сумська, 64, 2 пов.) відбудеться нагородження переможців обласного фестивалю-конкурсу "Молодіжний лідер року". О 15:00 в малій залі Будинку Рад (вул. Сумська, 64, 2 пов.) розпочнеться нарада з головами райдержадміністрацій: "Стан розрахунків підприємств житлово-комунального господарства за спожиті енергоносії та підготовка об'єктів господарювання області до нового опалювального сезону 2010-2011 років" О 17:30 у великій залі ХНАТОБу відбудуться урочисті заходи з нагоди святкування Дня працівника державної податкової служби України та 20-ї річниці від дня створення служби О 18:00 в Національному літературно-меморіальному музеї Г.С. Сковороди (с. Сковородинівка) відкриється регіональний фестиваль пісенно-обрядового фольклору „Сьогодні Купала, а завтра Івана”.

Управління з питань надзвичайних ситуацій застерігає

У зв’язку з настанням спекотної погоди Головне управління з питань надзвичайних ситуацій Харківської облдержадміністрації застерігає про небезпеку тривалого відпочинку під впливом прямих сонячних променів. За рекомендаціями управління, найкраще загоряти до 11-ї години та після 15-ї. Загоряти можна не довше 45 хвилин за один вихід. Якщо ви проходите медикаментозне лікування, відкладіть похід на пляж. Може виникнути алергічна реакція, а в деяких випадках – навіть опіки. Дітей у віці до одного року взагалі не рекомендується підставляти під сонячні промені. 

Харківська аварійно-рятувальна служба цього року підготувала 126 матросів рятувальників

Як розповів сьогодні заступник начальника Головного управління з питань надзвичайних ситуацій Володимир Щитов, Харківська обласна комунальна аварійно-рятувальної водолазна служба має ліцензію на підготовку матросів-рятувальників. Цього року було підготовлено 126 матросів-рятувальників, у т.ч. 40 для Харківської міської водно-рятувальної служби.

У Харкові нагородили кращих архітекторів, які взяли участь у конкурсі проектів бібліотеки імені Євгена Кушнарьова

1 липня на площі Архітекторів відбулося нагородження авторів кращих проектів бібліотеки імені Євгена Кушнарьова, яку планується побудувати на площі Свободи. Ця ідея дуже цікава для харків'ян, а будівля прекрасно впишеться в існуючий архітектурний ансамбль, - вважає голова Харківської обласної державної адміністрації Михайло Добкін.

У 2010 році співробітники Харківської обласної аварійно-рятувальної служби врятували 7 людей

У 2010 році співробітники Харківської обласної аварійно-рятувальної служби врятували 7 людей, підняли 2 тіла загиблих, обстежили 28 акваторій пляжів загального користування. Про це сьогодні повідомив Головного управління з питань надзвичайних ситуацій Харківської облдержадміністрації Володимир Щітов.

У цьому році обмін і взаємне постачання насіння будуть вкрай необхідні сільгосптоваровиробникам наших країн. Микола Безуглий

«Харківська селекція сільськогосподарських культур і насінництво традиційно були однією з найсильніших сторін української аграрної науки, - зазначив під час україно-російської зустрічі селекціонерів-рослинників віце-президент НААН України, академік НААН України Микола Безуглий. - Але за останні п'ять років зв'язки українських і російських селектор були значно втрачені, і ми можемо констатувати, що співпраця українських вчених з Туреччиною чи Азербайджаном, як не дивно, була більш продуктивною у цей час, ніж співпраця з Російською Федерацією. Хоча використання сортів і гібридів української селекції було завжди характерно для ряду районів Росії».  

Голова Харківської облдержадміністрації Михайло Добкін привітав випускників Харківського національного університету ім.В.Н.Каразіна

Сьогодні в Харківському національному академічному театрі опери та балету ім.М.В.Лисенка відбулася Урочиста церемонія випуску студентів Харківського національного університету ім.В.Н.Каразіна. Голова Харківської обласної державної адміністрації Михайло Добкін привітав випускників ХНУ ім. В. Н. Каразіна з завершенням навчання.   

З початку року на водних об'єктах Харківської області загинуло 53 людини

Як повідомив сьогодні заступник начальника Головного управління з питань надзвичайних ситуацій ХОДА Володимир Щітов, з початку року на водних об'єктах Харківської області загинуло 53 людини, у т.ч. 6 дітей. За аналогічний період 2010 року загинула 21 людина.

Українські та російські селекціонери-рослинники шукають спільні шляхи розвитку галузі

Сьогодні в інституті рослинництва ім. В.Я. Юр’єва НААН України відбувається україно-російська зустріч селекціонерів рослинників. Представники Національної академії аграрних наук України та Російської академії сільськогосподарських наук і науковці провідних закладів двох країн вперше за останні роки зібралися разом, щоб наочно обмінятися досвідом та своїми останніми доробками у селекційній роботі. Звертаючись до присутніх з вітальним словом від імені голови облдержадміністрації Михайла Добкіна, заступник голови ХОДА Віталій Алексейчук зазначив: «Дуже радісно, що наші багаторічні стосунки, перервані на останні п’ять років, відновлюються. Нам є над чим працювати. У нас одна кліматична зона, і нам треба об'єднати зусилля і українських і російських вчених з вирощування сільськогосподарських культур.

2 липня відбудеться нагородження переможців обласного фестивалю-конкурсу «Молодіжний лідер року - 2009»

2 липня о 12.00 в малому залі Будинку Рад відбудеться нагородження переможців обласного фестивалю-конкурсу «Молодіжний лідер року - 2009». За результатами розгляду конкурсної комісії почесне звання «Молодіжний лідер року 2009» отримають 23 номінанти (11 переможців і 12 лауреатів). У церемонії нагородження також візьмуть участь 11 найактивніших учасників молодіжного фестивалю «Студентська республіка», які візьмуть участь у Всеукраїнському фестивалі. Усі учасники заходу будуть нагороджені грамотами Головного управління у справах сім’ї, молоді та спорту облдержадміністрації та сувенірами. 

2 липня відбудеться регіональний фестиваль пісенно-обрядового фольклору „Сьогодні Купала, а завтра Івана”

2 липня  на базі Національного літературно-меморіального музею Г.С. Сковороди у с. Сковородинівка відбудеться регіональний фестиваль пісенно-обрядового фольклору „Сьогодні Купала, а завтра Івана”. У фестивалі візьмуть участь 29 аматорських колективів із Харківської області та 8 з Харкова, які представлятимуть купальські традиції Харківщини.

Конкурс «Харківські ініціативи» визначить кращі інноваційні проекти

Продовжується збір заявок для участі у Міжнародному конкурсі інноваційних проектів «Харківські ініціативи», який проводиться за рішенням голови Харківської облдержадміністрації Михайла Добкіна.

Події дня

Сьогодні, 1 липня, о 9.00 в Інституті рослинництва ім. В.Я. Юр’єва НААН України (пр. Московський, 142) розпочнеться Українсько-Російська зустріч селекціонерів-рослинників. Об 11:00 в Харківському національному академічному театрі опери та балету ім.М.В.Лисенка (вул.Сумська, 25) відбудеться урочиста церемонія випуску студентів Харківського національного університету ім. В.Н.Каразіна. О 14:00 на пл. Архітекторів відбудеться Нагородження переможців конкурсу проектів Бібліотеки ім. Є.П.Кушнарьова. О 16:00 Харківському художньому музеї (вул. Раднаркоміська, 11) розпочнеться презентація виставки творів художнього об’єднання "Межа".

Найголовніше ваше завдання, як активу району, на місці повернути людям довіру до влади. Михайло Добкін

З такими словами голова ХОДА звернувся до активу Лозівського району під час наради. Всі останні п'ять років ця довіра всіляко знищувалася: «На жаль, корупція, як іржа, проїла всі вертикалі влади. При повному потуранні попереднього Президента і незрозуміло чим зайнятого Уряду, створення кланової системи (особливо це стосується Лозівського району) колишнім керівництвом області та райдержадміністрації стало гарним середовищем для існування різного роду нечистих на руку ділків незалежно від займаної посади та кольору мундира».

Іноземний інвестор в Харківській області буде себе почувати максимально комфортно. Юрій Сапронов

Одна з головних цілей економічних реформ Президента України Віктора Януковича - це залучення в Україну іноземних інвестицій. Для цього змінюється податкове законодавство, а також спрощується система ліцензування.

Перед нами стоять складні завдання, але ми на вірному шляху і успішно з ними впораємося. Віталій Алексейчук

«Наша задача, розуміючи стратегію, бачення Глави держави, не скласти руки, не чекати на прийняття законів і постанов на центральному рівні, а почати сьогодні впроваджувати їх на місцевому рівні. А у більшості випадків – діяти на випередження. Лише в умовах комплексного засідання усіх регіонів як окремих ланок запрацює весь маховик національної економіки. 

Якщо найближчим часом буде скасовано мораторій на продаж землі, то інвестори, охочі займатися сільським господарством в Харківській області, будуть ставати в чергу. Юрій Сапронов

У Харківській області інвестиційно привабливі для іноземного бізнесу майже всі галузі економіки. Але найпривабливіша з них - це сільське господарство, - вважає заступник голови Харківської обласної державної адміністрації Юрій Сапронов.

Основні етапи реалізації Програми економічних реформ «Заможне суспільство, конкурентоспроможна економіка, ефективна держава»

«Для реалізації Програми економічних реформ були визначені конкретні етапи реформ. Перший етап, який має бути реалізованим до кінця 2010 року, передбачає прийняття законопроектів, які є базовими для проведення реформ. Ви знаєте, що у парламент вже внесені Податковий та Бюджетний кодекси, на черзі – законопроекти по дерегуляції бізнесу щодо принципів ринкового нагляду, безпечності продукції, сертифікації, стандартизації продукції, суттєвого скорочення видів ліцензування, запровадженню дієвого державно – приватного партнерства», - повідомив під час засідання робочої підгрупи з питань розвитку сільського господарства та земельних відносин по обговоренню Програми економічних реформ на 2010 – 2014 роки «Заможне суспільство, конкурентоспроможна економіка, ефективна держава» заступник голови Харківської облдержадміністрації Віталій Алексейчук. 

Чверть бюджетних місць у вузах займуть пільговики

У цьому році нижня межа кількості місць для абітурієнтів пільгових категорій встановлена на рівні 25% бюджетних місць для кожного ВНЗ. Навчальні заклади мають право піднімати цю планку, але навряд чи вони скористаються цим правом, - вважає заступник голови Харківської обласної державної адміністрації Вадим Ландсман.

Михайло Добкін провів прийом громадян у Лозівському районі

Сьогодні під час робочої поїздки до Лозівського району голова Харківської облдержадміністрації Михайло Добкін провів особистий прийом громадян, на який записалося 2 людини. Питання стосувалися газопостачання та водопостачання.

Відкрити економічні перспективи можливо тільки через повноцінні системні реформи. Віталій Алексейчук

Сьогодні в Інституті рослинництва ім. В.Я. Юр’єва УААН відбулося розширене засідання робочої підгрупи з питань розвитку сільського господарства та земельних відносин по обговоренню Програми економічних реформ на 2010 – 2014 роки «Заможне суспільство, конкурентоспроможна економіка, ефективна держава». Як зазначив під час засідання заступник голови Харківської облдержадміністрації Віталій Алексейчук, ми отримали катастрофічну спадщину від попередньої влади на національному і на місцевому рівнях. Для вирішення цієї проблеми нам потрібне нове дихання, новий погляд, нові перспективи. Відкрити такі перспективи не можна популістичною роздачею грошей з державного бюджету, тільки через повноцінні системні реформи. 

15 липня починається прийом документів в українські вузи

Після того, як офіційно закінчиться Зовнішнє незалежне оцінювання, в Україні стартує вступна кампанія. Триватиме вона два тижня.

У Харківській області під час ЗНО не було проблем у пунктах тестування. Вадим Ландсман

Основні сесії зовнішнього незалежного оцінювання пройшли в Харківській області без проблем. Жодної апеляції на процедуру подано не було.

Близько 200 шкіл Харківської області гостро потребують серйозних капіталовкладень

«Близько 200 шкіл Харківської області гостро потребують серйозних капіталовкладень, тому що в останні роки не отримували фінансування. Зараз наше головне завдання - підготувати до початку навчального року всі школи області. Потім ми проаналізуємо стан всіх об'єктів системи освіти і визначимо черговість фінансування ремонтних робіт», - заявив сьогодні під час відвідування Краснопавлівського багатопрофільного ліцею голова Харківської облдержадміністрації Михайло Добкін.

Архів документів