Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Туреччина зацікавлена в поставках з Харківської області зернових культур, насіння, овочів і фруктів

Туреччина зацікавлена в поставках з Харківської області зернових культур, насіння, овочів і фруктів

Як повідомив сьогодні на прес-конференції начальник Головного управління агропромислового розвитку Харківської облдержадміністрації Ігор Зубрич, Туреччина зацікавлена в поставках з Харківської області всіх зернових культур, насіння, продукція переробних підприємств, а також всього спектру плодово-овочевої продукції, якої не вистачає на турецькому ринку: капуста, морква, буряк та інші культури.

«У першу чергу Туреччину цікавить зерно. Якщо ми налагодимо співпрацю з турецькими партнерами, то зможемо оминути цілий ряд посередників, які зараз присутні на цьому ринку. Другий сегмент - насіння. Якщо ми налагодимо постачання зерна та насіння на турецький ринок, то розширимо ринки збуту і отримаємо нові можливості», - зазначив Ігор Зубрич.

Він також повідомив, що турецька сторона готова безпосередньо, без посередників, поставляти до Харківської області всю плодово-овочеву продукцію, яка вирощується в Туреччині: рання картопля, цибуля, томат, огірок, зелень, яблуко, гранат, груша, айва, хурма і т.д . «Ми приходимо до співпраці безпосередньо з товаровиробником, що дозволить знизити ціну на ці товари, тому що будуть прибрані мінімум 5 посередницьких ланок. Наприклад, нам в Туреччині пропонували поставляти найбільші гранати за ціною 2,4 дол за штуку. І це ціна вже з доставкою», - підкреслив Ігор Зубрич.