Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Харків та область синхронізують дії управлінь і відомств з метою недопущення переохолоджень та обморожень серед населення. Ігор Шурма

Харків та область синхронізують дії управлінь і відомств з метою недопущення переохолоджень та обморожень серед населення. Ігор Шурма

Сьогодні під співголовуванням заступників голови Харківської облдержадміністрації Ігоря Шурми та Василя Хоми відбулася нарада з питань координації дії обласної, міської та районної влади, МВС, МНС, медичних служб з метою недопущення переохолоджень та обморожень серед населення. Зокрема, розглядалися питання обігріву та забезпечення гарячим харчуванням осіб без постійного місця проживання; забезпечення соціально незахищених одиноких громадян паливом для обігріву домоволодінь; а також питання недопущення переохолодження серед перехожих та людей, які очікують транспорт на зупинках.

«У 2009 році в Харкові був опрацьований алгоритм та механізм подолання дії низьких температур на окремі верстви населення. Цей досвід буде використаний при організації такої роботи в області. Зокрема, будуть розроблені певні заходи, які потребують синхронізації дії влади та різних відомств», - підкреслив Ігор Шурма.

Він повідомив, що в Харкові та області створені 124 пункти видачі одягу та гарячого харчування для безпритульних, 28 пунктів обігріву та 50 банків зимового одягу, організованих Червоним хрестом. Також в області будуть створені соціальні патрулі, які виявлятимуть безпритульних та перехожих, що можуть постраждати від низьких температур, та будуть доставляти до місць тимчасового перебування.