Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Новини

Михайло Добкін зустрівся з колективом і студентами Харківського національного університету внутрішніх справ

Сьогодні голова Харківської облдержадміністрації Михайло Добкін зустрівся з трудовим колективом і студентами Харківського національного університету внутрішніх справ. «Сьогоднішній захід - це початок постійних зустрічей з трудовими колективами, студентами, це спроба не через ЗМІ, а особисто розповідати про те, що відбувається в області, що робить облдержадміністрація, а також мати можливість отримувати зворотну інформацію», - зазначив Михайло Добкін.

Наше завдання - допомогти обласному керівництву відродити Харківщину. Анатолій Мялиця

Щоб відродити економіку Харківської області, необхідно залучити до вирішення найбільш важливих питань досвідчених людей, які раніше керували великими підприємствами та сільськогосподарськими структурами,- вважає генеральний директор Харківського державного авіаційного виробничого підприємства, Герой України Анатолій Мялиця.

Мене дуже хвилює ситуація, яка сьогодні склалася в ЗМІ, і особливо її вплив на формування молодого покоління. Василь Тацій

Засоби масової інформації повинні відчувати свою відповідальність перед суспільством за той вплив, який вони чинять на молодь, - вважає ректор Національної юридичної академії імені Ярослава Мудрого, доктор юридичних наук, Герой України Василь Тацій.

Досвід кожного з членів «Спілки Героїв України» може зробити значний внесок у розвиток і зміцнення іміджу України на міжнародному рівні. Василь Тацій

За словами ректора Національної юридичної академії імені Ярослава Мудрого, доктора юридичних наук, Героя України Василя Тація, головним завданням «Спілки Героїв України» має стати формування нового покоління молоді. «Досвід кожного з членів «Спілки Героїв України» може зробити значний внесок у розвиток і зміцнення іміджу всієї нашої країни на міжнародному рівні. Ми готові взяти активну участь в обговоренні найважливіших для регіону проектів, бути консультантами і радниками в питаннях, що знаходяться в галузі нашої компетенції», - підкреслив ректор Національної юридичної академії ім. Ярослава Мудрого.  

Стабільність, духовність, мораль, соціальна відповідальність - це те, чого сьогодні не вистачає в Україні. Михайло Добкін

У ході зустрічі голови ХОДА Михайла Добкіна з членами нової Харківської обласної громадської організації «Спілка Героїв України» голова області відзначив, що для процвітання економіки України не вистачає в першу чергу соціально відповідальної праці, якій молоде покоління можуть навчити харків'яни, що вже досягли в житті певних висот.

У Харківській області будуть організовані зустрічі Героїв України зі студентами та школярами

В рамках навчального процесу в школах і вузах Харківської області відбудуться зустрічі з видатними харків'янами, які були удостоєні звання Героїв України.Такі зустрічі стануть частиною нового формату виховання підростаючого покоління - на прикладі видатних земляків, - вважає голова Харківської області Михайло Добкін.

Вся Україна повинна брати з нас приклад. Анатолій Криворучко

Як зазначив в ході зустрічі голови Харківської обласної державної адміністрації Михайла Добкіна з членами Харківської обласної громадської організації «Спілка Героїв України» депутат Харківської облради, Герой України, директор сільськогосподарського СТОВ "Агрофірма" Новий шлях "Анатолій Криворучко, призначення Героїв України не тільки в тому, щоб бути героями в своїх колективах, своїх районах. «Ми - Герої України, і ми повинні відповідати за все, що відбувається в нашій державі. Ми повинні підказувати уряду шляхи вирішення проблем, для того, щоб мешканцям Харківського регіону краще жилося.  

24 серпня в Харківській області буде організовано урочистий прийом для членів Спілки Героїв України

У рамках святкувань Дня незалежності в Харківській області буде проведено прийом для харків'ян-Героїв України. Про це 7 липня під час зустрічі з членами нової Харківської обласної громадської організації «Спілка Героїв України» повідомив голова Харківської області Михайло Добкін. «Ми обов'язково продумаємо спеціальний формат для Спілки Героїв України, який буде кореспондуватися з тими урочистостями, які проходять у нашій країні 24 серпня. Це повинен бути святковий урочистий прийом. Ми це обов'язково зробимо, і хоча я не знаю, чи була така традиція до нинішнього періоду, але я впевнений, що 24 серпня для кожного з вас - це не просто День незалежності, це ще й ваші другі іменини», - зазначив Михайло Добкін.  

На Харківському обласному державному телебаченні та радіо буде організований цикл передач про харків'ян - Героїв України

Найближчим часом На Харківському обласному державному телебаченні та радіо, а також у деяких інших ЗМІ буде організований цикл передач про жителів області, які удостоєні звання Героя України. Такі передачі дадуть можливість шанованим в усій країні харків'янам поділитися з земляками своїм багатим життєвим досвідом, щоб молоде покоління знало, на кого можна і треба рівнятися, - вважає голова Харківської обласної державної адміністрації Михайло Добкін.

Михайло Добкін запропонував членам Спілки Героїв України ввійти в регіональний комітет з економічних реформ і гуманітарну раду

У ході зустрічі голови Харківської обласної державної адміністрації Михайла Добкіна з членами нової Харківської обласної громадської організації «Спілка Героїв України» голова області запропонував учасникам Спілки ділитися своїм управлінським і державним досвідом у рамках офіційних регіональних організацій.

Молоде покоління має брати приклад з кращих представників нашої країни. Михайло Добкін

Як відзначив в ході зустрічі з членами "Спілки Героїв України" голова Харківської обласної державної адміністрації Михайло Добкін, сьогоднішня зустріч давно планувалася і вона повинна послужити добрим початком для тісної співпраці людей, які своїм життєвим прикладом, трудовими подвигами гідні наслідування та поваги в нашій країні. 

Харківщина відсвяткувала Івана Купала

2 липня на базі Національного літературно-меморіального музею Г.С. Сковороди у с. Сковородинівка відбувся регіональний фестиваль пісенно-обрядового фольклору „Сьогодні Купала, а завтра Івана”. У заході взяли участь аматорські фольклорні колективи, дослідницько-виконавські гурти, дитячі та молодіжні фольклористичні колективи Харківської області та м. Харкова (понад 500 учасників).

У Харкові відбулася презентація Харківської обласної громадської організації «Спілка Героїв України»

Громадське об'єднання Героїв України створено в Харківській області вперше і не має аналогів у країні. 7 липня з членами Спілки Героїв України зустрівся голова обласної державної адміністрації Михайло Добкін.   У ході зустрічі голова області висловив побажання, щоб надалі кожен із присутніх Героїв брав активну участь у житті суспільства і ділився досвідом з молодим поколінням.

Триває збір заявок на участь у конкурсі інвестиційних проектів «Харківські ініціативи»

Як зазначив під час ефіру програми «Ранковий ексклюзив» обласного державного радіо начальник Головного управління економіки ХОДА Сергій Авершин, конкурс інвестиційних проектів «Харківські ініціативи» проводиться в рамках великого і вже традиційного Харківського економічного форуму.  

У зведеному рейтингу міст і районів області повністю виключена суб'єктивна оцінка показників

«У зведеному рейтингу міст обласного підпорядкування та районів Харківської області враховуються всі галузі економічної діяльності - промисловість, соціальні послуги, фінансова сфера, сільське господарство та ін, - сказав під час ефіру програми «Ранковий ексклюзив» обласного державного радіо начальник Головного управління економіки Сергій Авершин. - Рейтинг збудований таким чином, що повністю виключена суб'єктивна оцінка показників. Всі показники беруться з офіційної статистичної інформації або інформації галузевих управлінь. Всі дані ранжуються і ми отримуємо місця, які посідають райони, з огляду на динамічні показники розвитку економіки, внеску у загальний продукт, вироблений областю».

Робота Харківської ТЕЦ-5 тимчасово припинена в зв’язку з профілактичним ремонтом

Як повідомив генеральний директор ВАТ «Харківміськгаз» Олександр Дудолад, в зв’язку з підготовкою до опалювального сезону газопостачання Харківської ТЕЦ-5 тимчасово припинено з метою проведення профілактичних ремонтних робіт.

Економічний атлас Харківської області має стати реальним інструментом із залучення інвестицій в регіон

Створення економічного атласу Харківської області продиктовано гострою необхідністю з точки зору інвесторів черпати звідки-то докладну інформацію про наш регіон, наочно проілюструвану, чітко структуровану і т.ін. Робота з наповнення цього сайту ведеться співробітниками Головного управління економіки ХОДА, оновлення йде щоденно у режимі он-лайн. «Мета наша - щоб цей сайт був максимально зручний для потенційних інвесторів, щоб заочне спілкування з нашою областю через інтернет в кінцевому підсумку переростало в міцні інвестиційні і взаємовигідні відносини», - зазначив під час ефіру програми обласного державного радіо «Ранковий ексклюзив» начальник Головного управління економіки Сергій Авершин.

Ми зараз маємо реальну можливість вплинути на позитивну зміну нашого життя. Сергій Авершин

Вперше за багато років Уряд визнав необхідність здійснення економічних реформ в нашій країні, що саме по собі вже стало позитивним моментом. Про це в ефірі програми обласного державного радіо «Ранковий ексклюзив» заявив начальник Головного управління економіки ХОДА Сергій Авершин. «Створений для цих цілей Комітет економічних реформ - це національний проект, в якому будь-яка законодавча ініціатива йде з регіонів, значить, ми зараз маємо реальну можливість вплинути на позитивну зміну нашого життя. Протягом 2010 року мають з'явитися реальні програми економічних реформ - і регіональна, і державна », - підкреслив Сергій Володимирович.

Події дня

Сьогодні, 7 липня, о 12:30 в будівлі райдержадміністрації Харківського району (м. Харків, Комсомольське шосе, б.52) відбудеться представлення начальника управління ветеринарної медицини  Харківської області Володимира Олейника. Представлятиме Володимира Олександровича заступник Голови Державного комітету ветеринарної медицини України - заступник Головного державного інспектора ветеринарної медицини України Микола Пацюк.  

За систематичне невиконання трудових обов’язків звільнено директора територіального центру соціального обслуговування Чугуївського району

Як повідомив заступник голови Харківської облдержадміністрації Ігор Шурма, за систематичне невиконання трудових обов’язків звільнено директора територіального центру соціального обслуговування Чугуївського району Вікторію Токар.

Красноград стане одним з міжрайонних центрів із надання медико-соціальної допомоги. Ігор Шурма

Сьогодні під час робочої поїздки до Красноградського району заступник голови Харківської облдержадміністрації Ігор Шурма провів зустріч-нараду з керівниками районних підрозділів охорони здоров’я, управління праці та соціального захисту населення, центру зайнятості, відділення Пенсійного фонду, під час якої довів до відома керівників позицію та завдання ХОДА в цих питаннях.

Ігор Шурма провів особистий прийом громадян у Красноградському районі

Сьогодні заступник голови Харківської облдержадміністрації Ігор Шурма провів особистий прийом громадян у м.Красноград. Питання, з якими мешканці Красноградского району звернулися до заступника голови ХОДА, стосувалися виплати допомоги постраждалим від аварії на ЧАЕС, матеріальної допомоги на проведення операції, цін на медикаменти та ін. За всіма питаннями надані відповідні консультації.

Урочистості з нагоди Дня Харкова в цьому році планується провести 24 серпня

«За попередньою домовленістю з керівництвом міста ухвалено рішення провести цього року святкування Дня Харкова 24 серпня, об'єднавши нього з Днем Незалежності, тому що День міста цього року випадає на понеділок, і це не самий зручний день для проведення урочистостей. Крім того, урочистості з нагоди Дня Незалежності відбудуться не тільки в обласному центрі, але і в містах обласного значення та районах Харківської області», - повідомив в ефірі програми «Зворотній зв'язок» обласного державного радіо голова Харківської обласної державної адміністрації Михайло Добкін.

Ми маємо все необхідне, щоб робити якісний вітчизняний продукт. Михайло Добкін

«Ми маємо політичну волю, талановитих людей і всі можливості для того, щоб робити якісний вітчизняний продукт. Тому дуже неприємно чути слова подиву людей, що приїжджають до нашого міста, які говорять, що чули і читали багато поганого про нас, але приїхавши сюди, переконуються, що Харків - стильне та сучасне місто. На жаль, ми живемо в епоху постійного виборчого процесу, коли недалекоглядні політики кладуть на вівтар перемоги авторитет регіону і долі людей, що живуть у ньому, і, врешті-решт, зменшують повагу до нашої країни. Хотілося б, щоб ми, нарешті, перестали жити в епоху виборів. Думаю, пройдуть вибори до місцевих рад, і з листопада вся бурхлива негативна політична активність зійде нанівець», - зазначив в ефірі програми «Зворотній зв'язок» обласного державного радіо голова ХОДА Михайло Добкін.

Події дня

Сьогодні, 6 липня, о 12:00 в приміщенні Українського державного науково-дослідного вуглехімічного інституту (вул. Весніна, 7) розпочнуться урочистості з нагоди 80-річного ювілею інституту.

Спроби розікрасти гроші, призначені на будівництво якого-небудь об'єкта в селі, підривають авторитет влади і віру людей у справедливість. Михайло Добкін

До будівництва кожного об'єкта в селі потрібно підходити особливо уважно, тому що на сільську місцевість виділяється мало грошей, а їх розкрадання призводить до особливо згубних наслідків, - вважає голова Харківської області Михайло Добкін. «До кожного об'єкту, що будується в селі, потрібно підходити з особливою увагою, тому що туди і так гроші виділяються недостатні. А якщо їх намагаються «розмазати по землі», і вирішити не тільки питання будівництва амбулаторії, а й собі побудувати що-небудь на дачі, то тоді звичайно ж, немає результату. Як наслідок - люди незадоволені, і цим підривається їх віра у справедливість, авторитет влади, підривається повага до самої держави», - сказав він під час програми «Зворотний зв'язок» на обласному радіо.  

Конкурс проектів Бібліотеки імені Євгена Кушнарьова став найбільшим в Україні

«Конкурс проектів Бібліотеки імені Євгена Кушнарьова став найбільшим архітектурним конкурсом в Україні. У ньому взяли участь представники 25 міст з 3 держав, які представили 92 роботи. Думаю, навіть ті, хто не став переможцем, отримали справжнє естетичне задоволення від участі. Хочу висловити подяку фонду Бориса Колеснікова, який фінансував цей захід і приніс до Харкова можливість проведення цього конкурсу», - зазначив в ефірі програми «Зворотній зв'язок» обласного державного радіо голова Харківської обласної державної адміністрації Михайло Добкін.

Підстав для зростання ціни на хлібобулочні вироби немає

Про це в ефірі програми обласного державного радіо «Зворотний зв'язок» заявив голова ХОДА Михайло Добкін: «Незважаючи на те, що в цьому році в Харківській області неврожай і ми зберемо значно менше зерна, ніж збирали в минулі роки, в цілому по Україні ніяких проблем не буде, і ми в сусідніх областях поповнимо свої запаси зерна, якого бракуватиме для виробництва необхідної кількості хлібопекарського борошна .Я хочу, щоб мої слова почули всі мешканці Харківської області, - я не вірю в серйозне зростання ціни на зерно і на борошно. Для цього немає передумов.

Великий Слобожанський ярмарок цього року відбудеться в Красноградському районі

У цьому році Слобожанський ярмарок відбудеться 19 вересня в День визволення Красноградського району від німецько - фашистських загарбників та в День Харківської області, що буде святкуватися в цьому році вперше.   

Харківщина привітала з Днем флоту України підшефні командні пункти і корабель «Костянтин Ольшанський»

Голова Харківської облдержадміністрації Михайло Добкін в ефірі програми «Зворотній зв'язок» на обласному радіо повідомив, що до Дня флоту України нашим підшефним об'єктам Військово-морського флоту - центральний командний пункт Чорноморського флоту,запасного командного пункту та великого десантного корабля «Костянтин Ольшанський» - було передано допомоги більш ніж на 100 тис.грн. «Це гроші не бюджетні. Ми зверталися до організацій та районів, щоб зібрати все необхідне для командних пунктів та десантного корабля», - зазначив Михайло Добкін.

Архів документів