Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Новини

Михайло Добкін провів прийом громадян у Золочівському районі

Сьогодні під час робочої поїздки у Золочівський район голова Харківської облдержадміністрації Михайло Добкін провів особистий прийом громадян. Питання стосувалися соціально-побутових проблем. За підсумками зустрічі Михайло Добкін дав доручення виділити гроші на стаціонарне лікування та проведення операції для двох мешканців Золочівського району.

Аграрний сектор може вивести Україну з кризи. Михайло Добкін

Як відзначив голова Харківської облдержадміністрації Михайло Добкін на нараді з керівництвом структурних підрозділів райдержадміністрації в ході робочої поїздки у Золочівському районі, першочерговим завданням, поставленим Президентом є підйом економіки України.  

Наступного року планується відкрити ще 4 дитячі оздоровчі табори. Євген Савін

«Зараз в області працюють 36 з 37 дитячих оздоровчих таборів. 37-й табір розпочне свою роботу 12 липня. Затримка з відкриттям пов'язана зі зміною власника та тривалим процесом переоформлення документів. Наступного року планується відкрити ще 4 дитячих оздоровчих табори - повідомив сьогодні заступник голови ХОДА Євген Савін.

Михайло Добкін взяв участь у відкритті II зміни дитячого оздоровчого табору «Берізка»

Сьогодні під час робочої поїздки у Золочівський район голова Харківської обласної державної адміністрації Михайло Добкін взяв участь в урочистому відкритті II зміни дитячого оздоровчого табору «Берізка». 

Харків визнано найкомфортнішим для життя містом в Україні

Журнал «Фокус» оприлюднив свій четвертий рейтинг кращих міст України. Серед 55 великих населених пунктів, що потрапили до рейтингу, перше місце посів Харків. Міста оцінювалися за кількома критеріями. Зокрема, враховувався стан екології, розвиненість інфраструктури, зайнятість населення, рівень ділової активності. За останнім показником, який відображає кількість зареєстрованих приватних підприємств, а також забезпечення городян новими робочими місцями, Харків поступився першістю лише Києву.

Так тримати!

Як повідомляє Головне управління у справах сім’ї, молоді та спорту облдержадміністрації, команда Харківської області посіла І місце у загально-командній першості на чемпіонаті України зі стрільби з лука, який відбувся 1-6 липня 2010 року у м. Черкаси. Всього у змаганнях брали участь збірні команди 11 областей України, а також м. Києва і АР Крим. Чемпіонами України стали харків’янки Коваль Вікторія і Гольянова Світлана. У кваліфікації «змішані команди» чемпіонами стала також наша пара Коваль Вікторія – Рубан Віктор. Серед клубних команд чемпіоном України став СК «Штурм» Харківської області.  

У Харківській області буде налагоджена кооперація між сільгосппідприємствами та закладами охорони здоров'я та освіти

Щоб здешевити організацію харчування в школах, дитячих садах і лікарнях, а також підтримати сільгоспвиробника, в Харківській області планується налагодити кооперацію між аграріями та установами, де організовується харчування.

У Золочівській загальноосвітній школі І-ІІІ ступенів №2 планується побудувати спортивний зал

Під час робочої поїздки до Золочівського району голова Харківської облдержадміністрації Михайло Добкін відвідав загальноосвітню школу І-ІІІ ступенів №2 с.Золочів. Як повідомив в.о. директора школи Олег Колодько, незважаючи на майже 150-річний вік школи, в ній відсутня спортивна зала, уроки фізичної культури в осінньо-зимовий період проходять у коридорі основного корпусу школи. У 2009 році після отримання дозволу в інспекції ДАБК, було розпочато будівництво спортивної зали за рахунок районного бюджету. На будівництво було освоєно 170 тис.грн. Виконано земляні роботи та залито фундамент споруди. На звершення будівництва необхідно близько 3,5 млн.грн. Крім того, у школі потрібно побудувати внутрішній туалет, оскільки зараз туалети знаходяться на подвір’ї школи.

Михайло Добкін ознайомився з роботою сільськогосподарського підприємства "Довжик"

В ході робочої поїздки у Золочівський район голова Харківської облдержадміністрації Михайло Добкін  ознайомився із полями та роботою консервного цеху ТОВ «Довжик» (с.Довжик). Як розповів керівник підприємства Микола Борох, «Довжик» має проблему зі збутом продукції.

У Харкові буде відкрито оптовий ринок сільськогосподарської продукції

В Україні планується створити 10 кущових оптових ринків сільськогосподарської продукції, і один з них буде створений в Харківській області. Планується, що він буде розміщений у районі окружної дороги, і звозити туди свою продукцію зможуть аграрії як Харківської області, так і інших регіонів.

Розпочалася робоча поїздка Михайла Добкіна у Золочівський район

Сьогодні голова Харківської облдержадміністрації Михайло Добкін відвідає з робочою поїздкою Золочівський район. Михайло Добкін ознайомиться із полями та роботою консервного цеху ТОВ «Довжик» (с.Довжик), відвідає загальноосвітню школу №2 с.Золочів та дитячий оздоровчий табір «Берізка», де візьме участь в урочистому відкритті II зміни табору. Також голова ХОДА проведе особистий прийом громадян та нараду з керівництвом структурних підрозділів райдержадміністрації.

9 липня відбудеться четвертий випуск слухачів курсів професійного навчання військовослужбовців

9 липня 2010 року об 11.30 в аудиторії № 12 ректорського корпусу Національного технічного університету "Харківський політехнічний інститут" (вул. Фрунзе, 21) відбудеться урочиста церемонія випуску з врученням державних свідоцтв та міжнародних сертифікатів четвертому випуску 60 слухачів курсів професійного навчання (перепідготовки та підвищення кваліфікації) військовослужбовців. Перед початком церемонії о 10.00 в аудиторії № 28 ректорського корпусу відбудеться "Ярмарок вакансій" для випускників курсів.  

Якість дитячого харчування під жорстким контролем. Ігор Шурма

З початку року в лабораторіях санепідслужби Харківської області досліджено 327 проб дитячого харчування, нестандартні проби не виявлені. За виявлені під час перевірок порушення накладено 8 штрафів. Вилучено з реалізації - 27,3 кг дитячого харчування. Про це повідомив заступник голови ХОДА Ігор Шурма.

В ефірі – «Час влади»

У четвер, 8 липня, о 19:30 на телеканалі ОТБ в ефір вийде програма «Час влади» за участю голови обласної державної адміністрації Михайла Добкіна.  

Гуманітарна Рада при Президентові України має розглянути питання вітчизняного кінематографу

Сьогодні необхідно звернути увагу на телебачення і фільми, які нав'язують молоді чужий спосіб життя, оскільки в Україні останнім часом не було знято нічого, що змогло б замінити імпортні зразки. «Немає сьогодні того продукту в кінематографі, який міг би перевершити старі радянські фільми, особливо з урахуванням того, що у нас вже як у незалежної держави сформувалася своя культура, з'явилися свої герої. Я думаю, що це одне з питань, які потрібно піднімати на Гуманітарній Раді при Президентові», - заявив на зустрічі з членами Спілки Героїв України голова ХОДА Михайло Добкін.  

Економічні показники всередині області дають привід для оптимізму

Податкові збори в державний і місцевий бюджети за підсумками першого півріччя склали у Харківській області 100% від наміченого плану, а то й перевищили його. «Враховуючи, що місцеві бюджети на дві третини складаються з податку на прибуток, ми можемо говорити про дві тенденції. Перша: що почали працювати активні підприємства, які не припиняли свою діяльність у період кризи, але згортали масштаби та обсяги виробництва.  

При облдержадміністрації обов'язково буде створена студентська рада. Михайло Добкін

«З кінця 90-х років при облдержадміністрації була створена величезна кількість громадських рад та інших об'єднань, які практично не діяли, а деякі давно потрібно було закрити, тому що тема, заради якої вони створювалися, вже була не актуальною. Ми почали наводити порядок і пішли шляхом реорганізації і закриття низки рад. Після завершення аудиту, ми обов'язково відкриємо низку громадських рад при облдержадміністрації, які будуть виконувати важливі функції. Одним з таких напрямків буде робота зі студентством. Обов'язково буде створено студентську раду, робота якої буде спрямована виключно на захист інтересів і прав студентства», - зазначив сьогодні голова ХОДА Михайло Добкін.

Управління ветеринарної медицини Харківської області очолив Володимир Олійник

Сьогодні заступником Голови Державного комітету ветеринарної медицини України - заступником Головного державного інспектора ветеринарної медицини України Миколою Пацюком був представлений начальник управління ветеринарної медицини Харківської області. Ним став Володимир Олійник, який до цього часу обіймав посаду начальника районного управління ветеринарної медицини Харківського району нашої області.  

До кінця вересня співробітникам ХЕМЗу буде виплачена заборгованість по заробітній платі

Найближчим часом буде визначено шлях, яким Харківський електромеханічний завод буде виведений з кризи. Заробітну плату співробітники отримають до кінця вересня. Про це голова ХОДА Михайло Добкін повідомив 7 липня в ході зустрічі з професорсько-викладацьким складом Харківського національного університету внутрішніх справ.

У країні буде сформований президентський кадровий резерв

«Президент поставив завдання сформувати президентський кадровий резерв: вибрати кращих з кращих для того, щоб уже під подальшим контролем держави вони виховувалися і отримували додаткову освіту в кращих вузах світу, і після проходження необхідної практики приходили працювати в державні структури. До цього часу держструктури будуть реформовані, і люди, йдучи на держслужбу, будуть мати гідні зарплати, повагу в суспільстві і певний соціальний пакет, гарантований державою. Таким шляхом пройшло багато країн, і, впевнений, ми також готові ним пройти», - зазначив під час зустрічі з колективом Харківського національного університету внутрішніх справ голова ХОДА Михайло Добкін.

Харків в 2010 році отримає четверту європейську премію

Протягом року Харків отримає премію Парламентської асамблеї Ради Європи і стане єдиним українським містом, яке володіє всіма чотирма європейськими преміями. Про це голова ХОДА Михайло Добкін повідомив 7 липня в ході зустрічі з професорсько-викладацьким складом Харківського національного університету внутрішніх справ. «Це говорить про те, що наші успіхи і заслуги - це успіхи всього міста, вони позитивно оцінюються європейським співтовариством. Такий високий авторитет, як Харків, мають одиниці українських міст. Ось це треба зберігати, на це потрібно працювати і це примножувати, тому що разом з цим авторитетом прийде і матеріальне благо у вигляді інвесторів та інших позитивних речей, які супроводжують те, що місто чи регіон визнаються успішними», - підкреслив Михайло Добкін.

Настав час наводити порядок у власному домі. Михайло Добкін

«Зараз прийшов час наводити порядок у власному домі. За нас це ніхто не зробить, ніхто не приїде до нашої держави і не буде працювати замість нас, покращуючи життя людей. У нинішньому конкурентному середовищі на міжнародній арені ми для всіх є суперниками, і всі борються з нами і законними, і незаконними методами, а ми повинні обов'язково витримати цю конкуренцію», - заявив під час зустрічі з колективом Харківського національного університету внутрішніх справ голова ХОДА Михайло Добкін.

До кінця календарного року в Харківському регіоні планується відкрити ще 7 дитячих садочків. Михайло Добкін

«Згідно із законом «Про загальну середню освіту» останній рік перед вступом до школи, дитина повинна бути в дитячому садочку. Харківські дошкільні установи можуть надати місця для 73% дітей міста і області. Це найвищий середній показник забезпеченості дитячими садочками по всій Україні. З одного боку - це красиві цифри, але з іншого боку, що робити решті 27% батьків, які не можуть віддати дитину в садочок?»,- зазначив голова Харківської облдержадміністрації Михайло Добкін. У Харківському регіоні є перелік колишніх дитячих садочків, які були віддані під офіси різним організаціям, приватним підприємцям або були просто ліквідовані. Сьогодні органи міської та обласної влади повертають у комунальну власність Харківського регіону дошкільні установи для їх подальшого ремонту і відкриття. 

Ми своє домашнє завдання щодо Євро-2012 виконуємо. Михайло Добкін

Харків і Харківська область не відстають від планів підготовки регіону до Євро-2012. Експерти оцінюють роботу з підготовки інфраструктури до чемпіонату позитивно, тому Євро-2012 в Харкові обов'язково буде, - вважає голова ХОДА Михайло Добкін.

Борги по зарплаті на промислових підприємствах - це результат відсутності державної підтримки та контролю в останні кілька років. Михайло Добкін

Як повідомив сьогодні в ході зустрічі з трудовим колективом Харківського національного університету внутрішніх справ голова ХОДА Михайло Добкін, борги по зарплаті на промислових підприємствах області становлять близько 118 млн.грн., з яких 100 млн.грн. - це борги активно працюючих підприємств. «Зараз знову виникла ситуація, про яку вже давно забули. У 2004 році у активно працюючих підприємств практично не було боргів із зарплати. Борги залишалися тільки у тих підприємств, які припинили своє існування, але так і не виплатили зарплату. Сьогодні ж ряд економічно активних підприємств накопичують борги. Це результат відсутності державної підтримки та системи контролю за виконанням державних замовлень протягом останніх кількох років», - підкреслив голова ХОДА.

Сьогодні можна говорити про стабільну фінансову ситуацію в регіоні. Михайло Добкін

Завдяки тому, що збережені так звані проблемні банки, і не погіршився баланс економічної системи, можна говорити про стабільну фінансову ситуацію в Харківській області, - вважає голова ХОДА Михайло Добкін.

Без системи контролю неможливо досягти серйозних результатів. Михайло Добкін

Як зазначив сьогодні під час зустрічі з трудовим колективом Харківського національного університету внутрішніх справ голова ХОДА Михайло Добкін, перші місяці після обрання нового Президента були віддані на формування вертикалі влади за всіма напрямками: «Вперше за довгі роки тісна співпраця всіх центральних органів влади дала можливість швидко,ефективно і якісно сформувати владу в регіонах. Потім місяць знадобився на створення системи контролю виконання тих доручень, які через мене Президент передає для виконання у регіон. Без системи контролю неможливо досягти серйозних результатів, а без розуміння об'єктивної ситуації неможливо ефективно керувати».

В області сформована дієздатна команда

Сто днів, що минули від дня призначення Михайла Добкіна на посаду, засвідчили: досягнень у нового голови облдержадміністрації більше, ніж прорахунків. Йому вдалося створити дієздатну команду, яка професійно підійшла до формування виваженого бюджету, підготувала та приступила до виконання програми соціально-економічного розвитку Харківщини на 2010-й рік. Попереду - нові амбітні плани, якими кореспондент "Урядового кур'єра" попросила поділитися Михайла Добкіна з читачами газети.

Найбільша цінність України – люди і земля. Олександр Кудревич

«Я дуже багато та довго подорожував по всіх континентах. Скажу Вам щиро, що кращої землі, ніж Україна не має! Найбільша цінність на Україні – це наші люди і наша земля. В нас з Вами дуже гарна країна, яка має дуже великі простори, природні багатства. Якщо діяти послідовно, привести на нашу землю новітні технології, вкласти інвестиції в землю нашого регіону, залучити до праці людей, то дуже скоро Харківський регіон буде жити дуже добре», - підкреслив під час зустрічі голови ХОДА Михайла Добкіна з членами Харківської обласної громадської організації «Спілка Героїв України» генеральний директор аграрно-орендного підприємства «Зоря» Красноградського району, Герой України Олександр Кудревич. 

Призначення Олександра Бандурки на посаду ректора ХНУВС - яскравий приклад повернення професіоналів у всі сфери життя держави. Михайло Добкін

Як зазначив сьогодні під час зустрічі з колективом Харківського національного університету внутрішніх справ голова ХОДА Михайло Добкін, після того, як була сформована вертикаль влади в країні, почався дуже важливий для держави процес повернення справжніх професіоналів в усі сфери управління державою, і університет внутрішніх справ яскравий тому приклад. «Повернення Олександра Марковича Бандурки на посаду ректора - це не просто крок вперед, це можливість динамічно розвиватися та готувати справжніх професіоналів. Впевнений, разом з Олександром Бандуркою повернуться і ті, хто своїм розумом і професіоналізмом додадуть університету ще більше авторитету і поваги», - підкреслив Михайло Добкін.

Архів документів