Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Завдання Асоціації виробників молока - захищати інтереси сільгоспвиробників і населення. Віталій Алексейчук

Завдання Асоціації виробників молока - захищати інтереси сільгоспвиробників і населення. Віталій Алексейчук

У Харківській області створена Асоціація виробників молока, яка покликана захищати інтереси великих сільгоспвиробників, фермерів, а також сільських жителів, які виробляють молоко. Керівником Асоціації став Олег Шишкунов, директор успішного сільськогосподарського підприємства «Родіна» у Дворічанському районі.

Як зазначив заступник голови ХОДА Віталій Алексейчук, перед Асоціацією поставлено ряд важливих завдань.

«Завдання цієї Асоціації - в першу чергу захищати інтереси сільгосптоваровиробників і населення. Ми розбили завдання на 2 етапи: сільгоспвиробник і населення, адже сьогодні молокозаводи заборгували понад мільйон гривень населенню за молоко.

Також Асоціація повинна займатися питаннями нарощування поголів'я великої рогатої худоби. Потрібно дивитися, в яких районах як ведеться ця робота, і там, де сильні господарства - допомагати їм нарощувати поголів'я. Адже в кожному районі є велика молочно-товарна ферма, і не одна. І ці ферми повинні бути у 2011 році заповнені, що дасть можливість збільшити виробництво молока. По суті, те, що ми бачимо в достатку на молочних полицях у супермаркетах - це ж не незбиране молоко, це молоко з порошку, причому невідомо, якого. А мешканці Харківської області хочуть пити натуральне молоко», - підкреслив Віталій Алексейчук.