Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Новини

На Харківщині зібрано близько 11% врожаю ранніх зернових культур

Як повідомив сьогодні заступник голови ХОДА Віталій Алексейчук, на Харківщині зібрано 10-11% врожаю ранніх зернових культур. До збирання врожаю приступили практично всі райони області. В основному триває збирання озимої пшениці та гороху. Урожайність ранніх зернових в середньому складає 17,5 ц з га, в т.ч. озимої пшениці - 19 ц з га.

Ветерани та інваліди Великої Вітчизняної війни висловилися за будівництво дороги через Лісопарк

На адресу голови Харківської обласної державної адміністрації Михайла Добкіна надійшов лист від ветеранів та інвалідів Великої Вітчизняної війни Харківщини, воїнів-інтернаціоналістів і Союзу радянських офіцерів, в якому вони виявляють свою підтримку всім починанням керівництва області та міста, спрямованим на благополуччя мешканців регіону.

Увага! Прес-конференцію перенесено

Увага! Запланована на сьогодні прес-конференція начальника управління у справах сім"ї та молоді Лариси Козлової "Про порядок надання одноразової винагороди матерям-героїням та соціальних пільг багатодітним сім’ям" переноситься. Дата і час будуть повідомлені додатково.  

У навчальних закладах Харківської області, де питна вода не відповідає нормам якості, будуть встановлені очисні фільтри

В ході селектора 9 липня заступник голови ХОДА Ігор Шурма дав доручення начальнику Головного управління освіти і науки Роману Шаповалу розробити алгоритм забезпечення закладів освіти, де гостро стоїть питання якості питної води, фільтрами для її очищення.

Ми повинні встановити в області нижню планку вартості харчування дітей в закладах освіти. Ігор Шурма

В Харківській області середній показник вартості харчування на одну дитину в день складає 8 гривень. При цьому в деяких районах вона невиправдано низька, тоді як в інших – завищена. Як зазначив в ході селекторної наради 9 липня заступник голови ХОДА Ігор Шурма, щоб збалансувати вартість харчування дітей в школах і дитсадках, необхідно встановити мінімальну ціну, нижче якої керівництво на місцях не матиме права спускатись. 

Більшість районів області не контролюють закупівельні ціни на продукти харчування для шкільних їдалень

Аналіз закупівельних цін на продукти харчування свідчить, що більшістю районів області контроль не проводиться. Суттєво завищені ціни по відношенню до середньостатистичних у Барвінківському (на 30%), Борівському (на 33%), Вовчанському (на 39,2%), Харківському (30,5%) та Кегичівському (на 28,8%) районах. Постачання продуктів харчування в заклади освіти області області здійснюється 172 приватними підприємствами, фізичними особами. Так у Кегичівському районі їх 16, Нововодолазькому – 15, Сахновщинському – 13, Балаклійському, Чугуївському - по 12. Лише у Валківському, Печенізькому та Шевченківському районах харчування організоване одним постачальником.  Крім того, договори на поставку продуктів харчування та продовольчої сировини в основному заключені без проведення торгів (за предметами закупок). Централізовано проводили тендерні процедури лише Борівський, Вовчанський, Харківський та Шевченківський райони. Тим не менше, перелік постачальників продуктів харчування погоджені з районними санітарно-епідеміологічними службами. У наявності графіки, схеми маршрутів та умови транспортування продуктів харчування.  

Ремонтні роботи з підготовки доріг до зими планується завершити до 30 жовтня 2010 р. Сергій Дульфан

Як повідомив в ході наради з головами райдержадміністрацій заступник начальника Головного управління промисловості, транспорту і зв'язку облдержадміністрації Сергій Дульфан, було проведено обстеження автомобільних доріг загального користування, складені графіки ремонту доріг і на протязі трьох тижнів планується завершити роботи з ремонту доріг державного значення. 

Із 603 загальноосвітніх шкіл районів Харківської області 558 мають власні їдальні

Більшість шкіл Харківської області забезпечують учнів гарячим харчуванням. Так, 92% загальноосвітніх учбових закладів мають власні їдальні або буфети з гарячим харчуванням, 3% шкіл користуються їдальнями сільськогосподарських підприємств (17 закладів), 1,1% організують підвіз гарячих обідів з інших шкіл (7 закладів). Про це повідомив в ході селекторної наради 9 липня начальник ГУ освіти і науки ХОДА Роман Шаповал. За його словами, їдальні відсутні в деяких школах 4 районів: Дворічанского (2 школи), Зміївського (12), Краснокутського (4) і Нововодолазького (3).  

У Харкові проходить перший дитячий турнір з тенісу Sapronov-tennis Junior Cup

5 липня розпочався липневий фестиваль тенісу - перший дитячий турнір для дівчаток і хлопчиків у віковій категорії до 10 і до 12 років Sapronov-tennis Junior Cup. Змагання зібрали 65 учасників з десятка українських міст. Фінальні матчі турніру, який проводиться за комбінованою системою (групові турніри на першому етапі та ігри плей-офф у фінальній частині), відбудуться в неділю 11 липня з 10:00. 

Головне управління промисловості, транспорту і зв'язку ХОДА пропонує переглянути порядок виділення субвенції автоперевізникам

«Проведений аналіз відповідності обсягу нарахованої субвенції з обсягом виконуваних в районах області пасажироперевезень показав несправедливе, по відношенню до перевізників, виділення коштів зазначеної субвенції», - підкреслив заступник начальника Головного управління промисловості, транспорту і зв'язку облдержадміністрації Сергій Дульфан. 

«Харківський Артек» буде розміщений на території національного природного парку "Гомільшанські ліси"

Як повідомив сьогодні заступник голови ХОДА Євген Савін, цього року буде розроблена концепція створення Обласної установи «Центр оздоровлення та формування здорового способу життя дітей та молоді», буде визначено, скільки потрібно коштів для здійснення всього задуманого, а наступного року розпочнеться реконструкція території та приміщень. Центр буде розміщений на території заміської установи оздоровлення та відпочинку дітей «Аіст» (с. Велика Гомільша, Зміївського району).

Збірна Харківської області виграла чемпіонат України і Кубок України з водного поло серед жінок

Збірна команда Харківської області «ХПІ - ШВСМ Харків'янка» посіла перші місця у фіналі чемпіонату України і Кубку України з водного поло серед жінок. 

Порушення автоперевізниками чинного законодавства загрожує їм розірванням угод

На сьогоднішній день, в результаті звітів автостанцій був проведений повний аналіз їх діяльності, в результаті якого стало відомо, що частина автоперевізників Харківського регіону не справляється зі своїми договірними зобов'язаннями. «Почастішали випадки порушень перевізниками затверджених розкладів руху, зривів рейсів за нез'ясовних причин, відмов у перевезенні пільгових категорій громадян. Нам необхідно вживати дієвих заходів щодо безумовного виконання автоперевізниками всіх форм власності та видів сполучення чинного законодавства, що регулює перевезення пасажирів, особливо - пільгового контингенту. 

Сергій Євлахов нагороджений «Хрестом Слави» посмертно

Міністр внутрішніх справ України генерал-майор міліції Анатолій Могильов особисто прибув до Харківської області, щоб виразити щирі слова співчуття та скорботи родині загиблого міліціонера та вручити нагороди від Президента та МВС України його близьким. За мужність та героїзм, проявлені інспектором патрульної служби 1-ої роти полку ППСМ старшим сержантом міліції Сергієм Євлаховим під час виконання службових обов’язків, його нагороджено посмертно відзнакою МВС України «Хрест Слави». Високу нагороду від Міністра отримала мати міліціонера Марія Петрівна Євлахова.

В ефірі – щотижнева програма «Час влади»

Від учорашнього дня щочетверга о 19:30 на телеканалі ОТБ в ефір виходитиме програма «Час влади» за участю голови обласної державної адміністрації Михайла Добкіна. Свої запитання Михайлу Марковичу глядачі можуть надсилати на адресу електронної пошти tv@kharkivoda.gov.ua Передачу, яка вийшла в ефір 8 липня, харків’яни та мешканці нашої області зможуть подивитися у повторі сьогодні, у п’ятницю, о 14:20 та у неділю о 19:00 на телеканалі ОТБ. Разом з головою ХОДА участь у першому випуску програми брали його заступники Юрій Сапронов та Євген Савін.  

Вічна пам'ять Герою!

Сьогодні біля ДК Міліції попрощалися з героїчно загиблим співробітником міліції Сергієм Євлахова. Як повідомив голова Харківської облдержадміністрації Михайло Добкін, матері загиблого Сергія Євлахова буде надана матеріальна допомога. Будуть вирішені всі побутові питання, починаючи з житлових проблем та закінчуючи допомогою, яка буде надаватися протягом усього життя матері загиблого.  «Я знаю, що не існує таких слів і методів, щоб компенсувати біль втрати. Тим більше, що зовсім недавно ця жінка поховала чоловіка, а тепер і сина.  

Юрій Сапронов провів виїзний прийом у Чугуєві

В рамках робочої поїздки Чугуївським районом заступник голови ХОДА Юрій Сапронов провів особистий прийом громадян. Мешканці Чугуївщини зверталися до віце-губернатора переважно щодо сприяння вирішенню соціально-побутових проблем. Зокрема, надійшли заяви про надання матеріальної допомоги на лікування та сприяння працевлаштуванню молодого спеціаліста. Юрій Сапронов взяв всі звернення громадян під свій контроль.  

Ім'я загиблого міліціонера Сергія Євлахова буде вписано золотими літерами в історію харківської міліції. Анатолій Могильов

Керівництво Харківської області та міста, особовий склад УМВС України в Харківській області та жителі міста попрощалися із загиблим при виконанні службових обов'язків старшим сержантом міліції Сергієм Євлаховим. Також на панахиді був присутній Міністр внутрішніх справ України Анатолій Могильов, який з метою віддати останні почесті загиблому приїхав з Києва.

У всіх районів області є спільні проблеми, і ми крок за кроком будемо їх вирішувати. Михайло Добкін

У прямому ефірі програми «Час влади»,  що вийшла вчора на обласному державному телебаченні, голова Харківської обласної державної адміністрації Михайло Добкін заявив, що проблеми Золочівського району, який він відвідав у той же день з робочим візитом, нічим не відрізняються від проблем будь-якого іншого району області. «У кожного району є своя специфіка, але загальні проблеми однакові», - зазначив він. 

Ми плануємо максимально зменшити обмеження для інвесторів. Юрій Сапронов

Заступник голови Харківської обласної державної адміністрації Юрій Сапронов під час візиту на виробничий комплекс «Завод енергетичного машинобудування», що знаходиться в смт Малинівці Чугуївського району Харківської області, запевнив директора заводу Олега Алтухова, що Харківська облдержадміністрація буде сприяти спрощенню процедури отримання дозвільних документів для введення підприємства в експлуатацію.  

Підприємства мають бути максимально чесними з державою. Юрій Сапронов

Вийти «з тіні» та декларувати реальну заробітну плату своїх працівників – таку вимогу озвучив керівникам підприємств, які розташовані у Малинівський промисловій зоні Чугуївського району, віце-губернатор Юрій Сапронов. «Підприємства мають бути максимально чесними з державою, адже саме від них залежить наповнення бюджету області і виконання соціальних програм», - наголосив Юрій Анатолійович.  

Юрій Сапронов в рамках робочої поїздки до Чугуївського району відвідав ряд потужних підприємств

В ході робочої поїздки до Чугуївського району заступник голови облдержадміністрації Юрій Сапронов оглянув виробничі потужності підприємств ТОВ «Малинівський склозавод» та ПрАТ «KGS&Co».

Харківські правоохоронці, поранені під час виконання службових обов'язків, отримали нагороди з рук Міністра внутрішніх справ  (доповнено)

Голова ХОДА Михайло Добкін, Міністр внутрішніх справ Анатолій Могильов, начальник ГУ МВС Харківської області Михайло Мартинов і секретар Харківської міської ради Геннадій Кернес відвідали в лікарні швидкої і невідкладної допомоги двох міліціонерів, поранених при виконанні службових обов'язків 8 липня. За вагомий особистий внесок у справу боротьби зі злочинністю, зміцнення правопорядку та проявлений професіоналізм під час виконання службових обов’язків, оперуповноважені відділу карного розшуку ХМУ ГУМВС України в Харківській області старший лейтенант міліції Олександр Жданов та старший лейтенант міліції Володимир Гвоздік нагороджені відзнакою МВС «Хрест Слави».  

У Харківській області буде відкрито престижний дитячий оздоровчий табір

«Мною було дано доручення про створення в Харківському регіоні так званого харківського «Артека» на базі одного з оздоровчих таборів Харківської області. Завтра в табір виїжджає робоча група, до складу якої входять співробітники Головного управління у справах сім'ї, молоді та спорту і Головного управління освіти Харківської облдержадміністрації. Ми вже підготували концепцію роботи дитячого оздоровчого центру, який буде працювати цілий рік і приймати дітей з усього Харківського регіону», - повідомив у прямому ефірі телепрограми «Час влади» голова Харківської обласної державної адміністрації Михайло Добкін.  

Питома вага продукції ДП «Новопокровський комбінат хлібопродуктів» складає 15,5% в загальному обсязі виробництва Чугуївського району

Юрій Сапронов відвідав одне з найпотужніших підприємств переробної промисловості Чугуївського району – ДП «Новопокровський комбінат хлібопродуктів». Заступник голови ХОДА оглянув основні технологічні цехи: заготівельний елеватор, млин та комбікормовий завод. Директор комбінату Володимир Гусаров розповів, що підприємство має восьмивідсоткову рентабельність, питома вага його продукції складає 15,5% в загальному обсязі виробництва району.

Ми маємо використовувати досвід і авторитет наших вельмишановний земляків - Героїв України. Михайло Добкін

У прямому ефірі програми «Час влади» голова Харківської обласної державної адміністрації Михайло Добкін дав доручення своєму заступнику Юрію Сапронову відпрацювати питання участі в регіональному комітеті з економічних реформ усіх членів Спілки Героїв України.

Події дня

Сьогодні, 9 липня, о 10:00 в аудиторії № 28 ректорського корпусу НТУ "ХПІ" (вул. Фрунзе, 21) розпочнеться "Ярмарок вакансій" для випускників курсів професійного навчання (перепідготовки та підвищення кваліфікації) військовослужбовців. Об 11:00 біля БК Міліції (вул. Раднаркомівська, 13) розпочнеться траурна панахида за загиблим співробітником міліції Сергієм Євлаховим Об 11:30 в аудиторії № 12 ректорського корпусу НТУ "ХПІ" (вул. Фрунзе, 21) відбудеться урочиста церемонія випуску з врученням державних свідоцтв та міжнародних сертифікатів четвертому випуску 60 слухачів курсів професійного навчання (перепідготовки та підвищення кваліфікації) військовослужбовців О 15:00 в малій залі Будинку Рад (вул. Сумська, 64, 2 пов.) розпочнеться обласна селекторна нарада з порядком денним: "Про стан харчування в дошкільних та загальноосвітніх закладах районів області".

Харківська міліція сумує за загиблим товаришем…

9 липня об 11:00 біля БК Міліції (вул. Раднаркомівська, 13) розпочнеться траурна панахида за загиблим співробітником міліції. Керівництво, колегія і весь особовий склад ГУМВС України в Харківській області висловлюють глибокі та щирі співчуття рідним і близьким інспектора 1-ї роти полку патрульної служби ХМУ ГУМВС України в Харківській області старшого сержанта міліції Сергій Михайловича Євлахова, який загинув від рук злочинця під час виконання службових обов’язків. До останньої хвилини свого життя Сергій Євлахов залишався на бойовому посту, вірний українському народові та присязі. Пам'ять про нього буде жити вічно у наших серцях. Любимо, пам’ятаємо, сумуємо…

Проблеми, які накопичувалися десятиліттями, неможливо вирішити протягом одного року. Михайло Добкін

Як зазначив сьогодні голова ХОДА Михайло Добкін, в області існує багато проблем, пов'язаних з підготовкою шкіл до опалювального сезону: «Головна з них - відсутність належного фінансування протягом багатьох років. Ті проблеми, які накопичувалися десятиліттями, неможливо вирішити за один рік».

Харківська область отримає до кінця цього року 30 - 50 млн. грн. на вирішення питання газифікації

Керівництво Харківської області завдяки своїй наполегливій позиції і тісній співпраці з Кабміном і НАК «Нафтогаз України» отримає до кінця цього року 30 - 50 млн. грн.на вирішення питання газифікації, - повідомив сьогодні під час наради з керівництвом структурних підрозділів Лозівської райдержадміністрації голова Харківської облдержадміністрації Михайло Добкін. Зокрема, на заплановані об'єкти газифікації Золочівського району буде освоєно 3 млн.грн. 

Архів документів