Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Новини

Питання відшкодування збитків у сфері ЖКГ необхідно вирішувати на державному рівні

Збиткова робота комунальних підприємств через тривалу дію тарифів, які повністю не покривають фактичних витрат виробництва послуг, ускладнює ситуацію в житлово-комунальному господарстві. Питання відшкодування цих збитків необхідно вирішувати на державному рівні. За умови підтримки держави у вирішенні цього питання підприємства зможуть розрахуватись по заборгованості за природний газ. Обласна державна адміністрація працює в цьому напрямку з центральними органами влади.

Рівень безробіття у Харківській області зменшився

Як повідомив заступник голови Харківської облдержадміністрації Ігор Шурма, за даними вибіркових обстежень населення у поточному році спостерігається підвищення в регіоні економічної активності населення, зростання зайнятості і скорочення безробіття. З початку року рівень економічної активності працездатного населення зріс до 73,2%, рівень зайнятості - до 66,8%, рівень безробіття зменшився до 8,7% проти 9,4% минулого року. Рівень зареєстрованого безробіття на регіональному ринку праці також зменшився та становив в середньому 1,8%, проти 2,9% у 2009 році.

У тому, що Харків має сьогодні високий рейтинг, заслуга всіх людей, у тому числі і прокуратури. Михайло Добкін

Сьогодні колективу обласної прокуратури був представлений новий керівник. У процедурі знайомства з новопризначеним прокурором Харківської області Геннадієм Тюріним взяв участь голова ХОДА Михайло Добкін. «Харківщина завжди була кузнею кадрів, де керівники мають особливу харизму і бачення розвитку тієї структури, яку вони очолюють, - сказав, звертаючись до Геннадія Євгеновича, голова облдержадміністрації.  

Підготовка до осінньо-зимового періоду проводиться згідно з затвердженими графіками

На виконання розпорядження Голови обласної державної адміністрації Михайла Добкіна в районах та містах області проводяться виїзні засідання обласного штабу з організації підготовки господарського комплексу та об’єктів соціальної сфери до сталого функціонування в осінньо-зимовий період 2010-2011 років.   

Харківська облрада виділила 250 тис. грн на ліквідацію наслідків повені в Чернівецькій області

Сьогодні на засіданні сесії Харківської обласної ради було ухвалено рішення про виділення 250 тис. грн. на ліквідацію наслідків повені в Чернівецькій області. Нагадаємо, голова Чернівецької обласної державної адміністрації Михайло Папієв звернувся до голови Харківської облдержадміністрації Михайлу Добкіну і жителям Харківської області з проханням відгукнутися на загальну біду і, по можливості, надати необхідну допомогу постраждалому населенню Чернівецької області.  

На 12 липня рівень розрахунків підприємств ТКЕ за природний газ склав 76%

З метою забезпечення своєчасного початку нового опалювального періоду теплопостачальними підприємствами вживаються заходи щодо погашення заборгованості за природний газ. Станом на 12 липня рівень розрахунків теплопостачальних підприємств за природний газ, спожитий в опалювальному сезоні 2009-2010 років, склав 76%.    

Обласна влада постійно вживає заходи з погашення боргів із виплати зарплати та внесків до Пенсійного фонду. Ігор Шурма

Як зазначив сьогодні під час засідання сесії обласної ради заступник голови Харківської облдержадміністрації Ігор Шурма, обласна влада постійно вживає заходи з погашення боргів із виплати зарплати та внесків до Пенсійного фонду. «Зокрема, районними управліннями праці та соціального захисту населення з початку року до органів прокуратури направлено матеріали щодо порушення законодавства про працю на 199 керівників підприємств. Проте, порушено лише 3 кримінальні справи», - зазначив заступник голови ХОДА.

За 6 місяців підприємства області перерахували до Пенсійного фонду більше 3,2 млрд.грн.

Як повідомив сьогодні під час засідання сесії обласної ради заступник голови Харківської облдержадміністрації Ігор Шурма, за підсумками 6 місяців поточного року в бюджет Пенсійного фонду області надійшло 3 млрд. 256,6 млн.грн., що у порівнянні з аналогічним періодом минулого року більше на 333,7 млн.грн. (11,4%). «В останні місяці спостерігається позитивна тенденція суттєвого збільшення надходжень. Так, в червні в бюджет Фонду надійшло 650 млн.грн., що на 116 млн.грн. більше, ніж у травні», - зазначив Ігор Шурма.

Шлях вирішення проблеми погашення заборгованості по заробітній платі - взаємна кооперація між підприємствами Харківської області та України в цілому

Головна задача при вирішенні проблеми погашення заборгованості з виплати заробітної плати на підприємствах області - пошук внутрішніх резервів шляхом взаємної кооперації між підприємствами Харківської області та України в цілому. Про це під час пленарного засідання LIX сесії обласної ради V скликання заявив голова обласної державної адміністрації Михайло Добкін.  

Заборгованість із виплати заробітної на підприємствах області зменшилась на 25,4 млн.грн.

Як повідомив сьогодні під час засідання сесії обласної ради заступник голови Харківської облдержадміністрації Ігор Шурма, у червні заборгованість із виплати заробітної плати в області зменшилася на 21,6 млн.грн. (12,9%) і на 1 липня складала 146,2 млн.грн. Борги на економічно активних підприємствах скорочені на 21,4 млн.грн. (14,6%) і склали 125,1 млн.грн. З початку липня загальна сума боргу зменшилася ще на 3,8 млн.грн. і на 7 липня складала 142,4 млн.грн.

Віталій Алексейчук у "прямій лінії" газети "Вечірній Харків"

Сьогодні з 16.00 до 17.00 заступник голови Харківської облдержадміністрації Віталій Алексейчук візьме участь у "прямій лінії" газети "Вечірній Харків" та відповість на запитання читачів по телефону 760-47-01. 

Події дня

Сьогодні, 13 липня, о 10.00 у залі засідань Будинку рад (м. Харків, вул.Сумська, 64, 4 поверх) розпочнеться пленарне засідання LIX сесії обласної ради V скликання. О 14:00 в малому залі Будинку рад (м. Харків, вул.Сумська, 64, 2 поверх) відбудеться прес-конференція начальника управління культури і туризму ХОДА Дмитра Кузнєцова та режисера етнофестивалю "Печенізьке поле" Олексія Настаченка про проведення фестивалю "Печенізьке поле - 2010". О 15:00 в малому залі Будинку рад (м. Харків, вул.Сумська, 64, 2 поверх) розпочнеться засідання організаційного комітету з підготовки та проведення в м. Харкові фінальної частини чемпіонату Європи 2012 року з футболу.

Дитячі оздоровчі табори повинні функціонувати. Михайло Добкін

Як повідомив голова Харківської обласної державної адміністрації Михайло Добкін під час програми «Зворотний зв'язок» на обласному радіо, облдержадміністрація підтримує і допомагає підприємствам, організаціям і заводам в утриманні дитячих оздоровчих таборів, які перебувають у їх підпорядкуванні. «Табори, що перебувають у підпорядкуванні підприємств, які не мають можливості їх утримувати, повинні передаватися в райони, де вони будуть переходити на баланс і відновлюватися. Щоб кожне літо, а якщо буде така можливість і зиму, відкривати свої двері для дітей нашого регіону», - підкреслив Михайло Добкін.  

Ми живемо в одній країні і повинні допомагати один одному. Михайло Добкін

«До мене з проханням про допомогу постраждалому від стихії населенню звернувся голова Чернівецької облдержадміністрації Михайло Папієв. Я звернувся з проханням до Сергія Чернова скликати позачергову сесію облради. На сесії ми запропонуємо виділити 250 тис грн.з обласного бюджету для Чернівецької області, те ж саме зробить міська рада. Я думаю, що це буде наша посильна допомога, наш внесок у вирішення тих питань, які сьогодні турбують Буковину. Ми живемо в одній країні, і люди, що опинилися сьогодні в біді, повинні відчувати, що їх біль - це наш біль. Ми повинні допомагати один одному», - підкреслив голова Харківської облдержадміністрації Михайло Добкін в ефірі на обласному радіо. 

Ми створимо певні правила, які будуть бити по спекулянтам, але підтримувати сільгоспвиробника і покупця. Михайло Добкін

Оптовий сільськогосподарський ринок в Харківській області вирішить одразу кілька проблем. Зокрема, від його створення виграють сільгоспвиробники, які зможуть обходитися без посередників при продажу свого товару, і харків'яни, які отримають можливість купувати якісні продукти за більш низькою ціною. Крім того, будуть довше збережені в порядку міські дороги.

Люди втомилися від безвладдя та порожніх обіцянок. Михайло Добкін

«Ветерани, люди старшого покоління, які відновлювали наше місто після війни, створювали його авторитет і славу, дуже переживають, що деякі маргінальні політики в світлі майбутніх виборів намагаються домогтися дешевої популярності, використовуючи больові точки, які існують в житті кожного міста», - зазначив в ефірі програми «Зворотній зв'язок» обласного державного радіо голова ХОДА Михайло Добкін, коментуючи лист від ветеранів та інвалідів Великої Вітчизняної війни Харківщини, воїнів-інтернаціоналістів і Союзу радянських офіцерів на підтримку всіх починань керівництва області та міста, спрямованих на благополуччя мешканців регіону.

Зараз проходить серйозна інвентаризація стану справ у всіх сферах життєдіяльності Харківського регіону. Михайло Добкін

«Сьогодні наше основне завдання полягає в тому, щоб в короткі терміни провести повну інвентаризацію в області. Без серйозного структурного аналізу, без знання того, як працює система не можна прийняти правильних менеджерських рішень. Не можна одну систему замінити іншою, якщо точно знаєш, що попередню неможливо довести до ладу, або прибрати ті проблеми, які заважають їй працювати. З усіх питань необхідно розбиратися індивідуально. Зараз проходить серйозна інвентаризація стану справ у всіх сферах життєдіяльності нашого регіону», - заявив голова Харківської облдержадміністрації Михайло Добкін під чіс ефіру на обласному радіо.    

У державі ведеться планомірна робота з реформування всіх галузей народного господарства

Говорячи про неможливість сьогодні вигідно реалізовувати вирощені врожаї зернових культур, голова ХОДА Михайло Добкін в ефірі програми обласного державного радіо «Зворотний зв'язок» відзначив, що продавати складно не тому, що люди не здатні це зробити, а тому що держава за багато років не підготувало транспортну систему до вивезення надлишків зерна.  

Дитячий оздоровчий центр буде найкращим і найпрестижнішим в регіоні. Михайло Добкін

Як повідомив голова Харківської облдержадміністрації Михайло Добкін під час програми «Зворотній зв'язок» на обласному радіо, зараз йде процес підготовки проекту для створення дитячого оздоровчого табору за образом загальновідомого табору «Артек». На сьогоднішній день розглядається два табори, на базі одного з них буде відкрито оздоровчий центр нового типу.  

І обласна, і міська влада нададуть всю необхідну допомогу родині загиблого міліціонера

Рідні та близькі старшого сержанта міліції Сергія Євлахова, який загинув при виконанні службових обов'язків, отримають допомогу і з боку області, і з боку міста. Сам він буде посмертно представлений до державної нагороди.

Головний критерій оцінювання роботи державної влади - зміна рівня життя людей. Михайло Добкін

Саме це - «кількість продуктів у холодильниках громадян, кількість грошей у їхніх гаманцях, впевненість людей у завтрашньому дні і можливість планувати значущі події в житті» - назвав голова ХОДА Михайло Добкін головними показниками успішної роботи районної, обласної та й державної влади в цілому на шляху економічного перетворення нашого суспільства. Про це він заявив в ефірі програми обласного державного радіо «Зворотний зв'язок».  

В області буде створено систему якісного харчування школярів

Як зазначив в ефірі програми «Зворотній зв'язок» обласного державного радіо голова Харківської обласної державної адміністрації Михайло Добкін, в області створюється система якісного харчування школярів: «На жаль, ця проблема була пущена на самоплив, і сьогодні існують великі розбіжності у харчуванні школярів у різних районах, і цю ситуацію необхідно виправляти».

Сергій Євлахов для підвищення авторитету міліції зробив набагато більше, ніж багато людей, які доходили до високих генеральських погонів. Михайло Добкін

Загиблий під час виконання службових обов'язків старший сержант міліції Сергій Євлахов проявив справжній героїзм і ціною свого життя врятував багатьох харків'ян від озброєного злочинця, - вважає голова ХОДА Михайло Добкін. «Сергій Євлахов для підвищення авторитету міліції зробив набагато більше, ніж багато людей, які доходили до високих генеральських погонів. Саме таким трагічним прикладом створюється уявлення людей про те, що міліція дійсно стоїть на захисті правопорядку і безпеки в місті. Цей хлопець не просто своїм життям ризикував, щоб затримати озброєного злочинця, він цим врятував життя багатьох харків'ян і гостей нашого міста. Адже молодий хлопець з бойовим автоматом, який так зухвало себе повів під час затримання, невідомо скільки міг накоїти біди.А  може, і вже накоїв, адже ми не знаємо істинних причин, по яких він виявився озброєним в одному зі спальних районів нашого міста», - підкреслив Михайло Добкін під час програми «Зворотний зв'язок» на обласному радіо.  

Україна налагоджує кооперацію з Європейським Союзом і відновлює втрачені контакти з державами СНД. Михайло Добкін

Обговорюється можливість створення митного союзу між Україною та  кількома найближчими державами. Це відкриє значні можливості для розвитку економіки країни, - вважає голова Харківської обласної державної адміністрації Михайло Добкін.

Ми зацікавлені в будь-яких серйозних економічних взаєминах з країнами колишнього СРСР. Михайло Добкін

«Економіка України тісно пов'язана з економіками сусідніх держав пострадянського простору. Ми дуже сильно інтегровані один в одного, і створення багатьох високоякісних і конкурентоспроможних продуктів на наших підприємствах відбувається в тісній кооперації з тими ж російськими або білоруськими підприємствами. Ми безперечно зацікавлені у будь-яких серйозних економічних взаєминах між країнами колишнього СРСР. Разом можна створювати більш конкурентоспроможну продукцію і долати всі складнощі, пов'язані із завоюванням нових ринків», - зазначив в ефірі програми «Зворотній зв'язок» обласного державного радіо голова Харківської обласної державної адміністрації Михайло Добкін.

Посіви всіх зернових культур, крім озимих, знаходяться в доброму стані. Віталій Алексейчук

У Харківській області від складних погодних умов не постраждали поля основних зернових культур, крім озимих, - повідомив заступник голови обладміністрації Віталій Алексейчук. «Для того, щоб якось компенсувати втрату озимих, ми пересіяли поля кукурудзою, соєю, круп'яними культурами - просом, гречкою. Це зроблено для того, щоб зерновий баланс у нас вийшов на рівні минулого року, хоча, звичайно, він буде трохи нижче, тому що озимі нічим не заміниш. На сьогоднішній день в нормальному стані перебувають і кукурудза, і соя, і інші сільськогосподарські культури», - підкреслив він.

Харківська область планує закупити близько 160 тисяч тонн продовольчого зерна

Якщо не завадять погодні умови, в Харківській області буде зібрано достатню кількість зерна, щоб забезпечити ним потреби регіону. Але тільки до 30% очікуваного урожаю складе зерно, придатне для випічки хліба, тому пшеницю другого і третього класу будуть закуповувати в інших регіонах.

13 липня – пленарне засідання LIX сесії обласної ради V скликання

13 липня 2010 року о 10.00 в залі засідань Будинку рад (м. Харків, вул. Сумська, 64, 4 поверх) розпочнеться пленарне засідання LIX сесії обласної ради V скликання. У порядку денному: 1. Про внесення змін до рішення обласної ради від 30 квітня 2010 року № 1690-V "Про обласний бюджет на 2010 рік" та додатків до нього, у тому числі щодо виділення фінансової допомоги постраждалим районам Чернівецької області. 2. Про хід виконання Програми економічного і соціального розвитку Харківської області на 2010 рік, затвердженої рішенням обласної ради від 17 червня 2010 року № 1703-V, у частині погашення заборгованості із заробітної плати, внесків до Пенсійного фонду України та стан зайнятості населення області. 3. Про депутатські запити. 4. Різне.

Робота із забезпечення області необхідною кількістю зерна триває. Віталій Алексейчук

«Сьогодні наша головна задача – забезпечити область якісним зерном, і щоб його вистачило на продовольчі та насіннєві цілі. Зараз ведеться робота над вирішенням цих питань. Робота хлібоприймальних та борошномельних підприємств орієнтована на використання зерна, вирощеного на полях Харківської області. Паралельно ми працюємо із іншими областями з питання завозу пшениці 2-3 класу для хлібопекарських підприємств», - зазначив сьогодні заступник голови ХОДА Віталій Алексейчук.

Погодні умови не завадять вчасно зібрати врожай ранніх зернових культур. Віталій Алексечук

За інформацією заступника голови ХОДА Віталія Алексейчука, вчора в багатьох районах області випала місячна норма опадів. Зокрема, в Балаклійському районі випало 100 мл опадів, в Первомайському районі - більше 100 мл. «Через опади довелося призупинити збирання врожаю, але це ненадовго. Погода стабілізується, і ми продовжимо збирати врожай. Думаю, що в найближчі 10 днів ми завершимо збирання врожаю цих культур», - зазначив Віталій Алексейчук.

Архів документів