Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Новини

Закривається сезон у Харківському академічному українському драматичному театрі ім. Т.Г. Шевченка

18 липня 2010 року о 19.00 Харківський академічний український драматичний театр ім. Т.Г. Шевченка закриє свій театральний сезон прем’єрною виставою “Маленькі подружні злочини” сучасного французького драматурга Е.-Е. Шмітта. 

Створення єдиного медико-соціального простору – одне з головних завдань реформування галузі охорони здоров’я України

Як повідомив сьогодні під час колегії Головного управління охорони здоров’я Харківської облдержадміністрації начальник ГУ Олександр Галацан, 16 червня в Кабінеті міністрів України відбулася нарада під головуванням Прем’єр-міністра України Миколи Азарова, під час якої обговорювалися основні засади реформування медичної галузі в Україні. «Серед всіх протокольних завдань, які були дані за підсумками наради, на першому місці стоїть завдання про опрацювання механізму створення єдиного медико-соціального простору, яке вже не перший рік реалізується в Харківській області», - зазначив Олександр Галацан.

Книги харківських видавців будуть передані в бібліотеки районних шкіл та дитячих будинків

Управління у справах преси та інформації Харківської облдержадміністрації виступило з ініціативою передати в шкільні бібліотеки та дитячі будинки районів області сигнальні екземпляри книг харківських видавництв, що надходили в розпорядження управління протягом останніх кількох років, - повідомила начальник управління Вікторія Маренич.

Михайло Добкін привітав делегатів з’їзду Української Асоціації місцевих та регіональних влад

В Харкові відбувається з’їзд Української Асоціації місцевих та регіональних влад, у якому бере участь віце-прем'єр-міністр України, президент Асоціації Віктор Тихонов. З вітальним словом до делегатів з’їзду на пленарній частині звернувся голова обласної державної адміністрації Михайло Добкін.

У ХПІ розроблена унікальна апаратура для центрів з боротьби з тероризмом. Михайло Добкін

Сьогодні фахівці Національного технічного університету «ХПІ» готові запропонувати українській армії сучасну зброю, яка за певних випробуваннь і апробацій може надійти в серійне виробництво, - заявив в ефірі програми «Час влади» голова Харківської облдержадміністрації Михайло Добкін. «Ми можемо говорити про те, що сьогодні вже готова унікальна апаратура для центрів з боротьби з тероризмом, яка не має аналогів у світі. Є досить багато цікавих, важливих ідей, які вже перейшли від паперу до дослідних зразків», - повідомив голова облдержадміністрації. 

Харківська область закупить насіння елітних сортів для посівної кампанії 2011

На сьогоднішній день всі райони Харківської області організовано приступили до збору урожаю ранніх зернових. «Справи зі збором урожаю в різних господарствах обстоять по різному. Передові господарства сьогодні збирають по 30 центнерів з га. Це говорить про те, що при одних і тих самих погодних умовах господарство може зібрати добрий врожай озимих культур. Я вважаю, що ми вчасно зберемо врожай та обов’язково заготовимо необхідну кількість продовольчого зерна і насіння. Також є домовленість з міністром аграрної політики України про закупівлю у насіннєвому фонді насіння елітних сортів для посівної кампанії 2011 року», - повідомив заступник голови ХОДА Віталій Алексейчук.

Відбулася урочиста церемонія покладання квітів до Монументу Незалежності з нагоди 20-ї річниці Декларації про державний суверенітет України

Сьогодні на пл. Рози Люксембург відбулася урочиста церемонія покладання квітів до Монументу Незалежності з нагоди 20-ї річниці Декларації про державний суверенітет України. У ній взяли участь заступники голови Харківської облдержадміністрації Євген Савін та Вадим Ландсман, заступник голови Харківської облради Вікторія Казакова, заступник міського голови Михайло Фатєєв, в.о. заступника міського голови Світлана Горбунова-Рубан, представники політичних партій, громадських організацій та духовенства. 

Підготовка Харківського регіону до проведення чемпіонату Європи з футболу 2012 року ведеться за наміченим планом

Про це в ефірі програми обласного державного телебачення «Час влади» заявив голова ХОДА Михайла Добкін: «Сьогодні ми розуміємо, що провести чемпіонат можна буде лише тоді, коли буде повністю підготовлена інфраструктура і на відмінно виконано домашнє завдання з підготовки всього регіону, в першу чергу, міста». Всі роботи ведуться згідно графіка, закладеного в державній, регіональній та міській програмах підготовки.  

У Харківській області буде створена асоціація виробників молока

Згідно з дорученням голови Харківської облдержадміністрації Михайла Добкіна, у ході загального установчих зборів керівників сільгосппідприємств області, що займаються виробництвом молока, було прийнято рішення про створення асоціації молоковиробники.  

Досвід Харківської області з побудови єдиного медичного простору може бути розповсюджений на всю країну

«Наше головне завдання - зробити максимально доступною безоплатну медичну допомогу для всіх мешканців Харкова та області незалежно від місця їх проживання. Не повинно бути різниці у сфері медичних послуг між мешканцем села та городянином, і всі послуги повинні бути однаково доступними для всіх. Ми докладаємо максимум зусиль для побудови єдиного медичного простору в Харківській області і обов’язково досягнемо своєї мети», - зазначив в ефірі програми «Час влади» заступник голови Харківської облдержадміністрації Ігор Шурма. Він також повідомив, що цього тижня зустрічався з Міністром охорони здоров’я України Зіновієм Митником, за словами якого, не виключено, що досвід Харківської області з побудови єдиного медичного простору буде запропонований для всієї Україні.

На наступному тижні буде підписаний меморандум з хлібопекарями Харківської області про непідвищення цін на хліб

Як повідомив в ефірі програми «Час влади» заступник голови ХОДА Віталій Алексейчук, з хлібопекарями Харківської області на наступному тижні буде укладено меморандум про непідвищення цін на хліб. «Меморандум вже підготовлений і ми плануємо запросити всіх хлібопекарів і сільхозтоваровиробників Харківського регіону для того, щоб його підписати», - підкреслив Віталій Алексейчук. Для того, щоб досягти взаєморозуміння, з керівництвом кожного підприємства будуть зустрічатися окремо. Всім пекарням по можливості буде надана максимальна підтримка з боку керівництва області.

Медичні послуги в обласній клінічній лікарні повинні надаватись безоплатно. Ігор Шурма

Як повідомив в ефірі програми «Час влади» заступник голови Харківської облдержадміністрації Ігор Шурма, за останні 5 років на капітальний ремонт обласної клінічної лікарні було витрачено 12 млн.грн., на закупівлю обладнання – 20 млн.грн. «Під час відвідування лікарні разом з головою облдержадміністрації Михайлом Добкіним у нас виникло багато запитань з приводу того, як саме витрачалися кошти на ремонт, оскільки стан приміщень лікарні залишає бажати кращого. Крім того, левова частка медичних послуг була платною. Парадокс полягає в тому, що за бюджетні кошти закуповувалась апаратура, а потім вона передавалася або в оренду приватним структурам, або сама лікарня надавала платні послуги», - підкреслив Ігор Шурма.

Звернення Президента України Віктора Януковича до Українського народу з нагоди 20-ї річниці проголошення Декларації про державний суверенітет України

Як Президент держави, Гарант Конституції я сповнений рішучості забезпечити Україні такі внутрішньополітичні і зовнішні чинники, які дозволять нашому народу відчути, що безвідповідальність влади назавжди відійшла в минуле.

Перехід між стаціонарним та діагностичним корпусами обласної лікарні буде збудований до осені

Як повідомив в ефірі програми «Час влади» заступник голови Харківської облдержадміністрації Ігор Шурма, на будівництво переходу між основним стаціонарним корпусом та діагностичним корпусом обласної клінічної лікарні виділено 3 млн.грн. «Ми жорстко поставили завдання завершити будівництво переходу до осені. Це надасть можливість використовувати діагностичне обладнання в лікуванні важко хворих пацієнтів, тому що раніше через відсутність переходу їх неможливо було доставити до діагностичного корпусу. Перехід будувався 6 років, і якби ми зараз не поставили жорстко завдання завершити його будівництво, він би спороджувався б ще багато років», - підкреслив Ігор Шурма.

Події дня

Сьогодні, 16 липня, о 10:00  на пл. Рози Люксембург відбудеться Урочиста церемонія покладання квітів до Монументу Незалежності з нагоди 20 річниці Декларації про державний суверенітет України.  Об 11.00 в обласній клінічній лікарні (пр. Правди, 13) відбудеться засідання колегії Головного управління охорони здоров'я облдержадміністрації: «Підсумки діяльності галузі охорони здоров'я Харківської області у I півріччі 2010 року і подальші перспективи». О 13:00 у Державному архіві Харківської області (пр. Московський, 7) розпочнеться ознайомлення з роботою Державного архіву Харківської області. О 15:00 в Будинку рад, малому залі (вул. Сумська, 64, 2 поверх) розпочнеться обласна селекторна нарада з порядком денним: "Про організацію розроблення проекту Програми економічного і соціального розвитку Харківської області на 2011 рік" О 17:00 в СК "Локомотив" (вул. Котлова, 90 / 1) відбудуться урочисті заходи з нагоди Дня бухгалтера. О 18:00 закриття сезону в Харківському академічному театрі ляльок ім. В.А. Афанасьєва - спектакль для дорослих «Король Лір» В. Шекспіра.

Харків - центр видавничої та книжково-поліграфічної галузі України

Тут зосереджено 70% всіх українських потужностей книжкової поліграфії. Більше 50% всіх українських книг видається в Харкові. Тому для харківських книговидавців принципова ситуація в галузі на рівні держави. Про це на круглому столі в ХОДА повідомив генеральний директор ВАТ «Видавництво «Фоліо» Олександр Красовицький.

Головне управління праці та соціального захисту населення роз’яснює

Головне управління праці та соціального захисту населення Харківської облдержадміністрації надало роз’яснення щодо призначення допомоги при народженні дитини та допомоги по догляду за дитиною до досягнення нею трирічного віку.

Ми будемо підтримувати молодих авторів, у яких немає можливостей друкуватися самостійно. Євген Савін

У Харківській області необхідно розробити комплексну програму з підтримки молодих авторів, вважає заступник голови ХОДА Євген Савін. «При формуванні бюджету на наступний рік необхідно врахувати виділення коштів для видання молодих українських авторів, в першу чергу - харківських, - сказав він на круглому столі з книговидавцями і розповсюджувачами друкованої продукції. - Ми будемо шукати можливості для такого фінансування ».

Держава повинна створити умови для стабільної роботи видавництв. Євген Савін

80-90% книжок на українському ринку повинні бути вітчизняного виробництва, переконаний заступник голови ХОДА Євген Савін. Щоб цього досягти, держава має створити умови для планової та безперебійної роботи видавництв, замовляючі великі обсяги навчальної, наукової літератури і таке інше, зазначив він під час зустрічі з книговидавцями і книгорозповсюджувачами.

Про проблеми та перспективи друкарства - за круглим столом

У Харківській обласній державній адміністрації відбувся круглий стіл для книговидавців та книгорозповсюджувачів, організований управлінням у справах преси та інформації ХОДА. Він був присвячений аспектам подальшого розвитку книговидання та книгорозповсюдження на Харківщині.  

З 17 серпня в області розпочне роботу пересувна постійно діюча виставка-ярмарок продукції харківських книжкових видавництв

За ініціативи управління у справах преси та інформації Харківської облдержадміністрації з 17 серпня в області розпочне роботу пересувна постійно діюча виставка-ярмарок продукції харківських книжкових видавництв. На ярмарку жителі області зможуть придбати літературу за цінами виробників, а навчальна література буде продаватися на 20% дешевше. Стартує ярмарок у Чугуївському районі. Про це сьогодні в ході круглого столу для книговидавців і книгорозповсюджувачів повідомила начальник управління у справах преси та інформації ХОДА Вікторія Маренич.

Цього року в області працюватимуть 6 цукрозаводів

Як повідомив сьогодні заступник голови Харківської облдержадміністрації Віталій Алексейчук, цього року в області працюватимуть 6 цукрозаводів. «Всього в Харківській області налічується 9 цукрозаводів. Минулого року працювало 5 заводів, а цього року до них додасться Мурафський завод, роботу якого вдалося відновити. Крім того, очікується поява нового власника на Савинському цукрозаводі, і якщо протягом 2 тижнів це питання буде вирішено, то завод відновить свою роботу вже цього року», - зазначив заступник голови ХОДА.

Я не бачу причин для звільнення директора "Харківцукорзбут". Віталій Алексейчук

На адресу Харківської облдержадміністрації надійшов лист від Господарської асоціації «Харківцукор» з проханням посприяти в перегляді наказу про звільнення директора державного підприємства "Харківцукорзбут" Олександра Лагутіна.  

Ряд проблем в роботі цукрозаводів необхідно вирішувати на державному рівні. Віталій Алексейчук

Сьогодні під час наради заступника голови ХОДА Віталія Алексейчука з керівниками цукрозаводів області обговорювалися питання ціни на газ, електроенергію, пільгових сезонних тарифів на перевезення залізничним транспортом, а також питання забезпечення цукрозаводів кадрами. Як зазначив Віталій Алексейчук, це ті питання, які необхідно вирішувати на державному рівні. «Зокрема, віце-прем"єр-міністр агарної політики Віктор Слаута говорив про те, що буде вирішено питання про продаж газу і електроенергії для цукрозаводів за пільговими цінами. Питання кадрового забезпечення потрібно вирішувати за допомогою Міністерства науки і освіти, оскільки останнім часом професійно-технічні навчальні заклади перестали готувати фахівців для цукрозаводів», - розповів заступник голови ХОДА.

Наступного року обсяг посівів цукрового буряку планується довести до 60 тис.га

Як повідомив сьогодні заступник голови Харківської облдержадміністрації Віталій Алексейчук, найголовніше завдання на наступний рік, яке поставив голова ХОДА, збільшити обсяг посівів цукрового буряку і довести їх до 60 тис.га.

Конфлікт навколо дороги - це просто задоволення чиїхось політичних амбіцій

На адресу голови облдержадміністрації Михайла Добкіна надійшов лист від директора «Авторської школи Бойка» Олександра Макогона, в якому автор висловлює своє ставлення до ситуації, що склалася навколо будівництва дороги в лісопарку:  "В прошлом году, когда харьковчане боролись за право проведения ЕВРО-2012 в своем родном городе, наши ученики написали письма Мишелю Платини, президенту УЕФА. Дети говорили о том, что хорошего для Харькова они видят в проведении у нас матчей ЕВРО-2012. И господин Платини прислал нам ответ, в котором написал, что ему очень приятно, что в Харькове есть такие неравнодушные дети. 

У Харківській області планується створити стабілізаційний фонд цукру

З ініціативою про створення стабілізаційного фонду в Харківській області виступило державне підприємство "Харківцукорзбут". «Для того щоб не підвищувалася ціна на цукор в Харківській області, у нас повинен бути стабілізаційний фонд. Для цього нам необхідно зустрітися з власниками цукрозаводів і відпрацювати це питання. Сьогодні я не бачу ніяких передумов для підвищення ціни на цукор. Цукру в області буде набагато більше і його вартість буде падати. До того ж у нас є можливість завезення цукру за низькою ціною», - підкреслив заступник голови ХОДА Віталій Алексейчук. 

Рейтингове агентство Fitch підвищило довгострокові рейтинги Харкова в іноземній і національній валюті з В- до В. Це реальний результат роботи регіональної влади за останні 3 місяці. Юрій Сапронов

«Система рейтингов становится ключевым элементом мировой экономики. Государства на президентских и правительственных уровнях ведут борьбу за присвоение себе высоких СУВЕРЕННЫХ рейтингов. В Украине в целом, и в Харьковской области в частности, в последние годы любой человек, даже не обязательно имеющий специальное образование, в одночасье называет себя правозащитником, политологом, лесопатологом, экологом. 90% - «от лукавого», ибо при минимальном анализе из-за новоявленных социологов - «торчат чьи-то уши», из-за правозащитников опять «торчат чьи-то уши», из-за экологов – вновь «торчат чьи-то уши». В Харькове, к сожалению, почти всегда одни и те же уши - бизнесмена, продюсера, телеведущего, фантаста. Кто-то должен быть третейским судьей в споре рейтингов. В среду, 21 июля, подискутирую на эту тему с журналистами, а пока констатирую факт - одно из четырех всемирно признанных, уважаемых рейтинговых агентств Fitch повысило долгосрочные рейтинги Харькова в иностранной и национальной валюте с В- до В. Краткосрочный рейтинг Харькова в иностранной валюте подтвержден на уровне В и национальный долгосрочный рейтинг Харькова на уровне АА-. Прогноз - стабильный. Это и есть реальный результат работы региональной власти за последние 3 месяца. В тоже время агентство Fitch понизило национальный долгосрочный рейтинг города Киева и города Одессы до В-. Прогноз – негативный», - заявив заступник голови ХОДА Юрій Сапронов.

Цього року в області планується виробити 155 тис. т цукру

У малому залі облдержадміністрації відбулася нарада заступника голови ХОДА Віталія Алексейчук з керівниками цукрозаводів області з питань підготовки цих підприємств до прийому і переробки врожаю цукрових буряків 2010 року. Як зазначалося під час наради, в основному всі заводи готові до роботи, і Харківська область виробить 155 тис. т цукру при потребі 115 тис т.

Закривається театральний сезон у Харківському театрі ляльок

  Харківський академічний театр ляльок ім. В.А. Афанасьєва закриває свій театральний сезон. 16 липня 2010 року о 18.00 відбудеться показ вистави для дорослих «Король Лір» В.Шекспіра у постановці режисера театру, заслуженої артистки АР Крим Оксани Дмітрієвої. 17 липня об 11.00 - музична вистава “Кицин дім” С. Маршака у постановці заслуженого діяча мистецтв України, режисера Євгена Гімельфарба та художника-постановника Наталії Денисової.

Архів документів