Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Новини

Події дня

Сьогодні, 22 липня, о 10:00 в малій залі Будинку Рад (вул. Сумська, 64, 2 пов.) розпочнеться засідання обласної комісії з питань ТЕБ та НС з порядком денним: 1.Стан готовності об’єктів сільськогосподарської, переробної та харчової промисловості до переробки та зберігання продуктів урожаю 2010 року; 2. Робота з виконання комплексного плану заходів щодо профілактики інфекційних, паразитарних захворювань серед населення Харківської області; 3. Про протипожежний захист сільської місцевості. Створення та функціонування підрозділів місцевої пожежної охорони та добровільних пожежних формувань.  

Інвестор прийде в регіон тоді, коли в ньому буде надійність і стабільність. Юрій Сапронов

«Для того, щоб інвестор прийшов в регіон, він повинен бути впевнений у його стабільності і надійності. Інвестор завжди діє дуже обережно. Він повинен переконатися, що в країні немає і не буде ніяких революцій, переворотів та інших подібних явищ, які не сприяють розвитку держави. Крім того, в країні або окремо взятому регіоні має зростати внутрішнє споживання. Це дуже важливий макроекономічний показник, зростання якого - найголовніший елемент довіри до влади», - зазначив сьогодні на прес-конференції заступник голови ХОДА Юрій Сапронов.

Підвищення внутрішнього споживання мешканцями області і збільшення товарообігу наочно підтверджує повернення довіри громадян до регіональної влади. Юрій Сапронов

Під час прес-конференції «Рейтинги Харківщини: вчора, сьогодні, завтра» заступник голови ХОДА Юрій Сапронов навів статистичні дані по Харківській області.  У 2009 році валовий регіональний продукт в Харківській області становив 83,4%. По Україні відповідно - 84,9%. Інфляція в 2009 р. склала 12,9%. По Україні інфляція склала 12,3%. За перше півріччя 2010 р. інфляція в Харківській області склала 3,7%.  

Надання Міжнародним Валютним Фондом кредиту Україні є позитивним сигналом для майбутніх інвесторів. Юрій Сапронов

Віце-губернатор Юрій Сапронов назвав надання Міжнародним Валютним Фондом кредиту Україні позитивним сигналом для майбутніх інвесторів. Це свідчить про стабілізацію політичної та економічної ситуації в країні, адже МФВ - це найбільша організація, у якої можна позичити гроші.  «Одна з жорстких вимог МВФ - приведення тарифів, у тому числі на енергоносії, в економічно обгрунтований стан. Тому що навіть у нас в Харківській області в деяких районах існують тарифи на енергоносії, які знаходяться на рівні 85-87% від рівня рентабельності. Також існує досить жорстка позиції МВФ щодо скорочення соціальних виплат. Але Уряду і Президенту вдалося відстояти інтереси громадян - ні одна соціальна програма не буде згорнута.   

Всі заяви про позбавлення Харкова нагород Ради Європи припиняться практично відразу після виборів. Юрій Сапронов

Заступник голови Харківської облдержадміністрації Юрій Сапронов сьогодні на прес-конференції, відповідаючи на питання про те, що лідери деяких громадських організацій постійно клопочуть про позбавлення Харкова Призу Європи, заявив: «Я не можу змусити людей «бачити» і «чути» замість «слухати» і «дивитися». Всі ці громадські організації пов'язані з колишнім губернатором Харківської області Арсеном Аваковим. Він повинен зрозуміти головне - програвати - це мистецтво. Інакше його чекає кар'єра політичного лузера. Колишньому губернаторові доведеться цьому навчитися, якщо він на це здатний».

Харків - найкраще місто для життя

За версією журналу «Фокус», який четвертий рік поспіль проводить власне дослідження серед міст України, найкращим містом для життя в 2010 році виявився Харків.Таку інформацію озвучив сьогодні на прес-конференції заступник голови ХОДА Юрій Сапронов.    «Перша столиця стала першим містом Східної України, якому вдалося очолити рейтинг кращих міст для життя. До цього три роки поспіль верхні рядки в списку посідали Івано-Франківськ, Чернівці та Львів», - зазначив Юрій Анатолійович.  

Досвід Харківської області у розробці рейтингу міст і районів області може бути поширений по всій Україні

«Буквально тиждень тому Президент України Віктор Янукович дав доручення всім головам облдержадміністрацій розробити методику складання рейтингу міст і районів області та до 1 вересня представити її до Адміністрації Президента. Ми створили такий рейтинг приблизно 2 міс. тому, і тепер сподіваємося, що наш досвід буде поширено на всю країну», - зазначив сьогодні на прес-конференції заступник голови Харківської облдержадміністрації Юрій Сапронов.

Наша перспектива - це інноваційні проекти. Михайло Добкін

«Новітня вимога сучасного світу - бути готовим до будь-яких викликів, тому розвивати один якийсь сегмент економіки було б неправильно. Україна повинна бути готова до будь-якого розвитку подій. Необхідно вчасно орієнтуватися і ефективно використовувати той сегмент свого ринку, який буде максимально затребуваний. Я вважаю, що наша перспектива - це інноваційні проекти.У нас для цього є все, а найголовніше - кваліфіковані кадри, здатні їх здійснювати », - про це голова ХОДА Михайло Добкін заявив в інтерв'ю УНІАН. 

Вперше з 2008 року Україна і Харків поліпшили свої рейтингові показники

Про це сьогодні на прес-конференції заявив заступник голови ХОДА Юрій Сапронов: «9 липня 2010 року Міжнародне рейтингове агентство Fitch підвищило рейтинг України за національною шкалою з рівня AA-(ukr) до AA (ukr). Прогноз рейтингу - стабільний».  

Головне завдання - повернути Харківській області лідируючі позиції. Михайло Добкін

Голова Харківської облдержадміністрації Михайло Добкін назвав своїм головним завданням на посаді губернатора повернути Харківській області незаслужено втрачені лідируючі позиції. Про це він заявив під час інтерв'ю харківським телеканалам.  

В області буде наведений порядок в системі закупівель інсулінів. Михайло Добкін

«У 2006 році потреба харків'ян в інсулінах імпортного виробництва покривалися приблизно на 30%, але при цьому була закуплена така кількість інсуліну вітчизняного виробництва, що його вистачило б на довгі роки, хоча він не задовольняв за медичними показниками потреби величезної кількості людей, хворих на цукровий діабет. Цю систему закупівлі інсулінів ми викорінили за місяць, позбавивши деяких недобросовісних чиновників можливості наживатися на ній. Нова система зараз працює вже без конкретного втручання мера, тому що вона чітко вибудувана і жорстко контролюється, що не допускає жодних порушень. Те ж саме потрібно зробити в області. Система повинна працювати так, щоб всі люди, які потребують імпортних інсулінів, були повністю ними забезпечені», - зазначив в інтерв'ю харківським телеканалам голова ХОДА Михайло Добкін.

Особливості вступної кампанії - 2010

До особливостей вступної кампанії до вищих навчальних закладів цього року заступник голови ХОДА Вадим Ландсман відніс врахування і балів сертифікату про зовнішнє незалежне оцінювання, і середнього балу атестату про середню освіту. «До цього року почався процес знецінення шкільної освіти, оскільки, знаючи, куди хоче випускник поступати і які іспити йому належить складати, він міг інші предмети не вивчати. Сьогодні середній бал атестата повертає цінність шкільної освіти », - підкреслив Вадим Аркадійович.  

Мер або губернатор має бути і господарником, і політиком. Михайло Добкін

Людина, що займає пост мера або губернатора, має бути і господарником, і політиком. Про це сказав у своєму інтерв'ю голова Харківської облдержадміністрації Михайло Добкін. «Є питання, які потрібно вирішувати суто господарським способом, але є ситуації, коли мер чи губернатор має показати свою політичну волю, щоб навести порядок. Політичну волю протиставити себе спробам - раніше вони були дуже частими, а тепер стали періодичними - прищепити чужий для нас менталітет, розповідаючи нам про чужі цінності і примушуючи насильно вважати їх нашими. Тут потрібна політична воля сказати: "Ні, не треба. Ви зі своїм статутом йдіть до свого монастиря, а тут ми розберемося самі", - заявив він. 

Вступ до вищих навчальних закладів через систему зовнішнього незалежного оцінювання робить Україну цілком цивілізованою країною. Вадим Ландсман

Як сказав під час ефіру програми «Ранковий ексклюзив» заступник голови ХОДА Вадим Ландсман, кожен абітурієнт цього року має право подавати свої документи в п'ять ВНЗ на три спеціальності в кожному з цих ВНЗ. Таким чином, абітурієнт має 15 варіантів вибору.  До всіх ВНЗ, крім ВНЗ творчих професій, документи приймаються до 31 липня. До 5 серпня ВНЗ формують списки абітурієнтів, рекомендованих до вступу. Абітурієнт визначається зі своїм вибором, і здає в ВНЗ оригінали своїх документів. І тоді вже ВНЗ вивісить списки зарахованих на місця держзамовлення.  

Багато нелегкого вантажу дісталося нам через безконтрольну політику попереднього керівництва країни. Михайло Добкін

«Дуже багато нелегкого вантажу дісталося нам через абсолютно безконтрольну, непродуману політику попереднього керівництва країни. Наприклад, проблеми в сільському господарстві. Україна має в своєму розпорядженні родючу землю, прекрасні погодні умови, талановитих людей, нові технології техніку. Але сьогодні ми маємо величезні втрати врожаю, які хочуть списати на погодні умови. Але там, де люди працювали, де правильно оцінюючи ситуацію, вкладали гроші в землю, врожай не постраждав», - заявив в інтерв'ю харківським телеканалам голова ХОДА Михайло Добкін. 

Деякі ВНЗ Харкова продовжили час роботи приймальних комісій упродовж дня

Зроблено це, щоб всі бажаючі абітурієнти встигли подати документи, оскільки в цьому році скорочено загальний період здачі документів претендуючих на навчання у ВНЗ. Про це в ефірі програми обласного державного радіо «Ранковий ексклюзив» сказав заступник голови ХОДА Вадим Ландсман.  

Організація процедури зовнішнього незалежного оцінювання в Харкові була бездоганна. Вадим Ландсман

Україна за лічені роки пройшла цивілізований шлях до того, щоб більш об'єктивно, ніж у попередні роки, оцінювати знання абітурієнтів, щоб посилити фактор рівного доступу до якісної освіти. Про це в ефірі програми обласного державного радіо «Ранковий ексклюзив» заявив заступник голови ХОДА Вадим Ландсман.  «Цього року, як і в попередні роки, організація зовнішнього оцінювання в Харкові була практично бездоганна. У нас не було ні єдиної апеляції на процедури оцінювання. А головне - це саме витримати всі необхідні процедури», - підкреслив Вадим Аркадійович.  

Події дня

Сьогодні, 21 липня, о 08:10 в ефір вийде програма обласного державного радіо «Ранковий ексклюзив» за участю заступника голови облдержадміністрації Вадима Ландсмана. О 13:00 в редакції газети «Слобідський край» розпочнеться «пряма» телефонна лінія з першим заступником голови облдержадміністрації Володимиром Бабаєвим. Тел. (057) 392-14-09 О 14:00 в малому залі Будинку Рад (вул. Сумська, 64, 2 пов.) відбудеться прес-конференція заступника голови ХОДА Юрія Сапронова "Рейтинги Харківщини: вчора, сьогодні, завтра".

Владі потрібно повернути довіру людей, розтрачену за останні роки. Михайло Добкін

«Сьогодні владі, перш за все, потрібно повернути довіру людей, розтрачену за останні роки. Тільки це дозволить досягти реалізації економічних реформ. Треба бути готовими перетерпіти якісь складнощі, щоб на виході отримати кращі стандарти життя. Але якщо затівати реформи без поваги до людей і бажання дізнатися їх думку з тієї чи іншої новації, такі спроби приречені. Настав час наводити порядок у власному домі. За нас цього ніхто не зробить. У нинішньому конкурентному середовищі на міжнародній арені ми для всіх - суперники, з якими борються як законними, так і незаконними методами, а ми повинні обов'язково цю конкуренцію витримати», - зазначив в інтерв'ю українському тижневику «Профіль» голова Харківської облдержадміністрації Михайло Добкін.

Віталій Алексейчук провів особистий прийом громадян

Заступник голови ХОДА Віталій Алексейчук провів особистий прийом громадян, в ході якого були розглянуті питання оформлення і видачі актів на право користування земельними ділянками та їх приватизації. З усіх питань заявникам надано роз'яснення, питання взяті на контроль.  

Першими сюжетами, показаними в рамках інформаційного партнерства Харківської і Бєлгородської областей, стали сюжети про кінофестиваль «Харківская сирень»

Першими інформаційними сюжетами, які були показані в Бєлгороді в рамках проекту співробітництва між областями у сфері обміну інформацією, стали сюжети, що висвітлюють будні II Міжнародного фестивалю короткометражного кіно «Харьковская сирень». Відеоматеріали для ТРК «Мир Белогорья» були надані директором харківської телекомпанії «Перша Столиця» Костянтином Кеворкяном.  

Бєлгородщина і Харківщина область історично тісно переплетені. Олександр Гармашев

Заступник керівника адміністрації губернатора області - начальник управління інформації та масових комунікацій адміністрації губернатора Бєлгородської області Олександр Гармашев від імені білгородського губернатора Євгена Савченка подякував заступнику голови Харківської облдержадміністрації Євгену Савіну, начальнику управління преси та інформації ХОДА Вікторії Маренич і консулу Російської Федерації в Харкові Андрію Серьогіну за теплий прийом у Харкові та встановлення партнерських відносин в інформаційному просторі. «Мені здається, що ті зусилля, яких ми докладаємо зі свого боку, ті зусилля, які ви, колеги, докладатимете зі свого боку, вони дуже скоро дадуть дуже позитивні сходи», - заявив Олександр Гармашев.

Бажання Харківської та Бєлгородської області співпрацювати має реалізовуватися повною мірою. Євген Савін

«Постійні і теплі зустрічі з нашими сусідами з Бєлгородської області з різних питань дають відчуття розширення простору. Ми дуже близькі за духом і за поглядами, і наше бажання спілкуватися, звичайно ж, має реалізовуватися повною мірою. Співпраця в інформаційній сфері - це можливість отримання більшого обсягу інформації, обміну досвідом та використання всього корисного, що є у сусідів, для розвитку нашого регіону», - заявив сьогодні в ході зустрічі із заступником керівника адміністрації губернатора Бєлгородської області - начальником управління інформації та масових комунікацій Олександром Гармашевим заступник голови ХОДА Євген Савін.

Мешканці Харківської та Бєлгородської області будуть отримувати інформацію з перших вуст. Вікторія Маренич

«Вже давно обговорювалися питання про міжнародне співробітництво між засобами масової інформації Харківської та Бєлгородської області. Сьогодні діє договір про співпрацю між двома областями, реалізується велика кількість різних проектів по лінії зовнішньоекономічних відносин. Тепер виникла необхідність про реалізацію проекту про співпрацю у сфері інформації »,- Підкреслила в ході зустрічі із заступником керівника адміністрації губернатора Бєлгородської області - начальником управління інформації та масових комунікацій Олександром Гармашевим начальник управління у справах преси та інформації ХОДА Вікторія Маренич. 

Перший обмін делегаціями в рамках співпраці в інформаційній сфері між Харківською і Бєлгородською областями відбудеться в серпні

Перший обмін делегаціями в рамках співпраці між Харківською і Бєлгородською областями в інформаційній сфері відбудеться в серпні. Планується, що делегація Харківської області відвідає святкові заходи з нагоди Дня визволення Бєлгорода (5 серпня), а білгородські колеги приїдуть на Харківщину напередодні святкування Дня Харкова. Така домовленість була досягнута сьогодні в ході зустрічі заступника голови ХОДА Євгенія Савіна та начальника управління у справах преси та інформації ХОДА Вікторії Маренич із заступником керівника адміністрації губернатора Бєлгородської області - начальником управління інформації та масових комунікацій Олександром Гармашевим.

Меморандум про співпрацю планується підписати між управліннями у справах преси та інформації Харківської та Бєлгородської областей

Сьогодні в малому залі Харківської облдержадміністрації відбулася зустріч заступника голови ХОДА Євгенія Савіна, начальника управління у справах преси та інформації ХОДА Вікторії Маренич із заступником керівника адміністрації губернатора Бєлгородської області - начальником управління інформації та масових комунікацій Олександром Гармашевим. У зустрічі також взяли участь представник Російського консульства Андрій Серьогін, директор ТОВ «Телекомпанія «Перша Столиця», депутат Харківської міської ради Костянтин Кеворкян, генеральний директор ТРК «Мир Белогорья» Микола Маліков.

Володимир Бабаєв візьме участь в "прямій лінії" газети «Слобідський край»

21 липня з 13:00 до 14:00 відбудеться "пряма лінія" газети «Слобідський край» за участю першого заступника голови облдержадміністрації Володимира Бабаєва. Запитання можна буде задати за телефоном (057) 392-14-09.   

Вадим Ландсман візьме участь в програмі обласного радіо

21 липня о 8.10 в ефір бласного державного радіо вийде програма «Ранковий ексклюзив» за участю заступника голови облдержадміністрації Вадима Ландсмана. 

Триває прийом заявок для участі в Національному конкурсі «Благодійник року - 2010»

Цього року Національний конкурс «Благодійник року - 2010» проводиться в четвертий раз. За цей період його учасниками стали 250 благодійних фондів та організацій. Цього року переможці будуть визначені в 13 номінаціях, серед представників великого, середнього та малого бізнесу, фізичних осіб, благодійних фондів, ініціативних груп і т.д.Відкритість і прозорість проведення конкурсу забезпечує Наглядова рада, до складу якого входять: Богдан Ступка, Олег Скрипка, Марія Бурмака, Андрій Куликов, Стела Захарова, Іван Малкович та Оксана Забужко.  

Планова перевірка засобів оповіщення населення

Як повідомляє Головне управління з питань надзвичайних ситуацій Харківської обласної державної адміністрації, 21 липня 2010 року о 14 годині 25 хвилин  управлінням буде проводитись планова комплексна технічна перевірка засобів оповіщення населення з включенням електросирен, залученням радіотрансляційних вузлів та телебачення.   Під час перевірки зберігайте спокій та продовжуйте свої справи.   

Архів документів