Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Харківська облдержадміністрація продовжує роботу щодо зниження цін

Харківська облдержадміністрація продовжує роботу щодо зниження цін

«До кінця року Харківська облдержадміністрація підпише Меморандум про взаєморозуміння з усіма найбільшими ринками Харкова і області. На сьогодні домовленість про основні положення документа досягнута вже з усіма інстанціями, які курують і контролюють роботу ринків. Після підписання Меморандуму, який знизить корупційну складову ринкової ціни, продукти харчування будуть коштувати на 15-20% менше за умови, що продавці продуктових товарів проявлять сумлінність і не вважатимуть ці 15-20% своїм додатковим прибутком», - заявив заступник голови ХОДА Юрій Сапронов.  

Віце-губернатор також зазначив, що після підписання першого Меморандуму взаєморозуміння триває робота з виробниками основних продовольчих товарів та мережами супермаркетів продовольчого профілю:

«Деякі супермаркети до кінця не зрозуміли суть Меморандуму, тому написи на цінниках з соціальними товарами - такі як« Чесна ціна», «Найнижча ціна» та інші - потребують суттєвого доопрацювання. Зараз триває процес їх узгодження. Принципово справа не в гаслі або девізі кожного супермаркету, - важлива щоденна, копітка робота торгових точок з постачальниками,з найкоротшим однокроковим шляхом між виробником і споживачем».