Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

До Нового року в селищі Великий Бурлук буде введено в експлуатацію артезіанську свердловину

До Нового року в селищі Великий Бурлук буде введено в експлуатацію артезіанську свердловину

Роботи з будівництва резервуару для води у Великому Бурлуці на даний момент вже завершено. До Нового року в селищі планується ввести в експлуатацію артезіанську свердловину, яка дозволить відмовитися від дорогого перекачування води на значну відстань. У ході робіт освоєно 2 мільйони гривень з обласного бюджету.

Про це 21 грудня під час прес-конференції повідомив заступник голови ХОДА Валентин Дулуб.

«Сьогодні там зроблений резервуар, стоять насоси, і зараз закінчується робота над новою свердловиною, яка буде запущена до Нового Року. Після цього водовід, по якому вода йде 8 кілометрів до селища, за що жителі змушені платити, буде відключений. Зі свердловини вода буде йти в резервуар, і звідси ж буде розподілятися в селище. У наступному році ми плануємо виділити кошти для того, щоб провести ремонтні роботи на магістралях у Великому Бурлуку, щоб остаточно селище отримало повноцінне водопостачання», - підкреслив він.

За словами Валентина Дулуба, проблеми з водопостачанням у Великому Бурлуку пов'язані не тільки з тим, що вийшла з ладу водонапірна вежа, але і з інженерними прорахунками.

«Коли башта впала, знайшлися умільці, які підключили водовід, який йде за 8 кілометрів, безпосередньо до селища. Звичайно, труби були не розраховані на такий високий тиск, і це призвело до масових аварій в селищі», - розповів він.

 

 

 


 

Теги