Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

32 людини до Нового року придбають квартири за програмою «Доступне житло»

32 людини до Нового року придбають квартири за програмою «Доступне житло»

Станом на 21 грудня 32 людини передали повний пакет документів в Молодіжний фонд для придбання квартир за програмою «Доступне житло», з них 29 вже внесли необхідні 70% вартості. Про це повідомив сьогодні в ході прес-конференції заступник голови ХОДА Валентин Дулуб.  За його словами, практично на 90% будинки готові 2 будинки, в яких будуть жити учасники програми «Доступне житло». Один з них побудований на пр. Перемоги, а другий - на пр. Тракторобудівників. «Будинки зараз готуються до здачі, і люди, які уклали договори з будівельниками, вже до Нового року придбають квартири в цих житлових будинках», - зазначив Дулуб.  

Заступник голови ХОДА повідомив, що ухвалення регіональної Програми будівництва доступного житла в Харківській області на 2010-2017 роки направлено на вирішення як житлових проблем громадян, які перебувають на квартирному обліку і потребують поліпшення житлових умов, так і підтримки будівельної галузі та житлового будівництва шляхом формування платоспроможного покупця на ринку житла. Валентин Дулуб повідомив, що взяти участь у програмі можуть тільки люди, які перебувають на квартирному обліку. Таких в Харківській області близько 60 тисяч сімей. За умовами програми, держава оплачує 30% вартості житла, що купується.

На реалізацію програми «Доступне житло» в Харківській області було виділено з державного бюджету 9 млн. грн. На сьогодні вже по програмі освоєно 2100,0 тис.грн і до 30 грудня планується освоїти ще 450,0 тис. грн., близько 6 млн. грн. передбачається повернути. 
«Для того, щоб людям, які подали заяви та оформили документи, виплатити 30% вартості майбутніх квартир, підуть 3 млн. грн., а на решту 6 млн. грн. ми не знайшли бажаючих скористатися програмою», - сказав Валентин Дулуб.