Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Держава повинна відрубати голову «корупційній гідрі». Юрій Сапронов

Держава повинна відрубати голову «корупційній гідрі». Юрій Сапронов

Корупцію в Україні, яка за щорічними рейтингами міжнародних організацій має рівень країн так званого "третього світу" Африки та Азії, побороти зможе лише системна державна антикорупційна політика. Таку думку висловив віце-губернатор Юрій Сапронов. «Успіх економічних реформ Президента України Віктора Януковича залежить від успіхів у боротьбі з корупцією. Це однозначний висновок і першорядне завдання. Економіка має очиститися від корупції. Упевнений, законопроект про боротьбу з корупцією, поданий Президентом, буде ухвалений найближчим часом як надзвичайно актуальний і своєчасний.

У році, що минає в Харківській області розкрито понад 220 фактів корупційних діянь. Серед тих, хто попався на хабарі - 10 державних службовців. Упевнений, багато харків'ян і жителів області пам'ятають гучні затримання мерів і голів сільських рад у 2010. Я твердо переконаний, що такі справи мають бути показовими і цілком висвітлюватися у засобах масової інформації, щоб кожен чиновник бачив - покарання за хабар, за вимагання буде жорстким і невідворотним.

Хабарники повинні боятися втратити не тільки власне крісло, а й свободу на довгі роки. Тільки таким чином держава зможе відрубати голову «корупційній гідрі»,- зазначив заступник голови облдержадміністрації.