Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

На реалізацію Програми реформування і розвитку житлово-комунального господарства Харківської області на 2010-2014 роки буде потрібно близько 3 млрд. грн.

На реалізацію Програми реформування і розвитку житлово-комунального господарства Харківської області на 2010-2014 роки буде потрібно близько 3 млрд. грн.

 Рішенням обласної ради від 01 грудня 2010 року була затверджена Програма реформування і розвитку житлово-комунального господарства Харківської області на 2010-2014 роки. Про це 21 грудня під час прес-конференції сказав заступник голови ХОДА Валентин Дулуб. За його словами, мета Програми полягає у визначенні засад реалізації державної політики реформування ЖКГ, здійсненні заходів щодо підвищення ефективності та надійності його функціонування,забезпечення його сталого розвитку відповідно до встановлених нормативів і національних стандартів.

  Так само Валентин Дулуб зазначив, що для досягнення поставленої мети необхідно вирішити ряд основних завдань та реалізувати заходи у наступних напрямках:
- розвиток державного регулювання діяльності природних монополій на ринку комунальних послуг;
- формування державної житлової політики, розвиток конкурентного середовища на ринку обслуговування житла;
- забезпечення беззбиткового функціонування підприємств житлово-комунального господарства;
- технічне переоснащення галузі житлово-комунального господарства, скорочення питомих показників використання енергетичних і матеріальних ресурсів;
- залучення громадськості до процесів формування житлової політики та реформування житлово-комунального господарства;
- залучення інвестицій, співробітництво з міжнародними фінансовими установами та донорськими організаціями.

«Всього на реалізацію Програми потрібно орієнтовно 3 млрд.грн., в тому числі на 2011 рік - 715,1 млн.грн., 2012 рік - 886,4 млн.грн., 2013 рік - 801,8 млн.грн . та 663,5 млн.грн. на 2014 рік», - повідомив він.