Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Затвердження Схеми планування території Харківської області сприятиме розвитку регіона

Затвердження Схеми планування території Харківської області сприятиме розвитку регіона

Як зазначив сьогодні на прес-конференції заступник голови Харківської облдержадміністрації Валентин Дулуб, зараз розробляється Схема планування території Харківської області, в якій враховані всі аспекти перспектив розвитку регіону. «Необхідність розробки цієї Схеми викликана змінами, які відбуваються в соціально-економічній діяльності країни, переходом до ринкової економіки, що є ключовим принципом сучасної соціально-економічної політики. Основною метою Схеми планування території є визначення стратегії розвитку Харківської області та шляхів її реалізації», - підкреслив Валентин Дулуб.

За його словами, останній раз такий документ розроблявся у 70-ті рр. ХХ ст., і, звичайно, той топографічний матеріал уже непридатний для використання, щоб згідно з ним розвивати містобудування, соціальну інфраструктуру і т.п.

«Сама схема - це програма соціально-економічного розвитку Харківської області, тільки в графічному матеріалі. На ній повністю враховані всі особливості кожного району, населеного пункту. Вона містить принципові рішення розвитку функціонально-планувальних елементів території Харківської області та визначенні основних напрямків розвитку території», - підкреслив Валентин Дулуб.

Теги