Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Новини

Середня урожайність зернових по області складає 18,3 ц/га

На сьогоднішній день в області вже намолочено 563,8 тис. тонн зерна. Середня урожайність зернових складає 18,3 ц/га. Про це під час селекторної наради повідомив начальник ГУ АПР області Ігор Зубрич. Найвища урожайність відзначається по підприємствах Сахновщинського району - 23,1 ц/га, Барвінківського - 22,9 ц/га, Красноградського - 22,6 ц/га, Чугуївського -21,4 ц/га.  

Найбільша кількість зібраних площ – у Барвінковському районі

На сьогодні із запланованих до збирання 574,2 тис. га в області скошено 314,7 тис. га (55%), обмолочено 307,9 (54%) тис. га. Більше половини площ обмолочено у Барвінківському районі - відсоток зібраних площ складає 81, Чугуївському (63%), Близнюківському та Ізюмському (по 62%), Зачепилівському і Сахновщинському (по 60%), Богодухівському (59%), Великобурлуцькому (58%), Красноградському (57%), Вовчанському (56%).

Замість зруйнованої водонапірної вежі у сел. Великий Бурлук буде встановлений спеціальний резервуар і обладнана свердловина для видобутку води

Замість зруйнованої водонапірної вежі у сел. Великий Бурлук буде встановлений спеціальний резервуар, який вже закуплений. Крім того в селищі буде обладнана свердловина для видобутку води, якої раніше не було. Ці роботи планується завершити до жовтня. Про це сьогодні повідомив заступник голови Харківської облдержадміністрації Валентин Дулуб.

В області планується отримати валовий збір зернових культур з урахуванням пізніх культур - 1606,1 млн. тонн, при середній врожайності - 20,8 ц/га

Про це під час селекторної наради зазначив начальник Головного управління АПР області Ігор Зубрич. Площа збирання ранніх зернових культур в області в поточному році становить 574,2 тис. га, що на 271,3 тис. га менше, ніж було в минулому році. З запланованих площ збирання - 244,8 тис. га становлять озимі зернові культури, в т.ч. пшениця - 234,0 тис. га, жито - 6,9 тис. га, ячмень - 3,9 тис. га.

В області триває підготовка до розробки Програми соціально-економічного розвитку на 2011 рік

Як відзначив в ході селекторної наради начальник ГУ економіки ХОДА Сергій Авершин, проект Програми соціально-економічного розвитку області на 2011 рік Головне управління економіки спільно з обласними управліннями і місцевими органами влади почне формувати з 2 серпня і має завершити до кінця вересня. 

Окружна дорога Харкова буде повністю відремонтована цього року

Як зазначив сьогодні заступник голови Харківської облдержадміністрації Валентин Дулуб, ремонт Окружної дороги Харкова планується повністю завершити цього року. «Роботи на ній вже ведуться. Ми намагалися якомога швидше ремонтувати дороги в області для того, щоб кинути якомога більше сил на ремонт окружної дороги Харкова. Після ремонту вона буде відповідати європейському рівню і стане першим дорожнім об'єктом в області, підготовленим до Євро-2012», - зазначив він.

Харківський спортсмен взяв участь у чемпіонаті світу з плавання на відкритій воді

17-20 липня 2010 р. в м. Рабервіль (Канада) відбувся чемпіонат світу з плавання на відкритій воді. У змаганнях у складі збірної команди України брав участь заслужений майстер спорту Ігор Червінський, який посів 4 місце на дистанції 5000 м і 8 місце на дистанції 10000 м.  Спортсмена до змагань готував тренер Харківської школи вищої спортивної майстерності майстер спорту міжнародного класу з плавання Вереітінов Юрій Дмитрович.  

56% житлових будинків в Харківській області підготовлено до зими

Як повідомив сьогодні заступник голови Харківської облдержадміністрації Валентин Дулуб, 56% житлових будинків в Харківській області підготовлено до зими (на 23 липня 2009 року було підготовлено 47%). «Всі роботи йдуть згідно з графіком. Серйозних нарікань з підготовки області до зими у керівництва облдержадміністрації немає», - зазначив він.

Від рівня внутрішнього споживання залежить економічний рівень держави. Юрій Сапронов

Сьогодні в облдержадміністрації вітали кращих працівників торгівлі та ресторанного господарства області з нагоди професійного свята – Дня працівників торгівлі. З вітальним словом до присутніх в залі звернувся заступник голови ХОДА Юрій Сапронов: «За січень-лютий 2010 року, вперше за останні 15 місяців фінансової кризи, темпи росту обігу роздрібної торгівлі у Харківської області перевищили 100%-ий бар’єр і склали 100,8%, а за січень-червень склали вже 103% при середньому показнику по Україні 102,3%. А саме Від рівня внутрішнього споживання залежить економічний рівень держави, а від якості товарів та торгового обслуговування, рівня цін на споживчі товарі залежить якість життя людей, їх настрій, здатність та бажання планувати завтрашній день».

У Харківській області знижена заборгованість по заробітній платі

За попередній місяць заборгованість по заробітній платі в Харківській області була знижена на 30 млн. грн. до 130 млн. грн. «Це один з п'яти кращих результатів по Україні, - повідомив сьогодні перший заступник голови Харківської облдержадміністрації Володимир Бабаєв. - Питома вага заборгованості по фонду заробітної плати в цілому по Харківській області складає менше 5%».

Хлібоприймальні підприємства області готові до роботи

За інформацією начальника Головного управління агропромислового розвитку облдержадміністрації Ігоря Зубрича, хлібоприймальні підприємства області готові до роботи. Всього планується використовувати 49 хлібоприймальних підприємств, що мають 56 сертифікованих складів. Їх загальна потужність складає більше 2 млн.т.

Харківські підприємства-переможці візьмуть участь у Всеукраїнському конкурсі якості продукції «100 кращих товарів України»

В малому залі Будинку Рад відбулася урочиста церемонія нагородження переможців і лауреатів сьомого обласного конкурсу якості “Краща продукція Харківщини – 2010”, який традиційно проводиться в рамках регіонального етапу Всеукраїнського конкурсу якості продукції (товарів, робіт, послуг) “100 кращих товарів України”. У вітальному слові перший заступник голови ХОДА Володимир Бабаєв відзначив, що протягом останніх сторіч Харківщина стала одним з найбільш розвинутих промислових регіонів України і Східної Європи, де провідну роль відіграють підприємства машинобудування і металообробки, енергетики та агропромислового комплексу.  

Збирання врожаю ранніх зернових планується завершити до 1 серпня

Як повідомив начальник Головного управління агропромислового розвитку облдержадміністрації Ігор Зубрич, збирання врожаю ранніх зернових планується завершити до 1 серпня. «Збирання врожаю йде хорошими темпами. За добу в області намолочують приблизно 50 тис. т зерна», - зазначив він.

Події дня

Сьогодні, 23 липня, о 10:00 в малій залі Будинку Рад (вул. Сумська, 64, 2 пов.) відбудеться урочисте нагородження переможців і лауреатів обласного конкурсу якості “Краща продукція Харківщини – 2010”, який проведено в рамках регіонального етапу Всеукраїнського конкурсу якості продукції (товарів, робіт, послуг) «100 кращих товарів України». О 12:00 в малій залі Будинку Рад (вул. Сумська, 64, 2 пов.) розпочнеться урочистий прийом кращих працівників торгівлі та ресторанного господарства області з нагоди Дня працівників торгівлі . О 15:00 в малій залі Будинку Рад (вул. Сумська, 64, 2 пов.) відбудеться обласна селекторна нарада з порядком денним: "Про хід виконання робіт по збиранню ранніх зернових культур в сільськогосподарських підприємствах Харківської області у поточному році". 

Барвінківщина завершує жнива

Станом на сьогоднішній день в Барвінківському районі із 26 тис га ранніх зернових зібрано 80%. «Темпи збирання ранніх зернових нормальні, - зазначив голова Барвінківської РДА Іван Бовдуй. – Ми вже завершили збирання деяких культур – жито, горох, залишилося трохи озимого ячменю».  З урахуванням того, що Барвінківщина є зоною ризикованого землеробства, тут завжди ретельно застосовується необхідний комплекс агротехнічних заходів, щоб мати стабільно високі врожаї. Так, цього року, незважаючи на значну втрату посівів озимини через складні погодні зимові умови, в агрофірмі «Подолівська» отримали прекрасний врожай.  

На Барвінківщину прийдуть данські інвестиції

Як повідомив під час відвідання Барвінковського району заступником голови ХОДА Віталієм Алексейчуком голова РДА Іван Бовдуй, в районі вже здійснюється інвестиційний контракт з Данією. Агрофірма «Лан», яка займається відгодівлею свиней і має 2 000 голів, за рахунок коштів інвесторів в жовтні-листопаді завезе нове обладнання та 230 голів свиноматок данської селекції, щоб мати своє маточне поголів’я. «У нас є план і перспектива розширення площі відгодівлі свиней, а також будується забійний цех, що дасть можливість поставляти м’ясо в охолодженому вигляді на переробні підприємства обласного центру», - підкреслив Іван Петрович.  

Для реконструкції будинків культури потрібна регіональна програма. Євген Савін

Під час робочої поїздки до Харківського району заступник губернатора ХОДА Євген Савін ознайомився зі станом Будинків культури в селищах Хорошеве і Бабаї.Якщо перший вимагає капітального ремонту в цілому, то другого потрібні кошти, в першу чергу, на ремонт покрівлі.

У важкоатлетів з Безлюдівки буде новий клуб

Заступник голови Харківської обласної державної адміністрації Євген Савін відвідав з робочим візитом Харківський район. Основну увагу він приділив об'єктів спортивної та культурної сфери.

Харків’яни будуть з хлібом!

Сьогодні заступник голови ХОДА Віталій Алексейчук відвідав з робочою поїздкою Барвінківщину. Разом з головою райдержадміністрації Іваном Бовдуєм та першим заступником голови РДА Віталієм Яковенко Віталій Володимирович оглянув хід жнив в агрофірмі «Подолівська», ознайомився з роботою тваринницького комплексу агрофірми «Шахтар», з будівництвом нової молочно-товарної ферми на 400 голів та з роботою державного хлібоприймального підприємства «Хлібна база № 85», яке належить держкомрезерву.

Глави ряду райдержадміністрацій будуть притягнуті до адміністративної відповідальності за неналежну підготовку пляжів

За результатами засідання Комісії з питань техногенно-екологічної безпеки ХОДА робота ряду райгоадміністрацій з організації безпечного відпочинку мешканців області на воді визнана незадовільною. Про це заявив заступник голови Харківської облдержадміністрації Валентин Дулуб. Також він має намір звернутися до голови ХОДА Михайла Добкіна з пропозицією притягнути до адміністративної відповідальності тих голів райдержадміністрацій, які не виконали розпорядження голови облдержадміністрації від 18.03.10 № 166 "Про запобігання нещасним випадкам з людьми на водних об'єктах" та доручення від 01.07.10 року № 01-25/4192.

В 20 районах Харківської області немає жодного обладнаного пляжу

З початку року на водних об’єктах області загинуло на 22% більше людей, ніж у 2009 році - 86 осіб, з яких 9 дітей . Всі випадки загибелі сталися поза межами визначених та обладнаних місць масового відпочинку на воді. Про це повідомив начальник Головного управління з питань надзвичайних ситуацій ХОДА Володимир Росоха. Він повідомив, що в 20 районах Харківської області немає жодного обладнаного пляжу.

Прем’єра у Харківському академічному російському драматичному театрі ім. О.С. Пушкіна

23 липня 2010 року о 19.00 у Харківському академічному російському драматичному театрі ім. О.С. Пушкіна відбудеться прем’єра комедії “Халам-бунду, или заложники любви”. Автор п’єси – сучасний російський драматург Ю. Поляков, відомий своєю повістю “ЧП районного масштаба”. Сюжет прем’єрної вистави пов’язаний з любовною інтригою молодого бізнесмена і онуки відомого професора.  

Будуть визначені балансоутримувачі всіх шляхопроводів Харківської області

Шляхопровід на автомагістралі державного значення Харків-Сімферополь зараз не має власника і перебуває в критичному стані. Про це повідомив на засіданні Комісії з питань техногенно-екологічної безпеки ХОДА перший заступник начальника статутного територіально-галузевого об'єднання "Південна залізниця" Віктор Кузьменко. «Автодорожній шляхопровід розташований на Мереф'янському шосе на 252 км залізничної ділянки Основа - Красний Лиман. За інформацією Харківського міськвиконкому, шляхопровід був збудований у 1947-1950 р.р. у складі автомагістралі Москва-Харків-Сімферополь і після введення в експлуатацію на баланс нікому не передавався. Через руйнування бетонних конструкцій опор та інтенсивну корозію металевих пролітних будов, технічний стан шляхопроводу близький до критичного», - зазначив він. 

На ремонт шляхопроводу в Лозовій буде витрачено 45 млн. грн.

У 2010-2011 роках на реконструкцію шляхопроводу через залізничні колії ст. Лозова буде витрачено 45 млн. грн.,  з них 15 млн. грн. в 2010 році і 30 млн. грн. в 2011році. Про це повідомив на засіданні Комісії з питань техногенно-екологічної безпеки ХОДА перший заступник начальника статутного територіально-галузевого об'єднання "Південна залізниця" Віктор Кузьменко.

На реконструкцію автомобільних мостів в Харківській області необхідно 2,1 млрд. грн.

У Харківській області на мережі доріг загального користування знаходиться 800 автомобільних мостів, 564 з яких не відповідають діючим нормативним вимогам по вантажопідйомності і габариту. На капітальний ремонт і приведення технічного рівня мостів у відповідність до діючих нормативів необхідно 2,1 млрд. грн. Про це повідомив сьогодні на засіданні Комісії з питань техногенно-екологічної безпеки ХОДА заступник начальника служби автомобільних доріг Харківської області Михайло Богатир. В даний час на цих мостах введений режим обмеження руху.   

Цукрові заводи області розпочнуть роботу в кінці серпня

Як повідомив сьогодні під час засідання комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій ХОДА повідомив начальник Головного управління агропромислового розвитку облдержадміністрації Ігор Зубрич, цукрові заводи області розпочнуть роботу орієнтовно в період з 25 серпня до 10 вересня.

Для приймання та зберігання зерна в Харківській області планується використовувати 49 хлібоприймальних підприємств

Для приймання та зберігання зерна цього року в Харківській області планується використовувати 49 хлібоприймальних підприємств, які мають 56 сертифікованих складів. Їх загальна потужність складає 2 млн. 079,8 тис. тонн зерна, в тому числі елеваторну - 1006,1 тис. тонн та складську - 1073,7 тис. тонн. Про це сьогодні на засіданні комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій ХОДА повідомив начальник Головного управління агропромислового розвитку облдержадміністрації Ігор Зубрич.

В області зібрано 45% посівів ранніх зернових культур

Станом на 21 липня в області зібрано 45% посівів ранніх зернових культур. Намолочено 472 тис.т зерна. Середня урожайність складає 18,3 ц з га. Про це сьогодні на засіданні комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій ХОДА повідомив начальник Головного управління агропромислового розвитку облдержадміністрації Ігор Зубрич.

Позиції України в міжнародних рейтингах стануть реальним суддею нашої роботи на шляху економічних перетворень. Юрій Сапронов

Заступник голови ХОДА Юрій Сапронов озвучив на прес-конференції рейтинг нашої країни за чотирма основними показниками, які є найбільш вагомими та значимими в оцінці потенціалу держави на світовому просторі. За підсумками 2009 р. Президенту Віктору Януковичу та українському Уряду залишився наступний спадок від попередньої влади:

В ефірі - інтерв'ю Михайла Добкіна

Голова Харківської облдержадміністрації Михайло Добкін в інтерв"ю харківським телеканалам розповів про перші напрацювання його команди в питаннях реформування соціально-економічної сфери області, про своє бачення проблем розвитку регіону та шляхи подолання глибоких застійних і кризових явищ. Трансляція інтерв'ю голови Харківської облдержадміністрації Михайла Добкіна відбудеться на 7 телеканалі:    у п'ятницю, 23.07 - о 19.30 у неділю, 25.07 - об 11.00; на телеканалі Р1 у четвер, 22.07 - о 20.30  у неділю, 25.07 - о 23.00.

Архів документів