Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Дотувати міський електричний транспорт будуть 16 підприємств, які займаються автобусними перевезеннями. Михайло Добкін

Дотувати міський електричний транспорт будуть 16 підприємств, які займаються автобусними перевезеннями. Михайло Добкін

Харківському комунальному підприємству «Міськелектротранс» необхідна фінансова підтримка, яка дозволила б йому покривати близько 5 мільйонів гривень щомісячного дефіциту коштів. Як повідомив 24 грудня під час підсумкової прес-конференції голова ХОДА Михайло Добкін, дотувати міський електротранспорт будуть автобусні перевізники.

«Разом зі скороченням кількості перевізників ті, що залишилися, отримали можливість більше заробляти. Дотувати міський електричний транспорт будуть 16 підприємств, які займаються автобусними перевезеннями. Попередньо вони вже згодні - вони пішли на це ще до оптимізації ринку, тому що ми чесно їх попередили про цю умову. Друге навантаження на них - це обов'язковий ремонт рухомого складу», - розповів голова області.

Михайло Добкін підкреслив, що і обласна, і міська влада буде і надалі надавати підтримку ХКП «Міськелектротранс», про що свідчить і оновлення рухомого складу.

«Ми купуємо 300 нових тролейбусів, перші 30 з яких - 15 одинарних і 15 спарених, надійдуть вже у січні, якщо не підведе Львівський завод. А до кінця наступного року, якщо ніщо не завадить, ми одержимо до 200 нових тролейбусів. Трьохсот нових машин і хоча б половини тих, які ми купили в 2006 році, нам цілком вистачить, щоб чесно говорити, що у нас новий тролейбусний парк», - зазначив голова ХОДА.