Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Новини

З початку року у водоймах Харківської області потонуло 93 людини

Станом на 30 липня на водних об'єктах області загинули 93 людини, у т.ч. 10 дітей. За аналогічний період минулого року потонуло близько 75 людей. Про це сьогодні повідомив заступник начальника відділу планування та реагування на надзвичайні ситуації техногенного та природного характеру ГУ з питань надзвичайних ситуацій ХОДА Ігор Олійник.  

Відкрився інформаційний портал Коломацький райдержадміністрації

Розпочав роботу інтернет-портал Коломацький районної державної адміністрації - http://kolomakrda.gov.ua. На сторінках порталу можна отримати інформацію про Коломацький район, роботу державної адміністрації, районної та місцевих рад, отримати консультації у фахівців адміністрації, дізнатися про роботу підприємств та установ.   

Події дня. Увага, змінився час початку заходу!

Сьогодні, 30 липня, о 15:30 в малій залі Будинку Рад (вул. Сумська, 64, 2 пов.) розпочнеться обласна селекторна нарада з порядком денним: "Питання підготовки закладів охорони здоров'я до роботи в осінньо-зимовий період 2010-2011 років".

Закінчується каденція Генерального консула Республіки Польща в Харкові

Сьогодні в приміщенні Генерального консульства Республіки Польща в м.Харків відбуваються урочистості  з нагоди закінчення каденції Генерального консула Республіки Польща в м.Харків пана Гжегожа Серочинського. В заходах беруть участь заступники голови обласної державної адміністрації Євген Савін та Ігор Шурма, та заступник голови обласної ради Вікторія Казакова.    

Адреси та телефони, за якими громадяни можуть звернутися з питаннями з приводу отримання та оформлення субсидій

Як повідомило Головне управління праці та соціального захисту населення ХОДА, отримати більш детальну інформацію щодо порядку призначення субсидій можна в управліннях праці та соціального захисту населення за телефонами або за адресами:

В окремих випадках субсидія може бути призначена лише за рішенням спеціальних комісій

За інформацією Головного управління праці та соціального захисту населення ХОДА, в окремих випадках субсидія може бути призначена, як виняток, за рішенням комісій, утворених при виконкомах міських, районних у містах рад та районних державних адміністраціях:

Розмір обов’язкової плати за послуги ЖКГ за умови призначення субсидії зменшується у разі економного споживання послуг

Як повідомило Головне управління праці та соціального захисту населення ХОДА, за умови призначення житлової субсидії розмір обов’язкової плати складає: 10 відсотків середньомісячного сукупного доходу у разі якщо: - у житловому приміщенні зареєстровані і проживають тільки непрацездатні громадяни (пенсіонери, діти, інваліди); - серед зареєстрованих та таких, що проживають у житловому приміщенні, осіб є діти, інваліди І або ІІ групи і середньомісячний сукупний дохід на одного зареєстрованого у житловому приміщенні громадянина не перевищує 50 відсотків прожиткового мінімуму на одну особу в розрахунку на місяць: з 1 липня 2010 року – 421,5 грн., з 1 жовтня 2010 року – 430,5 грн.. з 1 грудня 2010 року – 437,5 грн. 15 відсотків середньомісячного сукупного доходу: - для інших категорій сімей.

На Харківському державному міжобласному спецкомбінаті «Радон» в червні поточного року не було перевищень радіаційних параметрів

Як повідомляє Східна державна інспекція  з ядерної та радіаційної безпеки Держатомрегулювання, за даними радіаційного моніторингу, на проммайданчику, у санітарно-захисній зоні, у зоні спостереження Харківського державного міжобласного спецкомбінату ДК УкрДО «Радон» упродовж червня 2010 року перевищень нормативних значень радіаційних параметрів не зафіксовано. Радіаційна обстановка на підприємстві стабільна.  

За перше півріччя 2010 року в Харківській області не зафіксовано аварій та небезпечних інцидентів, пов’язаних із радіацією та джерелами іонізуючого випромінювання

На території Харківської області знаходиться 387 підприємств, організацій та установ, які використовують джерела іонізуючого випромінювання (ДІВ), в тому числі: промислових та науково-дослідних закладів - 104, лікувально-профілактичних установ – 283. Всі вони в першому півріччі 2010 року працювали без аварій.

Головне управління економіки роз’яснює

Як повідомляє Головне управління економіки ХОДА, з 30 липня 2010 року вводиться в дію Закон України «Про здійснення державних закупівель». Метою цього Закону є створення конкурентного середовища у сфері державних закупівель, запобігання проявам корупції у цій сфері, розвиток добросовісної конкуренції, забезпечення раціонального та ефективного використання державних коштів.  

Події дня

Сьогодні, 29 липня, о 17:00 в обласній художній галереї «Мистецтво Слобожанщини» (Держпром, 4 під'їзд, 1 поверх) урочисто відкриється персональна виставка живопису Сергія Новикова «Дух конструктивізму».  

Харківська команда візьме участь у Відкритому Кубку Ленінградської області з футболу серед дитячих будинків і шкіл-інтернатів

З 30 липня по 1 серпня 2010 року в м. Кінгісепп (Росія, Ленінградська область) відбудеться Відкритий Кубок Ленінградської області з футболу серед дитячих будинків і шкіл-інтернатів, присвячений святкуванню 83-й річниці з дня утворення Ленінградської області. Згідно з запрошенням Комітету з фізичної культури, спорту і туризму адміністрації Ленінградської області в змаганнях прийматиме участь команда Харківської області

Харківська область відзначає своє 245-річчя

У 2010 році Харківській області як адміністративно-територіальній одиниці виповнюється 245 років. Указ про створення Слобідсько-української губернії з центром у Харкові був виданий імператрицею Російської імперії Катериною ІІ 28 липня 1765.

Харків відзначить День Державного Прапора

Харківська обласна державна адміністрація та Харківська міська рада готуються до святкування Дня Державного Прапора України на виконання Указу Президента Про День Державного Прапора України від 23.08.2004 № 987/2004. 

В Харківській області буде розроблена нова програма підготовки кваліфікованих журналістських кадрів для районних ЗМІ

Районні друковані та електронні видання Харківської області мають серйозні проблеми з кваліфікованими кадрами. Щоб реанімувати школу журналістики на місцях, в області буде запроваджено нову програму підтримки майбутніх кореспондентів районних ЗМІ.

Співпраця бєлгородських та харківських журналістів почнеться в серпні

4-5 серпня планується прес-тур харківських журналістів до Бєлгорода на День визволення міста, а з 22 по 24 серпня бєлгородських журналістів запрошено відвідати заходи на честь Дня визволення Харкова і Незалежності України. Про це повідомила у ефірі програми «Ранковий ексклюзив» на обласному радіо начальник управління у справах преси та інформації ХОДА Вікторія Маренич. 

Між районними ЗМІ та представниками влади буде укладено договори про співпрацю

На даному етапі районні засоби масової інформації практично не отримують жодної підтримки з боку місцевої влади. Найближчим часом ця ситуація буде докорінно змінена за допомогою договорів про співпрацю, які мають укласти між собою редакції газет та представники влади.

Постійно діюча виставка-ярмарок продукції харківських книговидавництв почне діяти з 17 серпня

Головою Харківської облдержадміністрації Михайлом Добкіним підписане розпорядження, згідно з яким з 17 серпня починає роботу постійно діюча виставка-продаж книжок харківських видавництв. Про це повідомила у ефірі програми «Ранковий ексклюзив» на обласному радіо начальник управління у справах преси та інформації ХОДА Вікторія Маренич.

Ми маємо працювати в чіткому порозумінні між населенням, чиновниками і журналістами. Вікторія Маренич

Керівник управління у справах преси та інформації Харківської обласної державної адміністрації Вікторія Маренич розповіла про нові пріоритети, які стоять перед очолюваним нею управлінням, а також про робочі плани на найближчий час.

До складу управління у справах преси та інформації увійшли два відділи

В роботі управління у справах преси та інформації ХОДА відбулося певне переформатування. Про це під час програми обласного державного радіо «Ранковий ексклюзив» повідомила начальник управління Вікторія Маренич:  «По-перше, був вивчений стан справ – за якою схемою, за яким положенням раніше працювало управління у справах преси та інформації, а потім, виходячи із реальних потреб і завдань, поставлених Президентом країни та головою ХОДА, були вироблені напрямки роботи, щоб з одного боку виконувати функції, покладені на управління з боку Держкомтелерадіо, і з іншого боку – завдання, поставлені розпорядженням голови ХОДА».  

У нас є мрія, щоб наші люди жили краще, і ми все для цього зробимо. Микола Азаров

Прем’єр-міністр України Микола Азаров переконаний, що Україна має всі можливості досягти високого рівня соціального забезпечення громадян. Про це Глава Уряду повідомив на прес-конференції.  Микола Азаров нагадав, що під час його попередньої роботи в Уряді українські громадяни отримували пенсії вищі, ніж в Росії: «Ми, відверто кажучи, пишалися, що у нас пенсії були вищі за рівнем своєї купівельної спроможності, ніж російські».  

Повноваження регіонів значно розширяться

Уряд не ухвалював рішень щодо ліквідації фондів регіонального розвитку в місцевих бюджетах після бюджетної реформи. Про це під час прес-конференції заявив Прем’єр-міністр України Микола Азаров.  Водночас Прем’єр-міністр зазначив, що з 2011 року на 23 млрд. грн. збільшуються бюджети місцевих органів влади, за ними закріплюється частина податку на прибуток.  

Події дня

Сьогодні, 28 липня, об 11:00 в конференц-залі готелю "Мир" (пр.Леніна, 27а) відбудеться засідання регіональної робочої групи з питання реалізації українсько-шведського проекту «Триступенева всестороння програма реінтеграції в суспільство громадян, які перебувають на випробувальному терміні та звільнені з місць позбавлення волі».  

Уряд створюватиме умови для розвитку галузей економіки, а не роздаватиме їм пільги

Для розвитку певних галузей економіки повинні бути створені відповідні умови. Пільги і преференції для підприємств є тимчасовим заходом, оскільки не стимулюють розвиток. Як зазначив сьогодні на прес-конференції Прем'єр-міністр України Микола Азаров, саме таким принципом керується Уряд, ухвалюючи рішення щодо підтримки галузей національної економіки.  «Я не хочу нікому роздавати пряники. Уряд буде займатися тільки одним: створювати умови, за яких всі галузі будуть думати не тільки про те, як вижити сьогодні, але і будуть будувати свою політику на завтра, на післязавтра і будуть розвиватися», - заявив Микола Азаров.  

Міністерство охорони здоров’я у стислі терміни має розв'язати проблему забезпечення населення якісними і недорогими ліками

Уряд поставив перед Міністерством охорони здоров’я ряд завдань, які потребують термінового вирішення. Про це повідомив Прем’єр-міністр України Микола Азаров сьогодні на прес-конференції. Так, в першочерговому порядку МОЗ має вирішити питання якості ліків, що реалізуються у вітчизняних аптеках, та обґрунтованості цін на медикаменти.  

Уряд не дозволить знизити стандарти якості продовольчого зерна. Микола Азаров

Кабінет Міністрів України не допустить перегляду державних стандартів, які регламентують вимоги до якісних показників продовольчої пшениці. Про це Прем'єр-міністр України Микола Азаров заявив сьогодні на прес-конференції.  Він запевнив, що незважаючи на досить низьку якість цьогорічного врожаю зернових, що спричинено несприятливими погодними умовами, громадяни України споживатимуть хліб високої якості.  

Переговори щодо створення газотранспортного консорціуму ведуться постійно

«Наші контакти з Євросоюзом з питання створення газотранспортного консорціуму йдуть постійно, інтерес у Європейського Союзу дуже великий, - зазначив на прес-конференції в Києві Прем'єр-міністр України Микола Азаров.  

Ряд підприємців пропонує свою допомогу в установці фільтрів для води в школах Харківської області

Триває робота над вирішенням проблеми якісної питної води у школах і дитячих садах Харківської області. В установці очисних фільтрів свою допомогу пропонують деякі підприємці, - повідомляє Головний державний санітарний лікар Харківської області Тетяна Колпакова.

Частина колодязів в Харківській області, вода з яких використовується для приготування їжі маленьким дітям, не відповідає санітарним нормам

Перевірка якості води з громадських криниць Харківської області показала, що далеко не всі вони дають воду, придатну до вживання, - повідомляє Головний державний санітарний лікар Харківської області Тетяна Колпакова.

Уряд розробляє програму відродження депресивних територій

На сьогоднішній день в Україні немає жодного регіону, в який не треба було б вкладати величезні кошти для його модернізації та оновлення. Проте є регіони, які знаходяться у Уряду на особливому контролі - це так звані депресивні території, де закриті містоутворюючі або бюджетоутворюючі підприємства, де за останні роки з різних причин практично або зупинилася, або знищена вся економічна база.  «У нас знаходяться в розробці законопроекти і нормативні документи, які дозволять створити стимули для розвитку таких регіонів, - сказав на прес-конференції Прем'єр-міністр України Микола Азаров.  

Архів документів