Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Новини

Харківські та бєлгородські журналісти створять спільний сайт

В ході візиту делегації харківських журналістів у Бєлгород, який відбувся 5 серпня, заступник керівника адміністрації губернатора Бєлгородської області - начальник управління інформації та масових комунікацій Олександр Гармашев запропонував харків'янам створити спільний Інтернет-ресурс.

Харківська та Бєлгородська область підпишуть Меморандум про співпрацю у сфері інформації

У рамках розширення співпраці між областями-побратимами Харківщина та Бєлгородщина підпишуть Меморандум, який закріпить добрі наміри двох сусідніх областей розвивати взаємозв'язок у сфері обміну інформацією.

Події дня

Сьогодні, 6 серпня, об 11:00 у великій залі Будинку Рад (вул. Сумська, 64, 4 пов.) розпочнеться засідання круглого столу "Всенародне обговорення проекту Податкового кодексу України". О 13:15 в малій залі Будинку Рад відбудеться прес-конференція учасників круглого столу. Прес-конференція транслюватиметься у прямому ефірі на телеканалі ОТБ. О 16:00 в малій залі Будинку Рад відбудеться нарада щодо протипожежної ситуації в Харківській області. О 17:00 в малій залі Будинку Рад (вул. Сумська, 64, 2 пов.) розпочнеться обласна селекторна нарада з порядком денним: 1. Питання підготовки закладів охорони здоров’я до роботи в осінньо-зимовий період 2010-2011 років (в порядку контролю); 2. Про забезпечення сільськогосподарських підприємств області насінням озимих культур під урожай 2011 року (основне питання).

У 2010 році планується впровадити електронну систему прийому документів до вищих навчальних закладів

«У 2011 році планується впровадити електронну систему прийому документів до вищих навчальних закладів. Це дозволить позбавитись черг у приймальних комісіях вузів. Але при цьому буде збережена можливість самостійно приносити документи в приймальні комісії», - повідомив сьогодні у Харкові міністр освіти України Дмитро Табачник.

Всі українські школи будуть забезпечені новими підручниками до листопада

Як повідомив сьогодні міністр освіти України Дмитро Табачник, у зв'язку з тим, що цього року пізно був затверджений державний бюджет, підручники для школярів почали друкувати з запізненням. За його інформацією, всі українські школи будуть забезпечені новими підручниками до листопада.

В Харкові охоплення дошкільною освітою дітей віком від 1-го до 6-ти років складає 68,4%

Як повідомила сьогодні під час робочої наради з питань підготовки дошкільної, загальної середньої та позашкільної освіти до нового навчального року директор Департаменту освіти Харківської міської ради Ольга Деменко, в Харкові охоплення дошкільною освітою дітей віком від 1-го до 6-ти років складає 68,4%.

Всі навчальні заклади Харківської області будуть готові до нового навчального року. Роман Шаповал

Як відмітив під час наради з підготовки закладів середньої освіти до нового навчального року за участю Міністра освіти і науки Дмитра Табачника начальник Головного управління освіти і науки Роман Шаповал, в 2010-2011 навчальному році планується в повному обсязі підготувати до роботи навчальні заклади дошкільної та загальної середньої освіти усіх типів та форм власності.  

Цього року на організацію оплачуваних громадських робіт в області виділено коштів у 8 разів більше, ніж у 2009 р. Ігор Шурма

Як повідомив сьогодні заступник голови Харківської облдержадміністрації з соціальних питань Ігор Шурма, цього року на організацію оплачуваних громадських робіт з обласного, районних та місцевих бюджетів виділено 754 тис.грн., що у 8 разів більше ніж в 2009 році. Минулого року у оплачуваних громадських роботах взяли участь 11,5 тис. людей, а за 7 міс. цього року вже 13 тис. осіб.

Організація громадських робіт серед школярів – це сегмент виховання майбутнього покоління. Ігор Шурма

«Організація громадських робіт серед школярів – це сегмент виховання майбутнього покоління. Діти отримали сьогодні трудову книжку та принесли додому заробіток. Я думаю, що це визначна подія, і мені здається, що ці напористі діти, які пройшли відбір для участі в цих роботах, є майбутнім м. Куп’янська, Харківської області та України. Сьогодні потрібно вже ставити питання про те, що ці діти повинні бути включенні до кадрового резерву району, залучатися до громадських заходів та роботи міської ради», - заявив сьогодні заступник голови ХОДА з соціальних питань Ігор Шурма.

Харків поділиться досвідом з усією Україною

Як відзначив в ході наради з підготовки закладів середньої освіти до нового навчального року Міністр освіти і науки Дмитро Табачник, Харкову вдалося охопити повним профілактичним медичним оглядом практично 100% дітей шкільного та дошкільного віку при підготовці до нового навчального року. 

Над скороченням навчальної програми будуть працювати профільні фахівці. Дмитро Табачник

Як зазначив Міністр освіти і науки Дмитро Табачник, діюча 12-річна система навчання в середніх школах себе не виправдовує, в той час як 11-річна система не поступається системі обов'язкового освіти більшості європейських країн. Міжнародний досвід свідчить, що якість освіти визначається новітніми технологіями, професійними кадрами, сучасним змістом, а не термінами навчання. Лише поодинокі країни мають тривалість обов'язкової середньої освіти більше 11 років. У більшості країн Європи і світу тривалість отримання обов'язкової освіти становить 10 років.

Куп’янщина готується до Дня Незалежності

Шановні керівники підприємств, приватні підприємці! Куп'янська районна державна адміністрація запрошує Вас взяти участь в святковому ярмарку, присвяченому Дню Незалежності України, який відбудеться 28 серпня 2010 року о 7-00 годині за адресою: м. Куп'янськ, площа Леніна. Про Вашу згоду щодо участі в ярмарку просимо повідомити управління економіки райдержадміністрації за адресою: м. Куп'янськ, площа Леніна, 3.  

В Україні забезпечені права вивчення рідної мови представниками національних меншин. Дмитро Табачник

Міністр освіти і науки України Дмитро Табачник підкреслив, що українська мова вивчається у всіх без винятку загальноосвітніх закладах України. Водночас, за його словами, в Україні забезпечені права вивчення рідної мови представниками національних меншин.  

Завдяки громадським роботам діти заробили перші гроші. Ігор Шурма

Сьогодні в м. Куп’янську відбулася урочиста церемонія вручення трудових книжок та першої заробітної плати дітям та молоді, які брали участь в оплачуваних громадських роботах з благоустрою території м. Куп’янська. Також дітям вручили дипломи виконкому Куп’янської міської ради та Подяки Куп’янського міського голови. Участь в урочистому заході взяв заступник голови Харківської облдержадміністрації з соціальних питань Ігор Шурма.

Сьогодні в Харківській райдержадміністраціі відбулося чергове кущове засідання круглого столу з обговорення проекту Податкового кодексу України

У засіданні взяли участь представники управління фінансів в Харківській області, Державної податкової адміністрації України в Харківській області, керівництво ХОГА, керівництво об'єднань підприємств, представники бізнесу, голови 11-ти райдержадміністрацій Харківської області, голови районних рад.  

Харківщина перевіряє готовність  до нового навчального року

Сьогодні Харківська обласна державна адміністрація проводить робочу нараду з питань підготовки дошкільних, загальноосвітніх та професійно-технічних навчальних закладів області до нового 2010/2011 навчального року. На нараду запрошений Міністр освіти і науки України, куратор Харківської області від Кабінету Міністрів України Дмитро Володимирович Табачник.  

Харків'яни вітають Бєлгород

Сьогодні делегація Харківської області у складі фахівців управління у справах преси та інформації ХОДА і журналістів провідних харківських ЗМІ знаходиться з візитом в м.Бєлгород, де візьме участь у святкових заходах з нагоди Дня визволення міста від німецько-фашистських загарбників. Це перший обмін делегаціями в рамках співпраці між Харківською і Бєлгородською областями в інформаційній сфері, домовленості про яку було досягнуто 20 липня в Харківській облдержадміністрації під час зустрічі заступника голови ХОДА Євгенія Савіна, начальника управління у справах преси та інформації ХОДА Вікторії Маренич із заступником керівника адміністрації губернатора Бєлгородської області - начальником управління інформації та масових комунікацій Олександром Гармашевим.

Події дня

Сьогодні, 5 серпня, о 09:00 в Харківській райдержадміністрації (м.Харків, Комсомольське шосе, 52) відбудеться засідання круглого столу "Обговорення проекту Податкового Кодексу України". О 15:00 у Великому залі ХНАТОБу (вул.Сумська, 25) розпочнуться урочисті заходи з нагоди Дня будівельника. О 18:00 в оздоровчому таборі "Гвоздика" (Харківська область, м. Люботин, вул.Дніпровська, 127) відбудеться відкриття XII-го Обласного зльоту волонтерів центрів соціальних служб для сім'ї, дітей та молоді "Ми не всесильні, але з нами легше".

Обмін досвідом – важливий елемент роботи

Члени робочої групи Технічної ради ХОДА зустрілися з керівником апарату Дніпропетровської облдержадміністрації Надією Подоплєловою і подякували їй за теплий прийом та плідну співпрацю з обміну досвідом по впровадженню Програми інформатизації.    

«Круглий стіл» окреслив шляхи співпраці

Робоча група Технічної ради Харківської облдержадміністрації у Дніпропетровську взяла участь у засіданні «круглого столу» з обміну досвідом у впровадженні інформаційних технологій у Дніпропетровській та Харківській облдержадміністраціях. Харківська делегація презентувала систему моніторинга автотранспорту СіМАвто, яка з успіхом впроваджена на КП КВБО, та представила роботу КП «МІЦ», яке з 2003 року вирішує у м. Харкові питання інформатизації. Всі представлені програми викликали у колег з Дніпропетровщини велику зацікавленість, і не виключена подальша співпраця ДОДА з цими структурами.  

Харків’яни ознайомилися з роботою Програми інформатизації Дніпропетровської області

Члени Технічної ради Харківської облдержадміністрації на чолі з начальником відділу інформаційно-комп’ютерного забезпечення апарату ОДА В’ячеславом Бур’яном відвідали з робочим візитом Дніпропетровську ОДА, де ознайомилися з впровадженням Програми інформатизації Дніпропетровської області та матеріально-технічним забезпеченням реалізації цієї програми.    

В Люботині відбудеться XІІ-й Обласний зліт волонтерів центрів соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді

З 5 по 7 серпня 2010 року в оздоровчому таборі “Гвоздика” (м. Люботин) проводитиметься XІІ-й Обласний зліт волонтерів центрів соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді “Ми не всесильні, але з нами легше”. Захід організовано Харківським обласним центром соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді. Урочисте відкриття зльоту відбудеться 5 серпня 2010 року о 18.00 годині. 

Сьогодні в Балаклійській райдержадміністрації відбулося перше засідання круглого столу із всенародного обговорення проекту Податкового кодексу України

У Балаклійській райдержадміністрації відбувся кущовий "круглий стіл", присвячений обговоренню проекту Податкового Кодексу України. В засіданні першого круголого столу взяли участь керівництво райдержадміністрацій, підприємств, науковців та представників бізнес-кіл 16 районів Харківської області. В ході обговорення проекту Податкового кодексу України керівництво Харківської облдержадміністрації дало доручення керівникам підприємств, організацій і бізнес - кіл, головам райдержадміністрацій області провести подібні круглі столи у себе в організаціях з метою ознайомлення, обговорення та виявлення своєї позиції щодо проекту Податкового кодексу України.

За 7 місяців 2010 року до зведеного бюджету області надійшло більше 4,5 млрд.грн.

За інформацією Головного фінансового управління облдержадміністрації, в цілому до зведеного бюджету області за січень-липень 2010 року за попередніми даними надійшло доходів 4 млрд. 542,8 млн.грн. при плані 4 млрд. 524,8 млн.грн., або 100,4%. В порівнянні з аналогічним періодом попереднього року надходження збільшились на 15,3% (603,6 млн.грн.).

Стартувало всеукраїнське обговорення проекту Податкового кодексу України

Сьогодні у приміщені Балаклійскої райдержадміністрації Харківської області почалося засідання круглого столу, темою якого є «Обговорення проекту податкового кодексу України».

Василь Хома візьме участь у "прямій лінії" газети «Слобідський край»

Сьогодні з 13:00 до 14:00 відбудеться "пряма лінія" газети «Слобідський край» за участю заступника голови – керівника апарату облдержадміністрації Василя Хоми. Запитання можна поставити за телефоном (057) 392-14-09.

Після підвищення тарифів на газ та послуги ЖКГ в Харківській області отримуватимуть субсидії приблизно 130 тис. родин

Як повідомив сьогодні в ефірі програми обласного державного радіо «Ранковий ексклюзив» заступник голови ХОДА з соціальних питань Ігор Шурма, у Харківській області проживає приблизно 850 тис. родин. У зимовий період пільгами користувалися приблизно 70-75 тис. родин, у літній – 24-25 тис. родин. За попередніми підрахунками після підвищення тарифів на газ та послуги опалення та гарячого водопостачання кількість сімей, які будуть отримувати субсидії в Харківській області, складе приблизно 120-130 тисяч.

Рано чи пізно заборгованість з виплати зарплати на державних підприємствах буде ліквідовано. Ігор Шурма

В Харківській області ряд державних підприємств мають заборгованість по заробітній платі перед своїми співробітниками. Більшість із них не платять також обов’язкові внески до пенсійного фонду, через що борг підприємств регіону перед ПФ складає вже 250 мільйонів гривень. Про це в ході програми «Ранковий ексклюзив» на обласному радіо повідомив заступник голови ХОДА Ігор Шурма.

Весь тягар навантаження при оформленні субсидій нестимуть працівники управління та відділів праці та соціального захисту

«Весь тягар навантаження при оформленні субсидії нестимуть виключно працівники управління та відділів праці та соціального захисту. Згідно з новими механізмами переоформлення та оформлення субсидій людям не доведеться ходити та стояти в чергах. Наприклад, у Харківській області завдяки зусиллям працівників Пенсійного фонду 516 тис. сімей пенсіонерів та інвалідів отримують поштою конверти із всіма необхідними для оформлення документами (заява та декларація про доходи). Їм потрібно буде лише їх заповнити та відіслати назад. Процедура ж переоформлення субсидій у разі її потреби відбуватиметься автоматично», - повідомив в ефірі програми обласного державного радіо «Ранковий ексклюзив» заступник голови ХОДА з соціальних питань Ігор Шурма.

17 вересня в Харкові відбудеться Міжнародний економічний форум «Інновації. Інвестиції. Харківські ініціативи»

17 вересня 2010 року у приміщенні Харківської обласної державної адміністрації відбудеться Міжнародний економічний форум «Інновації. Інвестиції. Харківські ініціативи». Також з 16 по 19 вересня 2010 року у приміщенні Спорткомплексу НТУ «Харківський політехнічний інститут» буде проходити Міжнародна виставка «Енергія зростання».

Архів документів