Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

У Балаклійському районі відбулося відкриття оновленого Борщівського ФАПу

У Балаклійському районі відбулося відкриття оновленого Борщівського ФАПу

У Балаклійському районі відбулося відкриття, після капітального ремонту, Борщівського ФАПу. Ремонтні роботи були проведені за кошти районного бюджету, з якого було виділено 25 тисяч гривень, та за спонсорської допомоги керівництва ВАТ «АФ «Борщівське».  

Напередодні новорічних свят до ФАПу завітали голова Балаклійської районної ради Степан Масельський, заступник голови Балаклійської районної державної адміністрації Валентина Панасенко та генеральний директор ВАТ «АФ «Борщівське» Леонід Новак.

Розповідаючи про роботу колективу, завідувач ФАПу В. В. Гладка повідомила, що штат медичного закладу складається з двох медпрацівників, які обслуговують 1040 жителів села. У 2010 році за медичною допомогою до них звернулися 5023 рази.

У ході відкриття підіймалися питання реформування медицини, одним із напрямків якої є забезпечення сільських медичних установ дистанційними кардіосістемамі «Телекард»,що дасть можливість навіть з мобільного телефону передавати дані кардіограми на область і оперативно надавати допомогу людям із серцевими хворобами.